Jump to content

[Problema] Scaune incalzite

Kellog

Recommended Posts

Va salut.

De curand am achizitionat un BMW E60 525d.

Masina are, printre alte dotari, scaune incalzite, dar nu functioneaza.

Inainte de a cumpara masina, am verificat incalzirea in scaune si am vazut ca nu functioneaza, iar vanzatorul mi-a spus ca a spalat scaunele fata si a dat jos modulele.

Atasez mai jos o poza cu modulul, pe care nu stiu unde si cum sa il montez.(Imaginea este luata de pe google, ale mele mai au o carcasa din plastic)

Sub fiecare din cele doua scaune, am gasit cate o mufa si le-am introdus in module, insa ledurile de la incalzire se aprind si se sting dupa o secunda.

Am verificat sigurantele din torpedou(31 si 33 din cate imi aduc aminte), acestea fiind in regula.

Modulul are mai multe intrari, insa am gasit doar o mufa. Ceva idei ?

post-69938-0-56118200-1422897884_thumb.jpg

Edited by Kellog

atunci modulul tau de incalzire, nu arata ca cel din poza postata de tine. trebuie sa ai 3 mufe care intra in modul. doua mufe cu cate 3 fire, una reprezinta incalzirea din sezut si una cea di spatar. a 3-a mufa are 4 fire si merge la comenzile din bord. sigur problema provine din faptul ca nu sunt conectate cum trebuie modulele. este imposibil ca toate cele 4 plase de incalzire sa se strice in acelasi timp.

daca se aprind ledurile pe butoanele din plansa de bord, inseamna ca ai conectat doar mufa care vine din bord. Verifica bine pe sub scaun deoarece trebuie sa mai ai cele doua mufe care fac legatura dintre modul si cele doua rezistente din scaun

Edited by adi_fox07

Am desfacut ieri scaunul pasagerului, insa nu am reusit sa identific nicio alta mufa.

Am verificat VIN-ul autoturismului, iar scaunele par a fi cele puse din fabrica, cu incalzire. Poate au fost totusi schimbate de catre fostul proprietar cu unele fara incalzire, nu stiu.

Pe unde ar trebui sa "coboare" firele din scaun? Inca sper ca au incalzire si nu vreau sa ma prinda vara pana le dau de cap.

Multumesc.

P.S. Modulul este exact ca cel din poza.

Edited by Kellog