Jump to content

BMW a inaugurat prima sa uzina din India

Courage

Recommended Posts

BMW a inaugurat prima sa uzina din India

Constructorul auto german BMW AG a inaugurat joi prima sa uzina de asamblare din India, de pe portile careia au iesit primele Sedanuri din seria 3 destinate pietei auto cu cel mai ridicat ritm de crestere din lume, informeaza AP.

Uzina, amplasata in apropiere de orasul Chennai, sudul Indiei, a presupus o investitie de 20 milioane euro si pana in luna iunie a acestui an va incepe sa produca si Sedanuri din seria 5. Directorul executiv al BMW, Norbert Reithofer, a anuntat ca uzina va fi modernizata pe masura ce piata indiana va creste, fiind posibil sa ii fie adaugata o facilitate de cercetare si dezvoltare si chiar un centru de sourcing pentru operatiuni globale.

'Piata auto din India ofera oportunitati uriase de crestere. Inaugurarea acestei uzine este un semnal al strategiei noastre de crestere profitabila pe termen lung', a declarat Norbert Reithofer.

Deocamdata uzina BMW de la Chennai are capacitatea de a produce 1.700 de unitati pe an. in timp ce Sedanurile din seria 3, ce au inceput sa iasa joi de pe portile uzinei, vor avea un pret de comercializare de 2,7 milioane rupii, Sedanurile din seria 5, a caror productie va incepe lunile urmatoare, vor avea un pret de cost cuprins intre 3,7 si 4,2 milioane rupii. BMW intentioneaza sa comercializeze 1.200 de unitati in primul an de functionare a primei sale uzine din India.

Sursa

Sincer nu ma bucura aceasta veste :blink: , si motive ar fi destule vezi cazuri de alte firme care au avut probleme cu masinile produse in anumite zone ale globului, mai ales tarii de lumea a treia :) .

Pacat ca exista aceasta tendinta a intregii industrii auto.

OFF TOPIC :

Imbracaminte, incaltaminte, electronice etc, acum si auto, in viitor ce va urma???

Oameni fabricati in India?? trist foarte trist

VW facea in Mexic Bora (nu doar in mexic), iar acolos e produce si acum acel model.

Broscuta s-a fabricat pana de curand :blink:

Parca o sa vad deja discutii:

- Seria 3 a ta e naspa, ca e facuta in india; cand erau facute in Germania.. atuncti erau BMW-uri ! :)

Guest poleposition
chiar nu inteleg de ce va mirati...e normal pt orice firma sa isi produca articolele(de orice tip) in alte tari in care mana de lucru este mai ieftina

215019[/snapback]

ce e Andreea, nu mai poti fara mine ? :blink:

cristianiorga22: pai da , mai bine abtine-te si nu mai comenta

215046[/snapback]

in primul rand nu inteleg de ce sa ma abtin????

iar in al doilea rand abtinete se scrie legat :) :) , este grele aceste cuvinte parerea mea :blink: .

si sincer este doar parerea mea , daca decizia celor care au fabrici in tarile din lumea a treia este buna sau nu ...doar viitori clienti pot decide acest lucru....iarasi prerea mea.

PS: sefu te crezi cenzor???? :)

Edited by cristianiorga22

Guest poleposition

si ce, daca se face o fabrica BMW in Romanica Dambovicioara te va deranja ? :blink:

@cristianiorga22, sigur nu ai vrut sa spui "viitorii clienti", adica cu doi de i ?

daca tot ne erijam in Pruteanu macar sa o facem pana la capat :)

Edited by poleposition

eu zic ca nu nici un necaz pentru noi ca BMW fabrica in India. Daca vand masinile fabricate acolo in Asia si alte tari din zona, insulare de obicei, nu vad nicio problema. BMW fabrica si in Africa de Sud si nu am auzit nimic aiurea despre ei.

Sa ne bucuram ca suntem in Europa, cel putin vom cumpara masini facute pe la noi pe aici :blink:

P.S. nu va mai certati ca ma-'nervez :)

Offtopic : ai dat-o-n bara cu lectiile de gramatica.

On topic : maine, poimaine ne trezim si noi cu vreo fabrica pe aici in afara de cea producatoare de Logan-uri si cea ex Daewoo.  :)

215133[/snapback]

off topic si promit ca este ultima interventie de acest tip :) :

Sigur am DAT-O IN BARA cu gramatica dar m-a deranjat modul in care a pus problema ...."Nu mai comenta", dar aici pe forum eu cred ca acest lucru conteaza adica sa comentam sa schimbam ideii si altele.

