Jump to content

intrebari e46

E30_323

Recommended Posts

salut,

daca are cineva timp si pentru mine m-ar interesa cand s-au facut facelifturi la e46?in ce constau ele?exista vreo diferenta intre stopurile spate in functie de anul de fabricatie?....am vazut unele ca sunt cu alb,altele cu galben....sau e o chestie mai mult custom,sa zic asa?la interior am vazut iarasi diferente la volan...doau tipuri am remarcat....volan cu centrul patrat si celalalt cu centrul rotund....asta e iarasi in fct. de an?

si as vrea mult sa aflu si eu ce inseamna "vanos" am tot vazut peste tot cuvantul asta si pe toti pe care i-am intrebat nu au stiut sa-mi zica.daca au mai fost intrebarile astea si sunt raspunsuri puteti pune linkul....eu nu am gasit deocamdata,numai ce am trecut la rubrica e46 :blink: .multumesc.

salut,

daca are cineva timp si pentru mine m-ar interesa cand s-au facut facelifturi la e46?in ce constau ele?exista vreo diferenta intre stopurile spate in functie de anul de fabricatie?....am vazut unele ca sunt cu alb,altele cu galben....sau e o chestie mai mult custom,sa zic asa?la interior am vazut iarasi diferente la volan...doau tipuri am remarcat....volan cu centrul patrat si celalalt cu centrul rotund....asta e iarasi in fct. de an?

si as vrea mult sa aflu si eu ce inseamna "vanos" am tot vazut peste tot cuvantul asta si pe toti pe care i-am intrebat nu au stiut sa-mi zica.daca au mai fost intrebarile astea si sunt raspunsuri puteti pune linkul....eu nu am gasit deocamdata,numai ce am trecut la rubrica e46 :) .multumesc.

210562[/snapback]

pai sa o luam incetisor:

1. din 2002 incepand sunt cu face lift.

2. si fata si spatele sunt schimbate la cele cu face lift fata de cele fara, cel mai bine sa te uiti la poze sa vezi diferentele, cele cu de exemplu au semnalizarea pe aceeasi linie si pe partea cu portbagajul.

3. cele cu semnale alb sunt cerute din fabrica asa, sau modificate ulterior, exista faruri cu semnalizarea transparenta ( ca a mea :) )

4. despre volan nu stiu multe, la cele cu face lift e patrat, dar sa nu te referi tu la cele cu volan m , nu stiu ... ,cum rotunde? :)

in ce context vanos? :blink:

pai sa o luam incetisor:

2. si fata si spatele sunt schimbate la cele cu face lift fata de cele fara, cel mai bine sa te uiti la poze sa vezi diferentele, cele cu de exemplu au semnalizarea pe aceeasi linie si pe partea cu portbagajul.

3. cele cu semnale alb sunt cerute din fabrica asa, sau modificate ulterior, exista faruri cu semnalizarea transparenta ( ca a mea  :) )

4. despre volan nu stiu multe, la cele cu face lift e patrat, dar sa nu te referi tu la cele cu volan m , nu stiu ... ,cum rotunde?  :)

in ce context vanos?  :blink:

210674[/snapback]

....motor cu vanos...de exemplu

....motor cu vanos...de exemplu

210678[/snapback]

volanul normal cu 4 spite (cu sau fara comenzi):

http://www.goodstuffs4u.com/ebayauction/BM...L_INSTALLED.jpg

volanul sport cu 3 spite (scuze pentru marime): http://www.caraudiomag.com/features/0109_1..._Wheel_View.jpg

care seamana cu cel de m3:

http://img225.imageshack.us/img225/6185/m3e46nonsmg11pu6.jpg

volanul sport cu 3 spite (dar mai vechi un pic): http://www.geocities.com/~bmwfanatic/e46in2.jpg

Seria 3 e mai sportiv deci volanul cu 3 spite arata cel mai bine pe el...dar nici ala cu 4 nu e asa de urat.

Semnalizatoarele fata/spate/laterale albe dau un aspect mai placut masinii, si majoritatea le apreciaza mai mult decat alea galbene. Sunt si modele cu facelift cu semnalizarile galbene, asa ca depinde ce iti place tie.

Din moment ce nu stii ce e ala vanos, presupun ca nu vrei sa primesti o explicatie tehnica. Vanos este la modele pe benzina cu facelift si e facut, in principiu, mai eficient si mai putin poluant; deci motoarele consuma si mai putin, au si mai multi cai si sunt si mai amabile cu copacii si clima....:blink:

La fel ca vanos, e common rail la diesel care face aceeasi chestie: faster, stronger, better :)

Sper sa te fi ajutat vreun pic.

Edited by cos

Stopurile sunt identice la facelift si non-facelift, cele cu alb/rosu, sunt dupa 2003, la fel ca si semnalizatoarele clare, sunt standard dupa 2003.

