Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E34 turbodiesel

cristianiorga22

Recommended Posts

Pentru cei care au motoare turbo diesel, va rog sa scrieti care sunt parametrii de functionare a motorului din punct de vedere al acestui raport : treapta de viteza/rotatii pe minut(constanta)/indicatia vitezometrului adica Km/ora.

Ma intereseaza sa stiu acest detaliu la un stil de condus normal :) ,

Exemplu: E34/524td/114hp

tr 1/3500rpm/25 km

tr 2/3500rpm/60 km

tr 3/3500rpm/90 km

tr 4/3500rpm/110km

tr 5/3500rpm/150km

Consider ca este foarte edificator pentru a observa daca motorul este in standardele normale si reale de functionare :blink:

Va multumesc anticipat.

:blink:

O sa ii fac si la al meu, chiar daca e benzinar. Sa le comparam.

DAR, am impresia la la o anumita turatie, toate motoarele la fel - indiferent de gradul de uzura - vor avea aceiasi parametri, intrucat sunt aceleasi transmisii, aceleasi volante, etc. Practic, gradul de uzura - sau puterea reala - determina cat de repede ajunge la acele valori.

Deci: un 524td perfect si un 524td cazut rau de tot vor avea aceleasi valori ca in cazul tau.

Singurele lucruri care ar putea altera parametri aia sunt: o defectiune a ansamblulului ambreiaj, care ar genera o patinare, sau cauciucuri cu alte diametre.

:blink:

DAR, am impresia la la o anumita turatie, toate motoarele la fel - indiferent de gradul de uzura - vor avea aceiasi parametri, intrucat sunt aceleasi transmisii, aceleasi volante, etc. Practic, gradul de uzura - sau puterea reala - determina cat de repede ajunge la acele valori.

Deci: un 524td perfect si un 524td cazut rau de tot vor avea aceleasi valori ca in cazul tau.

Singurele lucruri care ar putea altera parametri aia sunt: o defectiune a ansamblulului ambreiaj, care ar genera o patinare, sau cauciucuri cu alte diametre.

213897[/snapback]

corect ce zici tu...uzura motorului afecteaza acceleratia in trepte, de ex. eu la diesel ajungeam in treapta a treia la 110+, asta in contextul in care motorul era varza

Ideea mea este de a compara acesti parametrii REALI si a observa care sunt diferentele reale nu cele date de constructor :) .

Si de ce nu poate fi un ghid bun pentru cei care vor sa stie daca masina lor este sau nu , comparativ vorbind, in toate "mintile", chiar si pentru cei ce vor sa achizitioneze o astfel de masina.

Iar apropo de faptul ca toate masinile de acelasi tip vor avea valori aproape identice......daca vrei facem un pariu ca nu este asa si vedem :blink:, repet real vorbind.

Edited by cristianiorga22

:)

213897[/snapback]

de acord :) ...acelas tip de motor cu aceasi tip de cutie si acelas tip de diferential ar trebui sa prinde aceasi viteza (km/h) , la aceasi turatie (teoretic)

...nici cauciucurile de marimi diferite nu ar trebui sa conteze , pt ca kilometrajul se masoara de la cutie si nu de la circumferinta rotii :)

..din pacate mie nu-mi functioneaza turometrul :blink: sa pot verifica

de acord  :) ...acelas tip de motor cu aceasi tip de cutie si acelas tip de diferential ar trebui sa prinde aceasi viteza (km/h) , la aceasi  turatie (teoretic)

...nici cauciucurile de marimi diferite nu ar trebui sa conteze , pt ca kilometrajul se masoara de la cutie si nu de la circumferinta rotii  :)

..din pacate mie nu-mi functioneaza turometrul  :blink:  sa pot verifica

213996[/snapback]

daca te pot ajuta cu problema cu turometrul mi-ar face mare placere....spune-mi mai exact ce nu iti functioneaza ceasul propriu zis sau are momente cand merge sau merge complet aiurea???? :)

Edited by cristianiorga22

daca te pot ajuta cu problema cu turometrul mi-ar face mare placere....spune-mi mai exact ce nu iti functioneaza ceasul propriu zis sau are momente cand merge sau merge complet aiurea???? :)

214085[/snapback]

:) eun cablu em nevoie ...mi s-a rupt exact de la volanta si n-am mai reusit sa-l cositoresc la loc... :blink:

Salutare. Eu sint nou pe aici, asa ca scuze pentru anumite greseli de exprimare.Dar invat repede.

Eu am un E34 525 Tds cu cutie automata.

L-am luat de curind si nu am apucat sa-l incerc foarte mult.

Am observat in primul rind consumul destul de mare, urban.

Deocamdata asta ma macina, ca e circa 12 %. Extra urban e pe la 8%.

In mod economic, cutia automata schimba pe la 2000 rpm.

Salutare. Eu sint nou pe aici, asa ca scuze pentru anumite greseli de exprimare.Dar invat repede.

Eu am un E34 525 Tds cu cutie automata.

L-am luat de curind si nu am apucat sa-l incerc foarte mult.

Am observat in primul rind consumul destul de mare, urban.

Deocamdata asta ma macina, ca e circa 12 %. Extra urban e pe la 8%.

In mod economic, cutia automata schimba pe la 2000 rpm.

214636[/snapback]

Pentru ca esti nou pe aici iti dau un sfat :) gasesteti timp si citeste cu atentie subiectele si raspunsurile date , chiar si cele mai vechi, te vor ajuta mult :blink: .

Vei gasi multe lucruri foarte folositoare si foarte utile.

Bine ai venit :)