Jump to content

Inlocuire difuzoare e46 '99

JsTPauL

Recommended Posts

As vrea sa-mi schimb difuzoarele la un e46 din 1999.

Vreau sa pun aceste difuzoarele in fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Ground-Zero/Iridium/GZIC-525X/ cred ca de 13 cm sunt, inca nu le-am desfacut sa vad.

In spate vreau sa pun astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Ground-Zero/Iridium/GZIF-6503X/ din cate stiu pe spate sunt de 16,5

Deci ce ma intereseaza este daca o sa se auda bine aceste difuzoare cu casetofonul original?

Ce impedanta si putere are casetofonul de la E46 din 1999?

Ajutati-ma va rog daca puteti, nu ma pricep prea bine.

Da, daca adancimea difuzoarelor nu depaseste 5,7cm [daca bine mai retin].

Hertz DSK165.3 de exemplu intra fara probleme, fara nici o modificare. Are nevoie doar de inele adaptoare, pt ca nu se potrivesc prinderile.

Gen:

http://www.esderman.ro/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/n/inele_adaptoare_bmw_1_1.jpg

Sunt mai bune hertz-urile ca si calitatea sunetului sau ? Ground sunt spl dar ma gandesc ca se auda bine la 91 db.

De ground zero stiu de mult timp ca sunt buni, de heatz am aflat de ceva timp, nu prea imi place nici cum arata, nu stiu prea multe despre hertz.

Ground zero am auzit live si pot zice ca imi sarea inima din piept de la mare departare, :)

Recomanda-mi ceva pentru un e46 '99. Eu ma gandeam sa schimb doar difuzoarele dar, la 90Wrms ma gandesc ca casetofonul stock o sa dea randament doar 50%.

Playerul oem scoate maxim 25w si aia cu distorsiuni. Daca scoate 20w curat fara zgomot e mult.

Difuzoarele nu se aleg dupa cum arata ca aspect...

Eu iti zic ca Hertz-urile respective sunt peste cele Ground Zero pe care le-ai ales. Acum, tu faci cum vrei.

Nu e recomandat sa folosesti difuzoarele de genul si pentru sunete joase, mai ales ca vorbim de difuzoare din gama entry-level.

Ca sa ai bass, trebuie sa insonorizezi usile si sa montezi subwoofer, iar din difuzoare sa tai frecventele peste 80hz.

Pentru a avea si bass mult doar din difuzoare trebuie sa investesti in unele mult mai bune, care implicit sunt scumpe [1500-2000 lei/set] si sa te ocupi f bine de usi.

Oricum vei avea clar o imbunatatire a sunetului si numai cu difuzoarele de care zic eu, chiar daca nu le amplifici si nu insonorizezi usile. Dar daca vrei sa faci o treaba buna, ai de investit ceva.

O sa insonorizez toata masina, nu pot sa zic acum ce o sa pun dar o sa fie ceva, in decembrie vreua sa fac schimbarea, pana atunci ma mai documentez.

Ce parere ai despre astea? Au frecvente joase ar trebui sa scoata ceva sunet bun. E nu sunt maniac dupa bubuieli, vreau doar muzica sa aiba un bass clar, fin.

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Pioneer/TS-A/TS-A172CI/

Hertz-urile astea mai merge, imi place, dupa ce te iei cand te uiti la un difuzoar, decibeli, frecventa?

Pot sa folosesc grila de protectie pe care le are masina acum? N-as strica aspectul, interiorul e crem si n-ar da prea bine cu grilele difuzoarelor negre.

Am gasit asta pe net, ce parere aveti? http://www.okazii.ro/sisteme-video-auto/dvd-player/dvd-auto-2din-dvx-usb-sd-card-touchscreen-7-inch-a161624920

Eu as zice ca este mai fain si mai bun decat un cd-player si tot cam la aceiasi bani. Ce ziceti se descurca bine cu 4 difuzoare de 80-90W RMS?

Nu cred cĂŁ poĂži sĂŁ-l montezi ĂŽn planÂşa de bord al unui E46.

Am montat eu unul, unui verisor, intr-un e46 cabrio!Problema e ca trebuie neaparat sa iti cumperi kit-ul pt modificare in 2din(nu stiu exact cum se numeste).In putine cuvinte, trebuie taiata cutia in care este radiatorul pt clima si abia apoi se monteaza kit- ul respectiv(practic e o lamiera metalica indoita la unghi de 90grade si niste cleme pt fixarea acesteia) dupa care se etanseaza bine(cu silicon rezistent la temperaturi mari) pt a nu iesi caldura din incinta aia de plastic.

Daca vrei sa montezi unu d-ala la tine in masina trebuie neaparat sa faci munca pe care ti-am explicat-o mai sus,altffel radio-ul nu va intra in bord!

P.S. Inafara cass-ului trebuie sa iei in calcul si costul kit-ului pt conversie, masca aceea pt 2 DIN dar si munca pe care trebuie sa o faci! Daca faci calculele, vei vedea ca e mai avantajos sa iti iei un 2DIN dedicat : erisin, eonon, hualigan sau dynavin(cel mai scump) - astea dedicate respecta linia bordului, ai comenzi pe volan,iti arata senzorii si bc-ul pe display(depinde de model).Eu am ales varianta a 2-a si mi-am luat un erisin care merge destul de bine, am scapat de toata munca aia iar rezultatul este cu totul altul!!!!

P.S.2 uite-te la pozele de mai jos si judeca singur!

post-37882-0-44209300-1412685767_thumb.jpg post-37882-0-25496200-1412685785_thumb.jpg post-37882-0-28518800-1412685795_thumb.jpg

post-37882-0-11515800-1412685806_thumb.jpg post-37882-0-09519700-1412685993_thumb.jpg

Edited by jo's