211093[/snapback]

haaa??? stopuri ident la facelift/non-facelift? nu cred... :blink:

sau n-am inteles bine...

cat despre semnalizari albe, gasesti si la modelul 98, e o chestie optionala....

Stopurile sunt identice la facelift si non-facelift, cele cu alb/rosu, sunt dupa 2003, la fel ca si semnalizatoarele clare, sunt standard dupa 2003.

211093[/snapback]

Pt a simplifica, cam asa arata stopurile inainte de 10/2001, post-1616-1174665387_thumb.jpg , respectiv dupa 10/2001 post-1616-1174665430_thumb.jpg.

Astea albe sunt optionale si inainte, si dupa 2001.

Daca tie ti se par identice...

211093[/snapback]

Nu e adevarat: la facelift s-au schimbat si stopurile si farurile, iar culorile alb/galben sunt in functie de cum au vrut oamenii.

bmw 2004 facelift cu galben/rosu:

bmw 2000 non-facelift cu alb/rosu:

Binenteles ca pot fi modificate oricare, dar faceliftul are stopurile diferite, cu semnalizatoarele in partea de mijloc a blocului optic, spre deosebire de non-facelift, unde blocul optic e impartit in 2, iar semnalizatoarele sunt in partea de sus.

Farurile sunt de asemenea, diferite la facelift, si schimba un pic aspectul frontal al masinii . Unora le place mai bine non-facelift (cica pare mai agresiv:P ):

Pt a simplifica, cam asa arata stopurile inainte de 10/2001, post-1616-1174665387_thumb.jpg , respectiv dupa 10/2001 post-1616-1174665430_thumb.jpg.

Astea albe sunt optionale si inainte, si dupa 2001.

Daca tie ti se par identice...

211099[/snapback]

poate crede ca alea de dupa 2001 sunt de "tuning".... :blink:

Hai ca am sarit ca sacalii :) ..pana am gasit poze reprezentative nu am mai avut timp sa citesc replyurile noi.

Macar acum se intelege clar diferenta dintre facelift si nonfacelift/ alb si galben :blink:

Edited by cos

Stopurile de non-facelift se potrivesc si pe facelift cu mici modificari la interior.

Toureld, nu stiu cate stopuri ai montat tu dar eu le-am vazut pe ambele montate in timp real. Apropo ca sa dormi bine la noapte o sa iti dau un link chiar de pe acest forum unde cineva si-a montat stopuri de "face-lift" cum ai pus tu in poza aia de care esti asa mandru, pe un non-facelift.

Repetitia e mama invataurii dar cand repeti lucrurile prost .. concluzia e lesne de tras

211093[/snapback]

atunci te-ai exprimat tu gresit. ele nu sunt identice. ca se potrivesc, asta e altceva.

cat despre stopuri alb/rosii, aici chiar ai gresit.

si daca ai fost inteles gresit, poti explica frumos, nu trebuie sa te umfli. :blink:

pai sa o luam incetisor:

3. cele cu semnale alb sunt cerute din fabrica asa, sau modificate ulterior, exista faruri cu semnalizarea transparenta ( ca a mea  :) )

4. despre volan nu stiu multe, la cele cu face lift e patrat, dar sa nu te referi tu la cele cu volan m , nu stiu ... ,cum rotunde?  :)

in ce context vanos?  :blink:

210674[/snapback]

Din 2001 dupa luna a 6-ea sau nu shtiu eu bine ?:)

Stopurile de non-facelift se potrivesc si pe facelift cu mici modificari la interior.

Toureld, nu stiu cate stopuri ai montat tu dar eu le-am vazut pe ambele montate in timp real. Apropo ca sa dormi bine la noapte o sa iti dau un link chiar de pe acest forum unde cineva si-a montat stopuri de "face-lift" cum ai pus tu in poza aia de care esti asa mandru, pe un non-facelift.

Repetitia e mama invataurii dar cand repeti lucrurile prost .. concluzia e lesne de tras

211169[/snapback]

Aici parca intreba cineva care vrea sa isi cumpere un e46 care sunt diferentele intre facelift si non-facelift... nu cred ca il interesa daca se pot schimba stopurile intre ele .... daca o iei asa, si volanele cu 3 si 4 spite se pot schimba intre ele, chiar fara "mici modificari", ceea ce nu le face "identice"... fara suparare, dar te-ai exprimat aiurea...

• 17 years later...

Salut,am și eu un bmw e46 320d și când merg cu ea turata îmi crește apa în bord,dacă merg cu ea sub turata merge fără probleme,cum ajung pe la 2000 de turații începe și creste apa,menționez ca iam dat ambele termostate jos și vechiul proprietar zice ca a schimbat și pompa de apa.

Aveți idee de la ce ar putea fii?