Jump to content

Ulei peste nivel E60 520d

Recommended Posts

un litru de ulei la 1000km hai ma da-l naibi de bmw, al meu are 220 de mii si mai mult de 300-400 de g la 15000 de km nu consuma, 525d e60. Cum sa zici ca 1l/1000 de km este normal....

Mda! Tu esti un caz fericit! Felicitari daca iti mananca doar atat! Nu conteaza ca-i 4L ori 6L, oricare poate sa manance! De M47 stiu ca-i gurmand cu uleiul, intrucat am tot discutat aici pe forum si multi s-au plans. O parte nu prea vor sa recunoasca intrucat considera ca-si strica firma, dar le consuma si astora de spun ca nu le iau gram de la un schimb la altul! Poate daca mai tot timpul mergi batraneste, sa nu-ti consume ori sa nu consume mult, altfel daca ii dai talpa, va manca ceva, acum depinde cat! Pe de alta parte e si de inteles: BMW = motoare puternice, turatii ridicate, viteze mari, deci se cam justifica daca mai consuma si putin ulei :p

eu am m47 primul model, de 136cp cu turbina garret, sa zic ca au existat schimburi la 10.000km care nu am completat, dar si schimburi in care am completat intre 500ml si pana in max 1ltr in functie de talpa.....

banuiesc ca astea cu CR datorita faptului ca sunt mai fortate mananca mai mult ulei, totusi 1ltr la 1000km nu se mai renteaza, mai bine il reconditionezi

Edited by BOASKA

Acum nu stiu daca sunt un caz fericit sau asa este normal, dar tind sa cred ca asa este normal. Acum 2-3 ani am avut un e39 tot 525 d si la fel mai mult de 500 de g de ulei intre schimburi nu manca. Cred ca ce sare de 1-1,5 l de ulei intre schimburi la un motor obisnuit nu este normal , acolo exista cu siguranta ceva in neregula si destul de multa uzura, asta pentru un diesel ca cele pe benzina mananca mai mult.

Nu i vb doar de BMW aici. Si la alte marci sunt problemele astea. Tot la fel mi a zis un unchi care i soferul directorului la o firma ca au cumparat acu 2 ani un Q5 nou pt ginerele directorului si ca dupa putin timp dupa ce a luat o i s a aprins martorul de ulei in bord ca i pe minim. Dar mi a zis unchi meu ca cica ii dadea cox la greu, mergea tare in afara cel putin. Era tot un diesel, dar nu stiu de cati litri mai exact! Cred ca tot pe la turbina ii manca si astuia avand in vedere ca la turatiile alea are nevoie de mai mult ulei si inevitabil mai scapa.