Jump to content

Probleme Sonda de benzina,E34!

Soryn

Recommended Posts

Salutare la toti de pe club!

Am si eu o problema cu indicatorul de benzina cred,am in rezervor cam 12-13 litrii de benzina dar nu vad sa mi se ridice acul deloc,inainte cand aveam fix 10L de benzina se ridica acul,deasupra de zona rosie,dar acum deloc.Vreau sa spun ca beculetul rosu se aprinde cand nu mai am benzina multa in rezervor!Ajutati-ma si pe mine va rog mult de tot ca este destul de enervanta treaba asta!Exista o siguranta care se ocupa strict doar de acul care indica benzina?si daca da,care ar fii si unde este?stiu ca rezervorul este impartit in mai multe compartimente si poate nu ajunge benzina intr-unul anume,dar oricum ar trebuii sa arate macar ceva,inca odata va rog HELPPPP MEEEE!

Am uitat sa spun e34,2000cmc 24 valve,an 1990

De exemplu,daca ie rezervorul gol si pun benzina de 500 de mii,se ridica acul deasupra zonei rosii,undeva pe langa 20!

Am avut rezervorul gol si am pus exact 10l de benzina,cu kilometrajul de la zero sa vad cat ma car prin oras,vroiam sa fac un consum a 1000 oara:)))

Probabil ca este putin 10l de benzina la un tanc de 80.Merg sa pun benzina multa,chiar sunt curios!

Vreau sa spun ca imi arata normal,doar ca nu m-am carat cu masina asa de mult pe benzina,pt ca am si gaz pe ea.

E plutitorul de vina...100%

217195[/snapback]

Nu e de vina plutitorul. Mai degraba senzorul (o rezistenta desenata pe un plastic alb) se altereaza in timp. Eu mi-am schimbat din cauza asta toata pompa. M-am enervat odata ca desi aveam range 128 km am ramas in pana lu' ala prost.

Am reparat senzorul, a fost banal, pun mai pe seara niste poze de la piesa veche cu care am ramas in casa.

De fapt se curata cu un varf ascutit spatiul dintre desenele alea. Acolo se acumuleaza un oxid care impiedica un contact perfect intre lamela de pe plutitor si placuta cu desene. Si eu m-am enervat ca am dat o caruta de bani pe pompa aproape degeaba...

In fine,pentru mine este diferit.

217444[/snapback]

Normal...ca-i diferit...n-am stiut. Mi se parea atat de simplu si eficient sistemul asta incat am crezut ca BMW l-a adoptat dintotdeauna. La E36 aveam tot asa.

Am avut intr-adevar pe un Citroen un senzor de felul celui descris de tine.

Sorry, my mistake!

• 3 years later...

Am si eu o problema aparuta de curad cu indicatorul de benzina. Cum am povestit si in alt topic, la 11 km de Arad a murit pompa de benzina. Cu ajutorul colegilor din Arad, am gasit o pompa SH pe care a montat-o unul din baieti, GabiBMW si slava domunului am ajuns cu ea acasa. Cat am stat prin Romania am consumat vreo 3 plinuri, toate bune si frumoase, indica corect.

Cand am ajuns acasa am cumparat o pompa noua, nu voriam sa stau cu asa piesa importanta Sh, plus ca din ce observasem, la peste 180 km nu prea mai tragea cum trebuie(pe langa impresia mea, pur si simplu la 180 cand o calcam in loc sa se indoaie acul ala de consum instant cand ajungea la 30l/100km, o lalaia pe la ~22l )

Am montat pompa noua dar de atunci nu mai indica nivelul in rezorvor corect. E posibil sa nu fi pus ceva bine ? Cand scade sub 25 l mi se aprinde rezerva, ieri era sa fac atac de cord cand aveam 530 km in bord si am bazut becul ala galben. Am crezut ca s-a stricat iar ceva la masina de a inceput sa consume. Am facut plinul si au intrat 55l adica in media de 10-11l% care o am de obicei.

Unde e saracia aia de plutitor, e ininteriorul tubului ala de plastic care e tasat de pompa ? eu nu am vazut nimic care sa semene a plutitor. Sonda mi -sa parut ca intra intr-o singura pozitie, totusi poate am facut eu ceva gresit..