Jump to content

Manuala vs Automata

Cristi HML

Ce preferati si de ce?  

1914 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

eu am un 320d cu steptronic, si la fel ca multi altii, eram de parere ca cutiile automate sunt de (cenzurat), dar nu e asa, nu in totalitate.

daca vreau sa merg mai sportiv, comut pe modulul sport si imi fac griji doar pt drum si trafic.

de plecat cu scart se poate, si in ca cum!!!! :blink: plus ca se face un burnout meserias.

nu mai sunt cutiile automate, sau cele asemanatoare atat de lente si de avitat.

parerea mea

eu am un 320d cu steptronic, si la fel ca multi altii, eram de parere ca cutiile automate sunt de (cenzurat), dar nu e asa, nu in totalitate.

daca vreau sa merg mai sportiv, comut pe modulul sport si imi fac griji doar pt drum si trafic.

de plecat cu scart se poate, si in ca cum!!!! :blink: plus ca se face un burnout meserias.

nu mai sunt cutiile automate, sau cele asemanatoare atat de lente si de avitat.

parerea mea

157880[/snapback]

zi-mi si mie cum faci sa pleci cu scart sau burnout pls

• 2 weeks later...
320d steptronic e lent, mie cel putin asa mi s-a parut. nu cred ca merita steptronic pe nimic de la seria 3 in afara de 325i, 330i, 330d.

164671[/snapback]

320d steptronic e vai de masa am mers si io cu unu,cred ca il faceam daca eram cu trabantu :blink:

PS: ala care vroiai sa faci burnout cu steptronic,calca usor frana si acceleratia la blana si nu uita sa scoti DSC/ASC si nu incerca asta de multe ori ca se duce pe garla :)

• 3 weeks later...
Stiti de ce mi-am luat eu 320d septronic? Pt ca m-am cam saturat de ficati aruncati pe jos in STI. Zicea cineva ca merita benzina daca ai peste 200HP; adevarat, la 265HP si AWD simetric, e altceva. Dar va spun eu, aia e asa, cand sunt odihnit si am chef de "nebunii", in rest prefer BMW-ul fara sa ma gandesc. Cum ar fi sa mergi zi de zi intr-un STI, v-ati gandit? Fara sa iau in calcul consumul care e undeva la 13-14% in oras fara sa trec de 2500RPM.. daca ma dau la ea, nu mai stiu, consuma cat ii trebuie :blink: Dar bineinteles, ca orice placere are costul ei. In schimb in 320d nu simt denivelarile, nu ma da cu capul de tetiera la blana, in aglomeratie in oras stiti si voi cum se merge cu o automata - mananci, bei, vb la tel, stai cu mana pe "picioarele din drapta", in fine, ai o libertate pe care nu o poti avea daca trebuie sa mesteci in manuala... iar BMW ( indiferent de model, chiar si 316i) nu e Clio sau Fabia; tre sa fi ceva mai atent cand o calci. Ca o concluzie, vreti sportivitate pe benzina? Alegeti STI sau EVO :) ; vreti confort combinat cu placere? BMW septronic. :) ( PAREREA MEA)

Stiti de ce mi-am luat eu 320d septronic? Pt ca m-am cam saturat de ficati aruncati pe jos in STI. Zicea cineva ca merita benzina daca ai peste 200HP; adevarat, la 265HP si AWD simetric, e altceva. Dar va spun eu, aia e asa, cand sunt odihnit si am chef de "nebunii", in rest prefer BMW-ul fara sa ma gandesc. Cum ar fi sa mergi zi de zi intr-un STI, v-ati gandit? Fara sa iau in calcul consumul care e undeva la 13-14% in oras fara sa trec de 2500RPM.. daca ma dau la ea, nu mai stiu, consuma cat ii trebuie  :blink: Dar bineinteles, ca orice placere are costul ei. In schimb in 320d nu simt denivelarile, nu ma da cu capul de tetiera la blana, in aglomeratie in oras stiti si voi cum se merge cu o automata - mananci, bei, vb la tel, stai cu mana pe "picioarele din drapta", in fine, ai o  libertate pe care nu o poti avea daca trebuie sa mesteci in manuala... iar BMW ( indiferent de model, chiar si 316i) nu e Clio sau Fabia; tre sa fi ceva mai atent cand o calci. Ca o concluzie, vreti sportivitate pe benzina?  Alegeti STI sau EVO  :) ; vreti confort combinat cu placere? BMW septronic.  :)  ( PAREREA MEA)

171340[/snapback]

parerea mea de daca vrei sportivitate de la bmw iti trebuie minim motor de 3.0i + cutie manuala :D :) :D

Cum o dai pe winter?

