Jump to content

Bataie la viraje sub anumite conditii

Recommended Posts

Salut,

De ceva timp cand iau viraje la stanga si masina este cuplata intr-o treapta de viteza aud un zgomot de parca cineva bate in caroserie dedesubt cu un ciocan. Tin sa mentionez ca face asa pe denivelari...sa fie flansa de cardan sau planetara? Am urmarit cate topicuri dar nimeni n-a fost sigur si majoritatea au schimbat cam toata articulatia sa rezolve problema si nu a ameliorat problema.

Orice sugestie este bine primita.

Salut,

De ceva timp cand iau viraje la stanga si masina este cuplata intr-o treapta de viteza aud un zgomot de parca cineva bate in caroserie dedesubt cu un ciocan. Tin sa mentionez ca face asa pe denivelari...sa fie flansa de cardan sau planetara? Am urmarit cate topicuri dar nimeni n-a fost sigur si majoritatea au schimbat cam toata articulatia sa rezolve problema si nu a ameliorat problema.

Orice sugestie este bine primita.

In primul rand te uiti la roata drepta fata, o dai jos si tragi de tot ce este articulatie, nu uita si de amortizorul care se sprijina de oala (cam la fel face si la mine)

Ma refer nu doar la faptul doar de a te uita sa vezi cum arata pe acolo(multi procedeaza asa), pune roata la loc si intreaba iar.

Este imposibil sa-ti spuna cineva ce problema ai tu pana nu se face o constatare.

Constatarea e foarte simpla, trebuie doar sa tragi sanatos de toate articulatiile, in cazul lui ,problema e simpla.

constatarea o poate face chiar el.Acelasi lucru o fac si cei de service, depinde doar peste cine dai, si cati bani iti cere.

motane36:doar e simpla zdranganeala, nu e avion.

Edited by cristianro

• 5 weeks later...

Am fost azi la un prieten mecanic care se ocupa de masina si l-am intrebat de bataie, uitandu-ne la articulatii masina pare solida, ii spun sa se uite si la cardan si observam asta... nu sunt mecanic si singurele mele DIY au fost la termostatul EGR si un semnal.

http://oi59.tinypic.com/2ihnvp0.jpg

http://oi59.tinypic.com/2q8t729.jpg

E normal sa fie sudat grupul cardanului? E posibil sa fie cauza bataii?

Daca face doar in viraje, nu este de la cardan. De obicei cand apare o problema la cardan (flansa/rulment/descentrare) iti loveste sau iti face zgomot in sarcina. Cand esti in viraj si incepe sa faca zgomot, apasa pedala de ambreiaj, daca zgomotul dispare atunci este planetara.Verifica si bucsa mare de la diferential. Edited by ToShiRo

Daca face doar in viraje, nu este de la cardan. De obicei cand apare o problema la cardan (flansa/rulment/descentrare) iti loveste sau iti face zgomot in sarcina. Cand esti in viraj si incepe sa faca zgomot, apasa pedala de ambreiaj, daca zgomotul dispare atunci este planetara.Verifica si bucsa mare de la diferential.

Cand spui in sarcina te referi la viteze mari, corect? Nu, nu bate/vibreaza deloc atunci. Si pe denivelari imi mai bate dar foarte si doar cand masina este in viteza

Edited by eneh