Jump to content

Manuala vs Automata

Cristi HML

Ce preferati si de ce?  

1914 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

eu pana acum 2 sapt am mers numai pe cutie manuala..

intrucat am optat ptr bmw si la un motor de 6 cilindrii, 3.000 cmc si 235 cp mai ales xd am vrut cutie automata.

este intradevar altceva...

si daca ar fi sa aleg din nou, tot automata as lua... :blink:

este frumos sa schimbi tu vitezele, dar incep sa creasca numarul treptelor, si pierd timp la schimbare manuala decat automata...!

Edited by schubert

• 2 weeks later...
sincer pentru bucuresti cea mai buna este steptronic io am manuala am condus 2 steptronic serie 3 una 320d din 2002 si 320d din 2005 si am zis wow nu ma mai doare stangu... vrei sa te bagi in depasire ii bagi picioru in acceleratie... am dato si pe schimbat manual da am obs ca oricum schimba la 6 mii... poate ca a 2a masina ar fi buna si o manuala sa ii simti toata puterea dar doar ca a 2a :blink:

bn ma . :blink: :) asta cam asa e ,dar nu mai mesteci tu in cutie si sa mai calci de sute de ori pe ambreiaj!

sa vedeti voi prieteni care nu va place automata ce smg pun baietii de la bmw pe m3 e92. e mult in fata manualei!

SMG nu e automata, citeste cu o pagina in urma :).

stiu de smg inaite ca unii sa stie cu ce se maninca fiarele.si sa nu uit am avut placerea sa desfac una asa ca ..............

Pai care au ceva cu automata au pentru ca are pierderi mari si e extrem de lenta in raspuns, nu ca nu le-ar placea sa renunte la frecatul batului sau al pedalei. Oricum, e posibil sa fi inteles gresit ca ai incadrat SMG-ul la automate, acum e clarificata :).

oki man raminem prieteni :blink:

Pai care au ceva cu automata au pentru ca are pierderi mari si e extrem de lenta in raspuns, nu ca nu le-ar placea sa renunte la frecatul batului sau al pedalei.

Pierderi mari? :blink:

Cu un randament de 98% eu zic ca nu prea mai sunt pierderi mari.Poate te referi la cutiile de acum 10-20 de ani.

530xd Auto face 0-100 in 6.8s, in timp ce manuala face in 6.6s; o sa vezi ca si viteza maxima e putin mai buna la manuala. La 200+CP nu mai e o problema asa de mare, sa vezi la alea de 100CP ce diferente sunt.

Bavaria > 98%, poti detalia putin ? Sigur nu e vorba de SMG ? Mi se pare foarte greu de crezut ca un ansamblu hidraulic de minim 50Kg sa aiba pierderi asa de mici.

manuala sau automata???

greu. cred ca in primul rand trebuie sa vedem la ce masini ne referim.

adica la seria 7, X3 si X5 pe de o parte si la seria 1 si Z4 pe de alta parte e , dupa parerea mea destul de clar ce cutie se preteaza cel mai bine.

mai ramane doar seria 3 si seria 5 in discutie.

aici as inclina spre manuala la 3 si spre automata la 5. dar asta nu e tot, conteaza foarte mult motorul.

in primul rand, la motoare mici de 2l, atat benzina cat si diesel cred ca e mult mai buna o manuala.

de asemenea la un diesel de 3l de exemplu, se preteaza mult mai bine o cutie automata.

la un 3l benzina insa.....

pai daca ne uitam ca o cutie steptronic are pe langa regimul automat si pe cel manual, am putea spune ca are un avantaj. insa, daca privim din celalalt punct de vedere aceasta problema, iubitorii de manuala ar putea spune ca dupa ce s-a pus automata, s-a constatat ca nu e o cutie completa, mai lipseste ceva.......: "manuala".

iar daca aceasta schimbare in modul manual s-ar face la 7000 ture, nu ar fi mare problema. Insa din cate am inteles eu, chiar si in modul manual, cutia are limitari si schimba superior "inainte ca una manuala sa o faca" si aici apare o problema.

nu am condus decat ocazional o cutie steptronic, pe un X3 diesel si m-a impresionat la retrogradari, dar parca nu urca pana la rosu atunci cand vroiam. repet am condus destul de putin si cu siguranta ca nu am ajuns sa cunosc cutia, dar asta a fost senzatia mea.

acuma daca vine cineva si spune, trebe sa conduci mai mult steptronic si atunci sa vezi ce cutie senzationala este, nu mi se pare foarte grozav. pai asa pot spune si eu ca nu ai condus manuala asa cum trebe. mai bine ai puncta faptul ca schimba intradevar la 7000 ture , asta daca intr-adevar se intampla asa.

ce ar mai fi de spus... era o vorba intre pasionatii de manuala, destul de rautacioasa cei drept: imi place sa conduc, nu sa fiu condus. parerea mea e ca nu e chiar asa cu automata dar cu siguranta la acest capitol e putin sub o cutie manuala.

ca si punct forte la o masina cu cutie automata e pretul de revanzare, unde la o manuala pierzi ceva mai mult.

si eu vreau sa achizitionez un E92, 330i sau 335i.

pana acum gandesc asa, daca iau 330i iau manuala, daca iau 335i iau automata.

insa sunt la limita, nu m-am decis inca si, din pacate nu am reusit sa ma edific nici acum, dupa ce am citit acest topic

si de aceea vreau sa intreb pe cei ce au steptronic, daca poti tine masina pana la 7000 de ture cu o astfel de cutie.

mersi mult.

a si mai o chestie....aici va vorbi partea din mine care tine cu manuala:

multi au spus ca s-au saturat sa tot schimbe vitezele, vad acest lucru ca pe o pedeapsa.... pai asa aveam colegi si in generala si la liceu cand aveam sport. toti erau comozi si mondeni si stateau pe o banca cu sucul sau tigara in mana. ei spuneau ca-s cool si radeau de noi ca eram toti transpirati si obositi dupa ora de fotbal. dar eu nu eram asa. imi placea si asteptam ora de sport ca pe o eliberare, cu siguranta cel mai frumos moment din tot ceea ce insemna scoala.

se poate spune asa si la masina?am nevoie sa schimb vitezele dupa ce ies de la lucru? eu cred ca da.

este manuala mai buna decat automata? nu bag mana in foc, dar am 25 de ani si cu siguranta ca o sa-mi lipseasca manuala daca aleg steptronicu.

Bavaria > 98%, poti detalia putin ? Sigur nu e vorba de SMG ? Mi se pare foarte greu de crezut ca un ansamblu hidraulic de minim 50Kg sa aiba pierderi asa de mici.

Banuiesc ca stiu diferenta dintre o cutie automata si SMG. :twoup:

Cutia ZF 6HP(exista si pe BMW) are eficienta cuprinsa intre 96 si 99.5%.Desi cutia exista pe multe modele de masini, BMW, Mercedes,...softul este realizat de catre fiecare in parte, eficienta fiind diferita.

Dupa cate am auzit prin 2010 se va introduce 8HP, care va avea o eficienta cuprinsa intre 98 si 100%.

Cutiile existente deja pot cupla convertizorul pe direct in orice treapta, banuiesc ca de aici apare si aceasta eficienta.

In viitor se va inlocui convertizorul cu un ambreiaj sau va exista ceva hibrid.

In fine, nu asta este subiectul discutiei.

Eu asa stiu, asta este eficienta unei cutii din ziua de azi, este foarte posibil sa ai dreptate si sa ma insel. :twoup: