Jump to content

BMW a inaugurat prima sa uzina din India

Courage

Recommended Posts

daca se lucreaza cu mana de lucru ieftina nu inseamna ca nu exista calitate;daca n-ar fi calitate nu s-ar mai produce;clientul ar putea sa se reorienteze spre alti producatori;plus ca nemtii astia isi trimit mereu comisii de audit(verificat);cunosc sistemul.

215269[/snapback]

Pai asta am vrut sa spun,nu s-au orientat numai spre mana de lucru ieftina,vor si calitate,altfel pe termen lung pierd mai mult.

daca se lucreaza cu mana de lucru ieftina nu inseamna ca nu exista calitate;daca n-ar fi calitate nu s-ar mai produce;clientul ar putea sa se reorienteze spre alti producatori;plus ca nemtii astia isi trimit mereu comisii de audit(verificat);cunosc sistemul.

215269[/snapback]

da.se numeste "controlul calitatii". Eu doar am vrut sa evidentiez ca suntem o natie strong, care are cele mai putine cerinte dintre toti.( adica...in timp ce de ar cere 3000 eur, pentru acelasi lucru, romanashul nostru se multumeste cu doar 300 eur.) :blink:

, romanashul nostru se multumeste cu doar 300 eur.) :)

215272[/snapback]

Nu este chiar asa,nu a zis nimeni ca se multumeste cu banii astia,din pacate asta este economia in Romania.

Uite de exemplu pe forum, o sa citesti de multe ori:"sunt la servici si ma plictiseam,am intrat pe forum". :blink:

dupa cum ati vazut din articol capacitatea de productie este de 1700 pe an

bmw produce si vinde (anul asta cel putin) cam 1.4 milioane de auto (bine cumulate toate marcile)

eu cred ca acele masini sunt pt piata din asia

si oricum bmw este producator de masini premium .... nu cred ca se vor cobora sa le faca de calitate mai slaba acolo

e cred ca o companie ca bmw va aplica aceleasi standarde in toate fabricile nu conteaza unde sunt oricum mare parte din procesul de fabricatie este automatizat

parerea mea

Nike , Puma , etc , aproape toate marcile de imbr sport produc in Vietnam , China , Cambodgia , Taiwan etc. E normal sa se caute mâna de lucru ieftina. Indienii sunt oameni seriosi :blink: altfel nu inteleg de ce nu au ales România.

:blink: ma refeream la faptul ca românul nostru ar fi omis cate un surub la mon tarea masinii . Indienii sunt mai seriosi

:) controlul ar fi fost .de . stiu la ce te refereai. :)

romanii cumpara, nu fac masini.

indieni seriosi? poate obisnuiti cu ale occidentului minuni. si cam atat...

Nike , Puma , etc , aproape toate marcile de imbr sport produc in  Vietnam , China , Cambodgia , Taiwan etc.

216209[/snapback]

Din cei enumerati de tine nici macar unul nu produce in adevaratul sens al cuvantului. Ei fac ceea ce se cheama branding. Adica puur si simplu isi pun numele (pe care te-au invatat in decursul anilor sa-l respecti) pe eticheta unor produse. Produse de terti. Adidas nu este mai mult decat un nume. Nu ai sa vezi nici o fabrica "Adidas". Poate cel mult franciza. Este valabil si pt Nike, Puma, etc. Iti cumperi Nike pentru ca stii (?!) ca sunt buni. Pentru ca au eticheta aia si stii ca respecta niste standarde de calitate. Ar fi putut la fel de bine sa-i spuna ISO 9004...

Acelasi lucru se intampla de ceva vreme si cu BMW. Se cheama globalizare. Ca sa poti ramane pe piata trebuie sa iei decizii de genul asta. Sa cumperi curele de distributie de la o firma din Sibiu, sa scrii pe ea BMW si sa o vinzi ca produs BMW. desi produsul ala nu are nimic in comun cu BMW. El a fost produs de o firma care are contract cu BMW si care produce curele. Este valabil pentru aproape orice componenta. Si nu e nimic anormal.

Faptul ca romanii au fost angrenati in procesul asta, personal cred ca nu face decat bine. Prea mult am fost o societate de consum; poate ar fi timpul sa producem si noi ceva. Si una peste alta, eu personal as alege oricand un produs romanesc pentru unul chinezesc sau indian. Si nici macar nu as face-o din patriotism...

Edited by Maverick