Jump to content

jante de 17 sau 18?

BogdanAbuziloae

Recommended Posts

Salutare! Vreau sa-mi iau pe e46-le meu niste jante ceva mai marisoare. Momentan am jante de 15" (mult prea mici). Oscilez intre 17 si 18. Eu inclin spre alea de 18 ca arata super misto pe masina. Cineva mi-a spus ca ar fi mai bine sa pun de 17. Pe cartea masinii imi da voie sa pun si de 18. Ce-mi recomandati? Mentionez ca am un e46 320d din 99.

Am aceiasi masina si eu vreau sa-mi iau alte jante dar, iti zic ca nu se renteaza sa-ti pui de 18. De 17' e suficent pentru un seria 3. Am si un passat 2000 si jante de 18' 225 si cand prinzi ceva borduri de iti impinge aparatoare in interior, cauciucul o sa-ti frece pe aparatoare si se roade(gaureste) plus ca fiecare groapa se simte foarte tare si trebuie sa te mai gandeti la bucse si directie. Eu te sfatuiesc sa iei de 17 cel mult, daca mai vrei sa pleci si cu scart de roti.
  • Like 2
  • Downvote 5

La 17' in 6 luni o sa bata toate plasticele din interiorul masinii,nu mai vorbesc de articulatii.Parerea mea e ca pe 16' este ideal pentru Ro si pentru clasa asta(seria 3,a4,c-klasse)cu conditia ca janta sa aibe un ,,j'' suficient sa iti intre un 225/50.

Eu niciodatĂŁ nu am umblat cu jante de 16 ci doar cu 17 sau chiar 19. SĂŁ știi cĂŁ nici dupĂŁ 6 ani nu-mi bat plasticele ĂŽn interior.

• Like 1

si eu tot pe 17 as merge, pe e46 coupe am avut 225/45r17 si nu erau cele mai confortabile...statea bine in curbe intr-adevar, dar cu unele de 18 confortul oricum slab zic eu, se pierde de tot. Pt un e46 nu merita mai mare de 16, de la E90 incolo si modelele mai sport da dar altfel las-o asa.

si eu tot pe 17 as merge, pe e46 coupe am avut 225/45r17 si nu erau cele mai confortabile...statea bine in curbe intr-adevar, dar cu unele de 18 confortul oricum slab zic eu, se pierde de tot. Pt un e46 nu merita mai mare de 16, de la E90 incolo si modelele mai sport da dar altfel las-o asa.

Cum poți pune jenți de 16 pe un E46 325i, 330i sau 330D?

Dimensiunea jantei o alegi in functie de ce faci cu masina(unii doar o plimba iar altii poate fac naveta pe drumuri nu foarte ok).Referitor la bataia plasticelor din masina depinde de fiecare la ce se raporteaza(de la ce masina vin:unul care trece de la Opel la BMW,normal ca i se pare ca nu bat plasticele,altul care trece de la Mercedes la BMW poate are alta parere).
  • Downvote 3

Dimensiunea jantei o alegi in functie de ce faci cu masina(unii doar o plimba iar altii poate fac naveta pe drumuri nu foarte ok).Referitor la bataia plasticelor din masina depinde de fiecare la ce se raporteaza(de la ce masina vin:unul care trece de la Opel la BMW,normal ca i se pare ca nu bat plasticele,altul care trece de la Mercedes la BMW poate are alta parere).

Acuma sĂŁ nu te superi pe mine, dacĂŁ plasticele bat ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ se aud, dacĂŁ nu bat nu se aud, indiferent de pe ce mașinĂŁ vii.

Eu cred cĂŁ, totuși, ĂŽn marile orașe drumurile sunt relativ OK așa cĂŁ nu cred cĂŁ cineva cu roți de 225/45/R17 ar avea probleme, poate doar pe drumurile județene.

• Like 2