Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme E39, 2.5i, 2001

azazzeal

Recommended Posts

Buna ziua!

Am cateva probleme cu a mea masina, E39, 2.5i, 2001:

1. Dupa ce am luat-o de la vopsit am observat ca a disparut cu totul din meniu optiunea de navigatie. Masina are navigatie mare din fabrica, nu a fost adusa nici o modificare ulterior. am scot CD-ul, am bagat CD-ul, am scos borna de la baterie in speranta unui RESET si nimic. In plus, scrisul pe monitor aduce cu scrisul pe calculatoarele anilor '80. Sugestii?

2. Farurile nu bat cum trebuie in termeni de intensitate. Reglajele sunt bune, nu sunt rupte, autoreglajul functioneaza.

3. S-a aprins martorul DSC in bord, galben. Dupa ultima constatare concluzia a fost calculatorul pompei ABS e stricat si trebuie inlocuit. Am gasit sa cumpar unul dar in urma inlocuirii problema nu s-a rezolvat. Mi s-a spus ulterior ca trebuie recodat, remapat (am uitat termenul, nefiind de specialitate). Exista cineva care are de vanzare si asigura si rezolvarea problemei?

4. Exista solutii pentru a pune stergatoare cu lama pe acest model? am incercta toate tipurile de prinderi dar se pare ca nu exista prinderi de stergatoare cu lama pe acest model. Sau?

Multumesc!

P.S. Nu am dorit sa fac un post separat pentru fiecare problema, sper sa nu supere administratorii.

1. Dupa ce am luat-o de la vopsit am observat ca a disparut cu totul din meniu optiunea de navigatie. Masina are navigatie mare din fabrica, nu a fost adusa nici o modificare ulterior. am scot CD-ul, am bagat CD-ul, am scos borna de la baterie in speranta unui RESET si nimic. In plus, scrisul pe monitor aduce cu scrisul pe calculatoarele anilor '80. Sugestii?

Salut.

Modulul tau de navigatie fie este avariat de la apa fie a fost schimbat. Meniul care iti apare acum pe monitor este de la modulul TV.

Este foarte posibil sa ai un scurt in modulul de navigatie si sa-ti consume bateria - de aici si celelalte probleme (faruri, DSC,etc)

Anuleaza modulul de navigatie (scoti mufele din spate) si verifica tensiunea bateriei din meniul din bord.

Salut.

Modulul tau de navigatie fie este avariat de la apa fie a fost schimbat. Meniul care iti apare acum pe monitor este de la modulul TV.

Este foarte posibil sa ai un scurt in modulul de navigatie si sa-ti consume bateria - de aici si celelalte probleme (faruri, DSC,etc)

Anuleaza modulul de navigatie (scoti mufele din spate) si verifica tensiunea bateriei din meniul din bord.

Multumesc de ajutor!

Ma indoiesc ca a fost schimbat modulul, si chiar daca ar fi asa, nu prea vad cum sa le imput acest lucru pentru ca nu pot sa aduc argumente. Nu stiu ce serie am avut/am pe modului de Navigatie. In alta ordine de idei, te intreb daca mufele de la acest modul sunt la vedere sau trebuie sa demontez ceva?

Se ajunge foarte usor la mufe. E suficient sa o scoti pe cea albastra (este cea cu alimentarea).Tragi putin in fata modulul de navigatie (are 4 cleme pe partile laterale) cat sa iti permita sa ajungi la mufe. Mufele au doua cleme rabatabile care se rotesc. Sa nu tragi de ele!! Poti exersa pe mufa albastra de la modulul TV (este mai accesibil).

Seria modulului se poate vedea cu Navcoder(un program special pentru navigatii) cat si in meniul de service din bord.

Pe eticheta ar trebui sa vezi si data fabricatiei care ar trebui sa corespunda cu cea a masinii (putin anterioara).

Se ajunge foarte usor la mufe. E suficient sa o scoti pe cea albastra (este cea cu alimentarea).Tragi putin in fata modulul de navigatie (are 4 cleme pe partile laterale) cat sa iti permita sa ajungi la mufe. Mufele au doua cleme rabatabile care se rotesc. Sa nu tragi de ele!! Poti exersa pe mufa albastra de la modulul TV (este mai accesibil).

Seria modulului se poate vedea cu Navcoder(un program special pentru navigatii) cat si in meniul de service din bord.

Pe eticheta ar trebui sa vezi si data fabricatiei care ar trebui sa corespunda cu cea a masinii (putin anterioara).

Multumesc pentru sfat, am scot usor modului, am scos mufele, l-am lasat cateva minute, le-am bagat la loc si macar o parte din problema s-a rezolvat. Adica scrisul si-a revenit, nu mai are nota anilor 80 dar in meniu tot nu apare optiunea de navigatie. In plus, nu mai vrea sa dea CD-ul afara din unitate. M-am convins ca modului nu a fost schimbat pentru ca pe el inca mai e eticheta de sigiliu pentru garantie si un sticker cu VIN-ul masinii care poarte fidel amprenta timpului.

Referitor la celelalte probleme:

Problema cu DSC-ul: astept pe cineva care stie sigur sa faca recodarea in Bucuresti

Problema cu farurile: dupa ce am mai citit ceva forumuri/topicuri exista posibilitatea ca lupele sa se fi matuit/innegrit si sunt oameni care pot rezolva aceasta problema. Astept reply daca respectivii vor sa fac un ban cinstit.

O zi buna!

Problema cu DSC-ul: astept(... ...)

Problema cu farurile: (... ...)Astept reply daca respectivii vor sa fac un ban cinstit.

Man, fac o remarca, sper sa nu te superi, daca astepti sa iti rezolve cineva problemele o sa stai cu ele nerezolvate mult si bine!

Cauta pe forumuri si Google si ai sa gasesti meseriasi care sa-ti rezolve treaba!