Jump to content

Probleme 318i 1.9 benzina

Recommended Posts

Salut pe toata lumea,

Ma numesc Silviu, sunt din Bucuresti si am achizitionat un 318i benzina, in Decembrie anul trecut. Am luat-o cu check engin-ul aprins si de atunci ma tot chinui sa il sting. Ca si simptome: consum mare si creste viteza ca la un diesel. Inca de atunci am fost la 3 mecanici si am schimbat urmatoarele:

sonda lamda, valva disa, debitmetru si acum o saptamana pompa de benzina noua. Pompa de benzina am schimbat-o dupa ce mi-a garantat un mecanic ca ea este defectul pentru ca ii da pe tester "probleme la alimentare". Dupa ce am constatat ca nu ea este cauza mi-a propus sa schimb valva de presiune. Nu mai am bani si nici nervii necesari sa tot schimb piese aiurea. A mai intampinat cineva problema asta? Mi s-a propus sa merg la un mecanic bun in Damaroaia, langa pompieri, cu numele de Adrian, dar nu am nici un numar de contact.

Toate sfaturile sunt binevenite.

Bujiile cum sunt? Te-ai uitat la ele? Sunt umede când le scoÞi?

DacĂŁ sunt umede, ar putea fi injectoarele cu probleme.

Nu mĂŁ refer cĂŁ nu mai merg, dar e posibil sĂŁ nu mai pulverizeze cum trebuie ci sĂŁ formeze picĂŁturi de benzinĂŁ.

Ăn cazul ĂŁsta Âşi bujiile pot prezenta depuneri de calaminĂŁ (piatrĂŁ), care ĂŽn timp (destul de scurt) pot afecta scânteia.

Injectoarele se pot curãÞa ºi verifica. Lângã staÞia de metrou IMGB existã cineva care se ocupã cu aºa ceva.

CostĂŁ 50RON/injector Âşi ĂŽi gĂŁseĂžti numĂŁrul de telefon Âşi adresa aici.

Alte cauze ar fi sĂŁ nu mai ai compresie din cauza motorului prea uzat.

Compresia se verificĂŁ cu ajutorul unui manometru ce se pune ĂŽn locul bujiilor.

DacĂŁ rezultatul este cĂŁ nu ai compresia bunĂŁ, atunci trebuie sĂŁ vezi din ce cauzĂŁ.

Pot fi supapele care nu mai ĂŽnchid bine sau pot fi uzaĂži cilindrii pistoanelor.

Service-urile de la noi abia dacĂŁ Âştiu sĂŁ schimbe uleiul Âşi filtrele.

Ei cred cĂŁ dacĂŁ au un tester, nu mai trebuie sĂŁ aibĂŁ cunoÂştinĂže despre motor.

Sunt Âşi eu pĂŁĂžit cu service-urile din BucureÂşti, cĂŁ am ĂŽnvĂŁĂžat sĂŁ-mi repar singur maÂşina.

BaftĂŁ multĂŁ!

[...] un 318i benzina, [...]simptome: consum mare si creste viteza ca la un diesel.

nu stiu cand ai mers ultima data cu un diesel, dar inseamna ca ai ceva demaraj pe 318i-le tau...

[...]am schimbat urmatoarele:

sonda lamda, valva disa, debitmetru si [...] pompa de benzina noua.

fac pariu ca valva PCV si furtunurile "gemene" din spatele blocului motor nu le-ai inspectat.

citeste topicul de mai jos sa iti faci o idee... furtunurile alea sunt pline de ulei si vei constata ca din elasticitatea de odinioara nu a mai ramas nimic

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/81661-avertizare-furtunuri-carbonizate-pcv-check-engine-etc/page__p__1155768__fromsearch__1#entry1155768

Salut si va multumesc pentru ajutor. Acum am ajuns acasa dupa ce am probat 2 bobine de inductie si se pare ca nici de acolo nu este problema.

Am cumparat acum 2 zile rampa cu tot cu injectoare si supapa de presiune. Supapa am schimbat-o si nu e nici acolo problema. Ma gandeam sa incerc si injectoarele respective dar nu cred ca ele ar fi problema. Motorul merge rotund la relanti. Valva PVC nu am verificat-o. Capacul cred ca il inchid bine.