Jump to content

BMW E46 95 kW

BogdanAbuziloae

Recommended Posts

Salutare baieti! Sunt nou pe forum, am cautat putin dar nu am gasit un raspuns la problema mea. Apelez la experienta voastra poate ma ajutati. O sa va explic problema pe scurt:

Mi-am cumparat prima mea masina acum 3 luni, un BMW 320D (superb). Am fost la un mecanic si i-am schimbat ulei, filtre (mai putin cel de motorina), brate cu tot cu bucse si i-am pus si amortizoare Billstein. Toate bune si frumoase. Ma duc la un prieten (fan bmw care e si mecanic) si-mi spune ca nu trage cum trebuie. Bun, o bagam in service atunci. Curata baietii turbina, verifica toate furtunasele, verifica egr-ul si la fel, NU trage. Am zis ca poate e debitmetru. Iau un debitmetru (din dezmembrari ce-i drept) si nicio schimbare. I-am facut si chiptuning si tot nimic. Am facut un test (o liniuta) cu un seria 1 de vreo 118-120 cai. Am plecat inaintea lui si tot m-a luat lejer. P.s. am uitat sa zic ca pe tester da eroarea Charge air pressure. Am schimbat si chestia aia mica( nu stiu cum se numeste, e un senzor care controleaza cat aer intra) cu una noua din magazin si tot nimic. Acum, va rog, daca aveti idee despre ce ar putea fi nu ezitati sa-mi spuneti. Va multumesc anticipat.

nu exista e46 320d cu 95kw...

poate totusi ai un e46 318d (motor tot de 1951cc sau 1995cc) cu 85kw (116cai)..de la care nu trebuie sa ai mari pretentii, bine nici de la un 320d nu trebuie , masinile astea nu sunt facute pt a te da cu ele la linuta , mai ales ca au ceva ani in spate deja.

pune aici ultimele 7 caractere din seria de caroserie

Edited by Krebs

@Krebs e 320D, are 1951 capacitate cilindrica si 95 kW scrie in certificat. Ultimele 7 cifre sunt KE63020.

Masina e din 99. Nu am pretentii sa rup asfaltul cu ea. M-am urcat pe un 318d cu 118 hp si tragea mult mai bine ca a mea (din 2001). Ceva este in neregula cu ea si ma innebuneste ca nu stiu ce.

Edited by BogdanAbuziloae

@Krebs e 320D, are 1951 capacitate cilindrica si 95 kW scrie in certificat. Ultimele 7 cifre sunt KE63020.

Masina e din 99. Nu am pretentii sa rup asfaltul cu ea. M-am urcat pe un 318d cu 118 hp si tragea mult mai bine ca a mea (din 2001). Ceva este in neregula cu ea si ma innebuneste ca nu stiu ce.

Eu zic sa iti rezolvi absolut orice eroare afisata de tester si mai apoi sa te preocupe puterea. Masina nu este una de curse (iti luai un 3000 benzina daca vroiai liniute) plus ca ai o optiune care nu stiu exact ce inseamna: S843A Leistungsreduzierung Power reduction . Poate ne explica altii mai cu experienta. Si eu am acelasi model, insa e o masina decenta si sa nu ai asteptari prea mari de la ea, mai ales ca are si o varsta. Eu sunt foarte multumit de putere si consum, mult peste masini de generatii mai noi.

Mult success in rezolvarea problemei...si daca vrei mai mult, schimba masina, nu iti bate joc de ea.

@Ciobanu George nu ati inteles esenta problemei mele. Eu nu vreau masina sa fac liniute si alte minuni ca imi luam un benzinar pentru asta. Eu vreau ca masina mea sa functioneze la parametrii normali, atata tot. Cine stie cand am nevoie de caii aia in plus.

Si am citit putin pe internet de Power Reduction. Masina mea e din Belgia si poate de asta e asa. O sa ma interesez maine mai bine si o sa revin cu un reply.

Si incerc sa-mi rezolv problema cu Charge Air Pressure , am schimbat tot ce mi-au cerut baietii de la service, dar tot apare eroarea. Nici ei nu stiu ce trebuie facut.

