Jump to content

Achizitie F30

nepot_nepot

Recommended Posts

Salut,

Am postat si in topicul de sfaturi la cumparare insa nu am primit niciun raspuns.

De cateva saptamani m-am hotarat sa schimb masina pe care o aveam (focus) cu un seria 3, F30, 318d sau 320d cutie automata, km pana in 50.000 si relativ recenta. Bugetul pe care il am pentru asta este in jur de 25.000E cu +/- ceva in cazul in care chiar imi place.

Trecand peste partea ciudata ca sunt mai ieftine in romania masinile aduse din germania si ma sperie topicul deschis de FRE cu masini de evitat, cu atat mai mult cu cat nu ma pricep deloc, as vrea sa-mi spuneti cateva lucruri al caror raspuns nu le-am gasit pe internet:

- toate masinile bmw au garantie internationala de 2 ani si e valabila inclusiv in romania? In cazul asta inseamna ca pot lua orice masina care are mai putin de 2 ani si sunt sigur ca mai are garantie?

- a avut cineva garantie Europlus? Site-ul unde am tot cautat masini, bmw.de auto rulate, da pentru cam toate masinile o garantie de un an Europlus, insa daca se suprapune cu cea data de producator pentru 2 ani ma intreb ce rost are. Partea proasta la site-ul ala e ca sunt ceva mai scumpe decat pe mobile.de,dar imi lasa senzatia de seriozitate fiind vorba de reprezentante bmw care vand masinile.

- cat ma costa actele, placutele temporare si asigurarea pentru a aduce eu masina in bucuresti? Ar fi mai bine sa dau 650E unei firme sa o aduca?

- unde ar tb sa mai caut oferte? La bavaria auto rulate la noi mi s-au parut extrem de scumpe fata de germania, sa o aduca ei din germania mi s-a parut la fel de scump, ca idee, la o masina de 24.000 euro dintr-o reprezentanta din germania ei imi cereau 27.500 sa mi-o aduca in bucuresti si sa-mi ofere un an in plus de garantie fata un an pe care il ofereau cei din germania. Pe autovit inteleg ca e o loterie...

Acum am cautat si pe mobile.de si am gasit 2 anunturi care imi fac cu ochiul, la una imi fac o reducere de 1000E si la alta de cateva sute, spun ca mai sunt in garantie...

Una este: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=197132891 si cealalta este http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=203282872

Ar tb sa ma bucur ca sunt mai ieftine decat gasesc la dealeri bmw? sau risc sa fie lovite si refacute etc?

Si inca ceva, se poate prelungi la noi garantia daca ma duc la o reprezentanta bmw cat inca e in garantie?

Stiu ca am scris cam haotic dar apreciez orice sfat primesc.

Merci mult.

Ca idee, am ce vedea daca ma duc in parcurile lor tinand cont de faptul ca sunt total afon in ceea ce priveste verificarea unei masini? Sa dau bani unuia care aduce masini si care probabil ca are ochiul format?

Mi-a raspuns intre timp cel care vinde una din cele din likurile puse initial, cea modern line, ca masina e in Serbia si ca ar tb sa trimit inainte un fel de avans, pare dubios?

Iar la cealalta (cea cu scaune sport) mi-a raspuns cineva cu numele Borbely, care nu pare nume nemtesc si citeam pe forum ca sa ma feresc de tot ce nu e neamt...

Salut, eu sunt proaspatul proprietar al unui e90 din 2011. Si eu tot din Germania l-am cumparat ( cand zic eu, vorbesc despre un samsar vecin cu mine). Uite ceva ponturi pe care mi le-a dat el in timp ce cautam masina ( tot pe mobile.de ):

1.Uita-te sa aibe scrie undeva in dreapta "Unfallfrei" - inseamna nelovita - adica nimic, absolut nimic schimbat. Nici macar o zgarietura indreptata sau etc..Ca o mica paranteza ei nu au voie sa minta in legatura cu chestii de genul.

2.Incearca sa gasesti masina la o firma care se ocupa cu asa ceva deoarece : iti scrie pe factura km ( in asa fel nu-ti da teapa la km ), iti ofera garantie, faci numerele rosii direct la ei acolo, poti sa mai negociezi putin cu el. ( ai grija ca firma sa nu fie a unui roman/turc )

3.Cutia automata este mai avantajoasa la revanzarea masinii.

4.Sa cauti masina tot la o firma deoarece, o poti cumpara pe firma si astfel scapi de 19% din valoare masinii (impozit). Scrie undeva mai mic "19,00% MwSt."

Deocamdata nu-mi mai vine nimic in minte, dar daca imi amintesc o sa postez in continuare aici. Un alt site unde poti cauta, la fel de bun ca mobile.de, este autoscout.de

Referitor la " cat ma costa actele, placutele temporare si asigurarea pentru a aduce eu masina in bucuresti? Ar fi mai bine sa dau 650E unei firme sa o aduca? " in cazul meu (E90 din 2011) au fost in jur de 500 de euro fara numerele rosii din Germania (care am uitat cat au costat). Masinile din Romania, care sunt aduse din Germania, sunt mai ieftine deoarece toti "samsarii" fac treaba cu firma. Poate stii sau nu, o sa explic aici cum sta treaba cu asta: ei cumpara masini din Germania pe firma ( scapa de 19% impozit din pretul acesteia ) vin in Romania si aici cheama pe cineva autorizat care in urma unei mici spagi, devalorizeaza masina ( nu stiu cum ) si astfel el cand o vinde aici in tara noastra, nu trebuie sa mai plateasca acel impozit.

Mergi si cumpara masina personal din reprezentanta Germnaia, cauta o masina premium selection cu garantie de 24 luni.