Iar viitori clienti isi pot da cu parerea despre aceste masini eu cred ca este corect :blink: , pentru ca se refera la viitori clienti adica posibili clienti, este accentul pe posibili sau viitori :)

Imi cer scuze pentru acest off topic .

Si acum on topic ....oare aceste BMW-uri vor avea un pret mai mic de vanzare? :) daca mana de lucru este mai ieftina???

in cel mai rau caz, masina va fi livrata cu o trusa de scule, sa-ti strangi singur suruburile... :)

lasand gluma la o parte, nu cred sa fie asta vreo problema. vw produce golf, si in croatia si in africa de sud (sper sa nu ma insel), audi produce tt numai in ungaria, si exemplele pot continua.... oricum, cred ca mai mult de jumatate din piesele unui bmw, nu se fac in germania... cablaraiele se fac in romania.. :blink:

in cel mai rau caz, masina va fi livrata cu o trusa de scule, sa-ti strangi singur suruburile...  :)

lasand gluma la o parte, nu cred sa fie asta vreo problema. vw produce golf, si in croatia si in africa de sud (sper sa nu ma insel), audi produce tt numai in ungaria, si exemplele pot continua....  oricum, cred ca mai mult de jumatate din piesele unui bmw, nu se fac in germania...  cablaraiele se fac in romania..  :blink:

215218[/snapback]

si volanul parca se face tot in romania (la bmw) ...

e foarte posibil. e o fabrica de volane, langa timisoara, la deta... nu stiu sigur pt ce companie lucreaza, pt vag sau bmw...  oricum, la deta se facea si tapiteria din piele pt jaguar...  :)

215226[/snapback]

hai ca suntem o natie tare! :) ne au gasit astia mai ieftini decat chinezii :blink:)

hai ca suntem o natie tare! :) ne au gasit astia mai ieftini decat chinezii :blink:)

215229[/snapback]

ca si completare: in Timisoara se produc inca cablurile electrice pentru motocicletele BMW si tot aici s-au facut si cablajele pt. seria 5 e39 dar si e60

de ce ?

215261[/snapback]

hmmm... yo ma gandesc ca ne-au ales sa le fabricam piesele, pt ca avem una dintre cele mai ieftine maini de lucru... iar asta nu e o chestie imbucuratoare,nu? .... sunt sigura ca nu pt tehnicitatea noastra ne-au ales,nu?

hmmm... yo ma gandesc ca ne-au ales sa le fabricam piesele, pt ca avem una dintre cele mai ieftine maini de lucru... iar asta nu e o chestie imbucuratoare,nu? .... sunt sigura ca nu pt tehnicitatea noastra ne-au ales,nu?

215263[/snapback]

Trebuie sa existe si calitate,nu merge numai cu mana de lucru ieftina.

asta nu-i rusine... ca avem mana de lucru ieftina... rusine e ca solectron-ul, a pierdut contractul cu ericsson, din cauza furturilor... eu am avut un model de telefon, ericsson T-numaistiucat, cu 1 luna inainte sa fie prezentat la nu mai stiu ce targ drept premiera mondiala....

deci asta e rusine, sa plece bmw-ul (sau altii) din ro din cauza furturilor...

Edited by blue6

asta nu-i rusine... ca avem mana de lucru ieftina...  rusine e  ca solectron-ul, a pierdut contractul cu ericsson, din cauza furturilor...  eu am avut un model de telefon, ericsson T-numaistiucat, cu 1 luna inainte sa fie prezentat la nu mai stiu ce targ drept premiera mondiala....

deci asta e rusine, sa plece bmw-ul (sau altii) din ro din cauza furturilor...

215267[/snapback]

ai si tu dreptate...eu am gandit-o pur d.p.d.v economic... :blink:

Trebuie sa existe si calitate,nu merge numai cu mana de lucru ieftina.

215265[/snapback]

daca se lucreaza cu mana de lucru ieftina nu inseamna ca nu exista calitate;daca n-ar fi calitate nu s-ar mai produce;clientul ar putea sa se reorienteze spre alti producatori;plus ca nemtii astia isi trimit mereu comisii de audit(verificat);cunosc sistemul.