Jump to content

Cruise controll retrofit

Recommended Posts

Salutare!

Doresc sa fac un retrofit de cruise controll la un E87/2004/116i insa am urmatoarea problema:

Dupa seria de sasiu cica nu exista piesa asta care sa fie comandata.

Dupa p/n am gasit piesa corecta(care teoretic merge la E87/2004/116i),am facut proba de montaj,e ok,insa la codare(la 2 persoane de aici de pe forum) nu a vrut sa mearga codata.Ultima data mi s-a explicat ca pe masina as avea soft prea vechi(2004-2005,mai ales modulul dsc ar fi buba daca zic bine) iar daca fac un update de soft(exista destule versiuni mai noi) piesa ar functiona 99.9% sigur.

Cei de la Mhs si Filaret zic ca daca in program dupa seria de sasiu nu pot comanda piesa ca nu exista retrofit,fac update-ul de soft degeaba(e vreo 300 ron).De la MHS am aflat ca o piesa s/h ar putea sa fie codata intr-un final chiar si daca nu exista retrofit dar ei nu pot/fac asa ceva si nici nu pot garanta nimic.

Situatia mi se pare un pic ilogica : de ce producatorul nu ar putea lasa o masina care nu a avut o optiune montata la producerea masinii sa se poata retrofit-a mai tarziu?E in interesul lui( $) ,nu?

V-ati mai lovit de situatii din astea(lipsa retrofit dupa serie sasiu dar sa il puteti face pana la urma)?

Edited by AdrianHH

• 2 weeks later...

Ok.Revin cu info

Am fost in trecut la Valymad,a incercat insa nu putea coda piesa,se oprea la calibrarea volanului.Am incercat cu 2 piese,acelasi rezultat.

Am luat legatura cu Adrian/neo_andersson caruia ii multumesc si lui pe aceasta cale,mi-a explicat amabil toata povestea.

Masina are soft 2004-2005 pe module.Piesa era din 2010.Nu avea "driver".Trebuie update de soft.

Am fost la Bavaria,dupa 7.5 ore(cam mult nu?) in care au incercat de 3 ori,masina nu s-a putut updata.Mi-au spus(confirmat si de Adrian) ca ori e o legatura intrerupta intre modulul de plafoniera,ori e lipsa sau ars.Trebuie investigatii(4-500 ron manopera!!!),insa asta in alta zi,nu mai puteau face pana la sfarsitul zilei(vineri) iar nevoie de masina era la mine.Macar nu a costat nimic.

Ramane sa investighez.Dar nu prea sunt deloc fericit in a desface bordul sau capitonajul.

O alta varianta ar fi cred sa gasesc o masina la dezmembrat care sa aibe cruise controll dar sa fie din 2004-2005,deci sa nu mai fie nevoie de update.Cam greu in 2014 :(

Raman cu pofta in gat :(

Pun un anunt pe publicitate,cine stie...