La masinile care inca au garantie oferita de producator (max 24 luni,max 100k km) se poate extinde contra cost cu inca 48 luni si max 200k km.

318d (2).pdf

Succes:

http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfahrzeuge/gebrauchtwagenboerse.html

Vezi ca preturile se negociaza si in reprezentanta, cand suni cere istoricul complet pe mail si intreaba-i daca a fost lovita, probleme, sunt f sinceri vanzatorii din reprezentantele mama.

Edited by ionut_marius
  • Like 1

320d ar fi ideal, insa cam sar de bugetul meu, am cautat in special pe site-ul recomandat de ionut_marius, bmw.de... insa majoritatea au garantia producatorului (daca mai e in primii 2 ani) si apoi un an de garantie Europlus care nu stiu exact ce include.

Am condus doar 316d si mi s-a parut ca nu impresioneaza cu nimic motorul, imi imaginez totusi ca 318d e altceva, o sa incerc sa ajung in wd la o reprezentanta sa o conduc.

La aceiasi bani cu 318d pe site-ul bmw (cu garantie etc) sunt 320-uri pe mobile.de sau alte site-uri si de aici o dilema in plus, ca sa nu mai zic de celelalte (xenon da-nu, scaune sport da-nu, dotari mai multe dar din 2012 sau mai putin dar din 2013 etc.)

si in caz de garantie vai cat o sa umblii :)

mai bine de banii aia o iei fara garantie si daca pica ceva ai banii pusi de-o parte. eu asa as face . ce faci daca trebuie sa te prezinti cu masina in germania pt a ti-o repara in garantie ?

eventual ghideazate dupa faptul ca are garantie ca ar fi o masina (mai) buna. cam atat .

uita-te si in tara, aici ai avanataje mari cum ca o poti verifica intr-un service. care e mai mult ca orice garantie .

te si vad in germania in fata dealerului, negociezi,ai dat banu' si nici nu sti ce ai cumparat .

nu de alta da sa nu crezi ca o sa ai tu si vanzatorii timp/ vreme acolo sa umbli in alt service sa ti-o verifice. si in care service,ca nu o sa cunosti pe nimeni acolo.

Edited by grozadan
  • Like 1

masina iao numai din reteaua bmw si nu o sa ai probleme,intreaba pe mail de evenimente,zgarieturi si cartea service,cu negocierea nu ai prea mare succes,eu unu dupa o luna de convorbiri mi-au mai lasat 300 euro din pretul cu tva,mi s-a explicat ca e pret special pentru export :rolleyes: ,mi-au trecut km inclusiv pe factura cu garantie 1 an dar numai in reteaua lor.

Ca idee, am ce vedea daca ma duc in parcurile lor tinand cont de faptul ca sunt total afon in ceea ce priveste verificarea unei masini? Sa dau bani unuia care aduce masini si care probabil ca are ochiul format?

Mi-a raspuns intre timp cel care vinde una din cele din likurile puse initial, cea modern line, ca masina e in Serbia si ca ar tb sa trimit inainte un fel de avans, pare dubios?

Iar la cealalta (cea cu scaune sport) mi-a raspuns cineva cu numele Borbely, care nu pare nume nemtesc si citeam pe forum ca sa ma feresc de tot ce nu e neamt...

cum sa dai bani in avans? daca vrei sa dai in avans neaparat fa o prin paypal. si in rom gasesti bune dar au pretul corect ... ca sa iei o masina buna ai rabdare , cauta si du te sa le vezi.Sfat - nu lua niciodata banii la tine ca nu cumva sa faci greseala sa o cumperi pe loc.Orice masina du o la reprezentanta si verific-o.

nu de alta da sa nu crezi ca o sa ai tu si vanzatorii timp/ vreme acolo sa umbli in alt service sa ti-o verifice. si in care service,ca nu o sa cunosti pe nimeni acolo.

Eu unul nu am auzit de la nimeni care sa fi fost in Germania si sa fi verificat masina la service. E complicat si nu au timp sa stea de tine, daca vrei o cumperi daca nu nu. Eu personal am fost in 2009 sa-mi iau un E60 si nici macar nu a vrut sa-mi dea masina inainte s-o testam, abia dupa ce faci plata. Si era neamt, nu rus,turc sau alta natie. Daca are ceva masina dealerul mi-a zis ca trece pe hartie, altfel nu sta de verificat prin service ca nu are timp de asa ceva.

• Like 1

Eu unul nu am auzit de la nimeni care sa fi fost in Germania si sa fi verificat masina la service. E complicat si nu au timp sa stea de tine, daca vrei o cumperi daca nu nu. Eu personal am fost in 2009 sa-mi iau un E60 si nici macar nu a vrut sa-mi dea masina inainte s-o testam, abia dupa ce faci plata. Si era neamt, nu rus,turc sau alta natie. Daca are ceva masina dealerul mi-a zis ca trece pe hartie, altfel nu sta de verificat prin service ca nu are timp de asa ceva.

depinde de cine dai si pe acolo , mie mi-a facut copie dupa permis si am plecat singur cu masina 20min in teste.

Intr-adevar c-am peste tot doar lasand actul de identitate,pasaport sau chiar insotindu-te(aici mai depinde si de valoarea masinii)vorbesc din ceva experienta .Parerea mea e sa te duci tu personal in de asa l-e vezi/probezi si nu iti alegi doar 2,3 ci 6,7 pe o arie de 200km iti inchiriezi o masina(40euro/ziua)si sa fie fara limita de km si doua nopti la un hotel(de la 30euro/noapte)asta fiind un hotel bun si nu ai cum sa cheltui mult.Spor si noroc(chiar ai nevoie) la achizitie .
  • Downvote 1