171662[/snapback]

La tine nu exista butonul ala pentru ca, cutia este adaptiva si pleaca de pe loc exact ca pe modul winter daca apesi destul de fin acceleratia, este valabil si la cutia DSG de la VAG care este diferita fata de automatele BMW dar este si ea adaptiva si atunci a devenit inutila existenta butonului winter, pe modul sport care la DSG exista nu se schimba mai nimic din parametrii cutiei ci doar faptul ca devine mai adaptiva la turatii ridicate si iti tine masina in ture tot timpul, in rest nu se schimba nimic.

La automatele clasice cand folosesti butonul winter cutia pleaca cu a 2-a de pe loc, sunt situatii, sincer nu stiu exact cum e la cutiile automate de pe modelele mai vechi BMW

Guest sorren

Am avut un e46, cutie manuala , 318i . . . placere clara cand ai drumul liber, fie oras fie afara, cand dai de "bara la bara" iti cam vine sa tragi pe dreapta, no fun :)

acum am un e46 320D 150cp cu steptronic, cutia asta dupa cum s-a mai spus are cutie manuala si automata in aceeasi coaja, manualul are delay cam de 1-2 secunde foarte suparator, aproape ca nu-l folosesc :) , modul sport este ok, automatic este super in oras pt ca ai o mana si un picior liber ca sa nu mai zic de tempomat care iti elibereaza"doua picioare si o mana" . . . kickdound-ul este super, autoamata anticipeaza nevoia ta de accelerare in fct de timpul pe care l-a facut pedala de la pozitia 0 la o anumita pozitie, face ea repede (insuficient de repede :) ) niste calcule si te baga in scaun sau te lasa sa respiri regulat.

minusuri cand mergi pe automat: consum mai mare nush cu cat, poate ma ajutati voi si delay la reactii . . . in rest numai de bine.

am aflat de la bavarezi ca sunt mai fiabile decat manualele si ca sunt puse automat pe masinile cu cuplu foarte mare asta inseamna ca sunt de o calitate mai buna paremise mie:)

dar . . . tot o manuala mi-ar placea cand conduc in regim sportiv :D sa "amestec eu cu facaletzu in ceun" :blink:

E foarte tare!

Hai sa va zic eu o istorie!

Inainte sa-mi iau M3-ul actual, ma duc la AB ca voiam neaparat un 330 Xd E 90, asta nou. Au o reprezentanta pe langa ambasada Chinei. In fine, aveau unul chiar acolo, era cam scumput ca era extra-full, ma gandisem la un leasing etc..

Cand ma uit, cutie steptronic. Zic eu la dealer: Pai eu vreau cu manuala , nu steptronic, la care el : pai nu se fabrica cu manuala, ca au incercat cu manuala si cica posesorii , din cauza cuplului prea mare, sticau imediat ambreiajele...

Pai atunci zic eu, vreau una cu manuala, o comandam etc. Aa, pai dureaza, sa vedem, poate o luati p-asta etc., la care m-am enervat, am plecat de acolo si mi-am luat un M3 cu cutie manuala, chiar daca era SH....

NU am regretat niciodata!!!

ma duc la AB ca voiam neaparat un 330 Xd E 90, asta nou. Au o reprezentanta

Cand ma uit, cutie steptronic. Zic eu la dealer: Pai eu vreau cu manuala , nu steptronic, la care el : pai nu se fabrica cu manuala, ca au incercat cu manuala si cica posesorii , din cauza cuplului prea mare, sticau imediat ambreiajele...

172656[/snapback]

Pai cum nu se face 330xd cu manuala? :blink:

am posibilitatea sa aleg un bmw 330 ci cu cutie steptronica...zicetimi si mie cum e cu cutia asta?sa mai astept sa imi gasesc un 325ci cu cutie manuala?te baga la fel de rau in scaun cutia asta steptronica sau e mai lenta?:blink:

174416[/snapback]

0.5s diferenta pe hartie intre steptronic si manual, la 330ci (6.5s/7s). Kickdown-ul se simte la fel in scaun (indiferent daca il ai moale, sau tare).