Multumesc @vetmedicm .

ti s-a spus mai sus ca este o versiune cu putere redusa, adica ai mai putin de 136cp cat ar fi fost normal, cred ca a fost pentru Belgia masina produsa. Nu inteleg totusi ce chiptuning ai facut de nici asa nu a crescut puterea, poate ne dai mai multe detalii.

L.E. - am vazut ulterior ce ai scris mai sus. In conditiile acestea, poti dezactiva optiunea de power reduction si revii la cei 136cp initiali, vezi dupa aceea cum se comporta, desi ma indoiesc ca ar fi prea mare diferenta. 318d cu care ai facut tu liniuta e common rail, generatie mai noua, ceva uzura la tine, sunt factori care conteaza.

Edited by mik15

@mik15 nu stiu ce detalii sa-ti dau despre chiptuning. Pur si simplu s-a luat softul original, s-a modificat niste parametri ( nu stiu exact ca nu sunt expert in asta ) si s-a rescris softul. Poate nu s-a scos Power Reduction si inca exista limitarea asta care nu-i permite motorului sa 'scoata' toti acesti cai frumosi :-D.

Daca vrei sa stii exact puterea masinii, fa-i un test dyno. Eu am inteles ce vrei tu, insa nu inteleg nemultumirea ta ca te-a intrecut un 318 de 118CP, comparatia nu o consider valida. Pe langa asta, de obicei erorile de amestec/alimentare cu aer cauzeaza scaderi de putere. Aprofundeaza problema erorii: verifica furtunele de vacuum, presiunea de la turbina, rezervorul de vacuum, ai 2 electrovalve ce au 2 filtre mici pe ele, verifica cum arata si curata-le. Astea le poti face chiar tu.

Later edit: incearca sa verifici si pompa din rezervor daca functioneaza in parametri (nu stiu cum sa faci asta)

Edited by Ciobanu George

ti s-a spus mai sus ca este o versiune cu putere redusa, adica ai mai putin de 136cp cat ar fi fost normal, cred ca a fost pentru Belgia masina produsa. Nu inteleg totusi ce chiptuning ai facut de nici asa nu a crescut puterea, poate ne dai mai multe detalii.

L.E. - am vazut ulterior ce ai scris mai sus. In conditiile acestea, poti dezactiva optiunea de power reduction si revii la cei 136cp initiali, vezi dupa aceea cum se comporta, desi ma indoiesc ca ar fi prea mare diferenta. 318d cu care ai facut tu liniuta e common rail, generatie mai noua, ceva uzura la tine, sunt factori care conteaza.

Toti care s-au urcat la volanul masinii mele mi-au spus ca nu trage cum ar trebui sa traga. O sa vad maine de Power Reduction sa vad daca sunt diferente. Multumesc de raspunsuri!

Daca vrei sa stii exact puterea masinii, fa-i un test dyno. Eu am inteles ce vrei tu, insa nu inteleg nemultumirea ta ca te-a intrecut un 318 de 118CP, comparatia nu o consider valida. Pe langa asta, de obicei erorile de amestec/alimentare cu aer cauzeaza scaderi de putere. Aprofundeaza problema erorii: verifica furtunele de vacuum, presiunea de la turbina, rezervorul de vacuum, ai 2 electrovalve ce au 2 filtre mici pe ele, verifica cum arata si curata-le. Astea le poti face chiar tu.

Later edit: incearca sa verifici si pompa din rezervor daca functioneaza in parametri (nu stiu cum sa faci asta)

Turbina a fost verificata si curatata, inclusiv si furtunasele. Presiunea este buna, este in standarde. Pompa nu a fost verificata, dar o sa-i rog sa o verifice si pe ea.

Toti care s-au urcat la volanul masinii mele mi-au spus ca nu trage cum ar trebui sa traga. O sa vad maine de Power Reduction sa vad daca sunt diferente. Multumesc de raspunsuri!

Turbina a fost verificata si curatata, inclusiv si furtunasele. Presiunea este buna, este in standarde. Pompa nu a fost verificata, dar o sa-i rog sa o verifice si pe ea.

Verificarile au fost facute si in mers sau doar stationand? Fa un logo in mers si vezi daca valorile mai sunt conforme.