Jump to content

Manuala vs Automata

Cristi HML

Ce preferati si de ce?  

1914 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Votez pt MANUAL pt k foti face ce vrei cu o asemenea cutie dar sa fie si masina ok... Poti skimba la care turatii doresti fie 2000 rpm sau 7000 :blink: pe cand la automata nu prea este asa....Nu spun ca nu ar fi buna dar trebuie sa trec de 40-45 de ani ca sa am asa ceva pe masina mea

Mie mi se pare super comoda automata. Dar totusi, parca nu este chiar asa de desteapta precum ma asteptam. Cateodata schimba prea repede in treapta superioara si astfel este subturat motorul. Iar ca sa retrogradeze trebuie sa ii dau talpa serioasa, ca altfel ramane in a 4-a sau a 5-a la 1500 ture si nu e fun deloc.

Am patit o chestie ciudata acum 2 zile cand mergeam la Baia Mare. Ma bag intr-o depasire (nu venea nici o masina din fata), dar am zis "hai sa-i dau kickdown totusi". Cu toate ca i-am dat kickdown, nu a retrogradat asa cum e normal, doar dupa cateva secunde, cand deja terminasem depasirea. Ok, n-a fost nici o problema, ca drumul era liber, dar nu mi-ar placea sa patesc asta cand trebuie sa ma strecor la mustata.

Daca vorbiti de cutia automata clasica va inteleg si sunt de acord cu cei ce sustin manuala dar hai sa ne uitam in gradina vecinului VAG la cutia DSG (Direct Shift Gearbox) care este o cutie manuala robotizata cu dublu ambreiaj , faceti un drive test de macar 20 km cu cutia asta si mergeti cu ea neaparat si pe sport si apoi mai vorbim cum e cu manuala , as zice ca aceasta cutie DSG este viitorul cutiilor de viteze mecanice~manuale.

Am luat cu mine in masina prieteni anti automata care nu aveam nici o sansa sa-i conving de ceva , dupa ce le-am facut o demonstratie au ramas impresionati si chiar daca nu si-ar lua automata cel putin i-am pus pe ganduri :blink:

Putini cunosc acest lucru si e pacat! :blink:

120867[/snapback]

Daca am scris ca la manual se poate ajunge mai usor la 7000rpm decat la automata nu inseamna ca nu cunosc acest lucru. De prin `94 tata a avut numai masini cu cutie (scuzati :) ) automata, deci da-ti seama ca am trait printre asa ceva si cunosc. Ca de-asta iubesc masinile....sa invat cat mai multe despre ele

Daca am scris ca la manual se poate ajunge mai usor la 7000rpm decat la automata nu inseamna ca nu cunosc acest lucru. De prin `94 tata a avut numai masini cu cutie (scuzati :blink: ) automata, deci da-ti seama ca am trait printre asa ceva si cunosc. Ca de-asta iubesc masinile....sa invat cat mai multe despre ele

121107[/snapback]

Subscriu si eu la ceea ce a spus Romulus si as mai vrea sa te intreb daca ai condus vreun BMW din generatie mai noua si care sa fi avut o cutie automata?Dupa...mai discutam. Nu o spun cu rautate ci vreau sa-ti spun ca si eu acum ceva vreme eram impotriva cutiei automate insa iata ca mi-am schimbat parerea de aprox 1 saptamana

nu e vorba doar de schimbare de soft , cine stie ce e aia cutie automatica clasica si ce este DSG stie ca nu au nici cea mai mica legatura in afara faptului ca DSG poate functiona si in regim automat , in rest nu au nici legatura , nu stiu exact cum sunt cutiile SMG de la BMW insa cele steptronic sunt slabe in comparatie cu manualele , la DSG consumul de combustibil este acelasi ca la manuala , chiar mai mic in unele cazuri , repriza pana la 100 de km/h este identica , fiind de fapt aceeasi cutie mecanica era firesc sa fie asa , aaa am uitat , pana si viteza maxima e aceeasi.

Cristi, am impresia ca suntem din doua filme diferite. Eu si benarcis comparam cutiile automate clasice mai vechi cu cele mai noi, moderne. Sistemul de comanda al unei asemenea cutii a evoluat spectaculos, chiar daca in principiu mecanica se bazeaza pe aceleasi principii ca si cele vechi.

Nu stiu cum ai adus in discutie in acest context DSG.

Oricum, fie vorba intre noi, DSG este o cutie manuala. Beneficiaza de doua ambreiaje (unul pentru vitezele pare si unul pentru cele impare) si un sistem de control automat (electrohirdaulic) al ambreierii/debreierii.

SMG, este acelasi lucru, dar nu beneficiaza de dublu ambreiaj. BMW pregateste o cutie similara DSG-ului de la VAG. Si SMG este o cutie manuala.

Pai am adus in context DSG pentru ca asa cum ai spus si tu stiam ca si BMW pregateste asa ceva si tocmai de aia :blink: , apoi voi vorbeati de cutiile automate mai vechi si cele mai noi care fie vorba intre noi nu prea sunt cu mult diferite in afara faptului ca sunt "adaptive" , de aceea am considerat oportun sa va spun ca viitorul il constituie aceasta cutie care de fapt e o cutie manuala dar poate fi si automata, multi au ramas blocati in faza asta cu cutia manuala iar eu am vrut sa arat ca si cutia manuala are viitor. Fara suparare titlul topicului e man vs aut si de aceea am intrat si eu ca parerea mea cu DSG , nu m-am bagat in discutia voastra , asa s-a nimerit sa fie din cauza momentului in care am postat. Oricum sunt de acord cu ceea ce spuneai de cutiile automate mai noi , chiar si Steptronicul de la BMW.

Subscriu si eu la ceea ce a spus Romulus si as mai vrea sa te intreb daca ai condus vreun BMW din generatie mai noua si care sa fi avut o cutie automata?Dupa...mai discutam. Nu o spun cu rautate ci vreau sa-ti spun ca si eu acum ceva vreme eram impotriva cutiei automate insa iata ca mi-am schimbat parerea de aprox 1 saptamana

121119[/snapback]

De condus am condus un E 66 si m-a cucerit din prima clipa, dar inca sunt tanar si vreau actiune nu somn de voie :blink: (inca)

Guest IulianE
eu sunt pentru cutie manuala, automata nu iti da aceeasi senzatie....

121216[/snapback]

impropriu spus....eu zic ca un 760LiA iti ofera mult mai multa senzatie si adrenalina decat 316i manual...