Jump to content

Schimbare ceasuri bord BMW E90

Recommended Posts

1. ceasurile din cate stiu nu se pot muta pe alta masina (si daca se pot, trebuie programate rescrise naiba sa le ia - e ceva complicat)

2. lumina de pe margine pentru pilot automat se activeaza din codare, iti dau linia de cod daca vrei

3. din auzite, dungile de la turometru merg doar la 6cilindrii

Am vazut ca sunt multe masini pe forum E90 320d cu aceste ceasuri desi eu stiam ca se pun pe 6 cyl.

M-ar interesa si pe mine sa pun unele asa sau macar sa codez sa imi afiseze viteza selectata pe pilot eventual sa imi puna cum imi punea la E60 o dunga langa viteza stabilita pe pilot.

Am observat ca nu am nici functia la pilot sa scad sau sa cresc viteza din 10 in 10 cum aveam pe E60 si nici nu pot sa franez, doar sa accelerez din pilot. Adica franez dar dupa ce am luat mana de pe maneta imi accelereaza la loc la ultima viteza de pe pilot, nu schimba cu nimic.

Stiu pe cineva cu E90 care poate creste din 10 in 10 viteza si poate frana din pilot, care este diferenta si cum se poate face si la mine?

Scuze daca postez unde nu trebuie dar era inutil sa deschid un nou thread daca tot am postat si legat de acest topic.

Edited by ckh

mi se pare ca la tine pe topic am citit ca pe masinile cu asistent faza lunga si pilot automat vin ceasurile alea de 6cyl dar nu e cazul si la mine desi am aceste dotari

la mine la E90 pot sa scad viteza sau sa o urc din maneta, dar nu franeaza, scade viteza din frana de motor / in schimb la E70 cand franezi din pilot, franeaza pe bune - dar la dotari am vazut ca exista pilot automat / pilot automat cu functie de franare ....

Daca te referi la linia din cadranul exterior, care reprezinta viteza setata a pilotului automat: DA, e functionala.

Linia gradata din jurul turometrului (in legatura cu temperatura) nu functioneaza pentru 320d.

L.E.: Nici la mine nu franeaza efectiv cand scad viteza din pilot, se resimte numai actiunea franei de motor. (Probabil e o alta optiune, "pilot automat cu functia de franare")

Edited by mgs

In manual spune ca ar merge:

Repeatedly press the lever to the resistance

point or beyond, arrow 1, until the desired

speed is reached.

> Each time the lever is pressed to the resistance

point, the desired speed is increased

by approx. 1 mph or 1 km/h.

> Each time the lever is pressed beyond the

resistance point, the desired speed is

increased by up to 5 mph or 10 km/h.

The system stores and maintains the speed.

intrebarea e simpla.Se pot coda ceasurile second pe o alta masina?

ma bate gandul sa cumpar unele ca cele din poza.

se poate activa lumina de pe margine pentru pilot automat?

si dungile din jurul turometrului sa se miste in functie de temperatura apei?

Am facut o scurta filmare, asa functioneaza la mine:

LINK

L.E. :

Edited by mgs

Deci sa crestem si sa scadem din 10 in 10 nu este posibil sa facem nu?

Daca am celelalte ceasuri pe 320d E90 pot sa codez sa imi arate consumul instant? Viteza digitala deja o am codata.

Trebuie sa codez si eu sa imi afiseze aceea liniuta si viteza pe care am setat-o pentru ca momentan nu este codata.

-liniile nu pot fi codate sa indice temperatura

-linia pt viteza de pe tempomat merge din cate stiu doar cu anumite versiuni de SW pt 4 cil

exista 3 tipuri de tempomat:

W 540 tempomatul normal pe motoarele de 4 cil

W 541 ACC este DCC + radar

W 544 DCC petru 6 cil

DSC-ul de la 4cil este diferit de cel de la 6 cil si din aceasta cauza nu se poate scade/creste viteza in pasi de 10 la masinile cu 4 cil

Edited by gmarius

1. ceasurile din cate stiu nu se pot muta pe alta masina (si daca se pot, trebuie programate rescrise naiba sa le ia - e ceva complicat)

2. lumina de pe margine pentru pilot automat se activeaza din codare, iti dau linia de cod daca vrei

3. din auzite, dungile de la turometru merg doar la 6cilindrii

Ceasurile se pot coda de pe o alta masina. Am in familie masina cu ceasuri inlocuite de pe o alta masina cu aceeasi motorizare.

• 4 months later...
mi-am schimbat azi ceasurile de bord,deoarece nu functiona indicatorul de consum in timp real.Acum nu-mi mai functioneaza High Beam Assist-ul :nea:.Mentionez ca pur si simplu le-am inlocuit,nu am facut si altceva ,gen codare pe masina.Ce am observat e ca ceasurile "noi" au preluat kilometri masinii !