Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

bmw e46 318i fl nu trage pe trepte inferioare

mihaitza123

Recommended Posts

Este foarte usor de schimbat bujiile la motorul tau ! Trebuie sa scoti filtrul de polen cu tot cu carcasa lui apoi dupa ce scoti busonul de la ulei scoti capacul de pe motor ! Dupa ce scoti fisele de la bobine ai mare grija sa pui bobinele la loc in aceasi pozitie cum au fost si sa prinzi calumea fisele la loc ! Eu zic ca o sa iasa foarte usor bobinele daca este motorul rece !

Este foarte usor de schimbat bujiile la motorul tau ! Trebuie sa scoti filtrul de polen cu tot cu carcasa lui apoi dupa ce scoti busonul de la ulei scoti capacul de pe motor ! Dupa ce scoti fisele de la bobine ai mare grija sa pui bobinele la loc in aceasi pozitie cum au fost si sa prinzi calumea fisele la loc ! Eu zic ca o sa iasa foarte usor bobinele daca este motorul rece !

bine multumesc , maine la pranz ma apuc , revin cu parerile maine

bine multumesc , maine la pranz ma apuc , revin cu parerile maine

nu mai mai apucat de bujii , cred ca vineri o sa le schimb , am schimbat lichidul de frana la reprezentata bmw , iar acum observ o mica imbunatatire la ambreaj si la frana , este pedela mai moale ( si probabil s-a facut cursa mai mare la pedala si a inceput sa scartaie putin).

nu mai mai apucat de bujii , cred ca vineri o sa le schimb , am schimbat lichidul de frana la reprezentata bmw , iar acum observ o mica imbunatatire la ambreaj si la frana , este pedela mai moale ( si probabil s-a facut cursa mai mare la pedala si a inceput sa scartaie putin).

Cei de la BMW mi-au verificat uleiul , aveam lipsa putin si mi-au completat ei , cand am verificat si eu azi , am observat ca mi-au rupt plasticul din capat de la joja , si au bagat-o asa ( fortat probabil pentru ca eu odata ce am scos-o nu am putut sa o mai bag inapoi ) si am gasit in capatul jojei niste pilitura , probabil cand au fortat joja s-a zgariat pe gura de la joja , dauneaza pilitura aia rau pt motor ?

am fost inapoi la ei , si au recunoscut ca s-a rupt , mi-au comanadat alta joja noua si am zis sa imi faca si schimbul de ulei gratuit ca a intrat pilutura in el , dar nu prea au vrut , maine le zic iar. Sunt nevoit sa schimb uleiul , sau pilitura aia se opreste in filtrul de ulei ?

tu ai inteles ce ai scris?

• 2 weeks later...

astazi , dupa 2000km i-am complectat 500ml ulei castrol 5w30 edge , si am observat o mazga maronie pe joja , am fost cu masina in service acum cateva saptamani si mi-au complectat ei uleiul , cu Bmw oem 5w30 , din cauza asta sa faca mazga asta ?

saptamana viitoare ii schimb uleiul si vreau sa ii pun castrol 0w40 , dar am vazut ca sunt 2 feluri.

My link

My link

care e diferenta intre ele si de care sa ii pun, mentionez ca in 10.000km mi-a mancat aprox 2,3litri ulei

poza joja My link

Edited by mihaitza123

Salut , am un bmw 318i fl , nu stiu daca e doar o aluzie , daca masina parca nu trage pe treapta 3-4 , adica daca fac o depasire cu treapta 4 masina nu trage , trebuie sa ii dau teapta 5 , in viteza 5 trage si de 80km/h foarte bine. Stiu ca are doar 143cp , dar ma gandesc ca ar trebui sa traga mai bine pe treptele inferioare. Masina oscileaza foarte putin la relanti , cred ca sunt bujiile daca nu sunt schimbate de cel putin 5 ani, in rest merge foarte bine , o am de 4 luni in care am facut 8000km cu ea.

Multumesc

boss se spune iluzie :)

• 2 weeks later...

bujiile alea sunt praf daca zici ca sunt din 2008. Mietwerkstatt-ul nu=ti repara nimic, iti dau scule si elevator, si de restu te ocupi tu. valva PCV nu se curata, daca nu mai functioneaza e rupta membrana, se cumpara una noua. Eu n-as incepe cu aia.

salut , dami si mie mai multe detalii daca stii , pot sa imi echilibrez rotile singur acolo ? mi-au cerut sa imi schimbe uleiul si sa imi echilibreze rotile 75 euro , si asta la mai multe service-uri , cum pot sa caut pe google despre aceste " mietwerkstatt-uri" ? ca nu am gasit nimic. Eu stau in zona MEPPEN , poate imi gasesti tu unde.

salut , dami si mie mai multe detalii daca stii , pot sa imi echilibrez rotile singur acolo ? mi-au cerut sa imi schimbe uleiul si sa imi echilibreze rotile 75 euro , si asta la mai multe service-uri , cum pot sa caut pe google despre aceste " mietwerkstatt-uri" ? ca nu am gasit nimic. Eu stau in zona MEPPEN , poate imi gasesti tu unde.

echilibrat roti nu cred ca te lasa nimeni sa faci singur. Eu am echilibrat recent si am dat 50 de euro. Un schimb de ulei tot pe acolo e. Daca tie ti-au cerut 75 eu zic sa te duci, ca e bun pretul. Cu Mietwerkstatt-ul intrii pe google maps,dai zoom catre localitatea unde te aflii si scrii in casuta din stanga sus "Mietwerkstatt". Daca exista ceva in aria care-ti este afisata, o sa apara niste repere pe harta cu locatia acestor service-uri. Poti sa mai cauti si direct pe google. Eu am unul in cartier, niste turci simpatici, am fost recent, 8 Euro ora fara scule. Imi trebuia sa ma uit pe sub ea ca aveam scutul slabit din prinderi si troncanea.

Am schimbat pana la urma uleiul și roțile de vara echilibrate.cu 35euro. Am o întrebare.Voi cât ulei băgați la schimb? A lăsat sa curgă uleiul 30min, a pus 4l ( știu ca normal scrie 4,25l la schimb, și azi dim când am verificat era peste maxim. Am cumpărat o seringa mare și cu un furtun băgat pe la joja am scos 500ml sa ajungă pe joja puțin mai sus de jumate, cum este normal. De menționat ca mecanicul m ia dat drumu la ulei, a pus bușonul la loc, și după aceea . Schimbat filtru de ulei, a zis ca nu are nimic.și când am scos eu uleiul pe la joja am băgat furtunul pana jos și am scos ulei cu mizerie, Pălitură sau ceva de genul asta.. E normal sa intre doar 3,5l la schimb? Edited by mihaitza123

4 litrii intra, In mod normal nu poti sa scurgi tot uleiul din motor, de asta e bine sa bagi 3 jumate si sa mai completezi ulterior. De curatat motorul citisem undeva ca sa tragi un litru jumate de ulei si sa inlocuiesti cu motorina si sa lasi motorul la relanti 10 min. N-am incercat, as fi curios daca a facut cineva.