Jump to content

deci x5 2007 :D

dadogus

Recommended Posts

azi am ajuns cu el din Germania

cu 50km la bord am luat-o..cam tot ce se poate are pe ea

masina e incredibila...putin cam rigida dar drumul de la nadlac la bucuresti a fost floare la ureche...de placere mergi cu el...are o stabilitate in curbe de te indragostesti de el...

sunt very very happy :blink:

X5 din asta nou :)

@dadogus, ce le-ai facut la unii de nu se arunca deloc sa te felicite, nu prea e un motiv de bucurie aparitia primului X5 2007 pe forum...

Lasa ca te mai felicit eu odata :blink:

Sa scrii impresii, sa imi zici cum e si calitatea de fabricatie si daca e ceva care nu iti place la masina, cu siguranta ca sunt mii de lucruri pozitive care sa te bucure :)

X5 din asta nou :)

@dadogus, ce le-ai facut la unii de nu se arunca deloc sa te felicite, nu prea e un motiv de bucurie aparitia primului X5 2007 pe forum...

Lasa ca te mai felicit eu odata :)

Sa scrii impresii, sa imi zici cum e si calitatea de fabricatie si daca e ceva care nu iti place la masina, cu siguranta ca sunt mii de lucruri pozitive care sa te bucure :)

218647[/snapback]

nu-i nmc...ma bucur eu :) ...o sa pun poze de luni crd...pai ma cam bucura tot la el. :blink: ...f placute materialele la atingere inauntru..consumul cam 12-13 in oras si 8,5 afara.....singura chestie care as fi vrut sa aiba :jante pe 20...dar, nu-i timpul pierdut

Edited by dadogus

pai man de ce ne-ai pai intaratat?

punei topicu luni si tot era mai mult decat ok...

oricum sa-l stapanesti sanatos....

peste ceva timp voi opta si eu pt un  :blink: X5

218701[/snapback]

pai..acum n-0am cum ca nu se vede nmc...maine crd ca plec din oras...asa ca cel mai probail luni...

ms pt urari:)

Felicitari si sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Asteptam poze :blink:

Imi place noul X5, insa desi sunt fan BMW, totusi la cat costa tind catre noi alternative.. diesel.

Am inteles ca in toamna ar aparea motorul de pe 535d pt ca ff. multa lume comenteaza ca actualul 3.0d e puturos. (comparativ cu greutatea masinii)

See: AUDI Q7 500 CP V12 TDI...

Am inteles ca a fost o emisiune in care seful echipei de proiectare de la X5 a fost pus la zid pt ca in 2007 nu au fost in stare sa puna suspensie pneumatica pt un model ce se doreste a acoperi tot 8-10 ani !

Edited by Courage

Sincer NU am vazut emisiunea si nu vreau sa manac (cenzurat) "pe NV" mai mult decat trebuie.

O sa ma documentez si o sa aduc "probe".

Oricum, sunt 2 probleme care NU ma fac sa aleg X5 in acest moment:

1. Motorul prea mic pt greutatea masinii (diesel). Eu compar cu ratusca cea urata X3 3.0d...

2. Lipsa suspensiei pneumatice si a gardei la sol reglabile.

Ea ar aduce atat confort ridicat, dar mai ales stabilitate in curbe.

E altceva cand gonesti cu 200 km/h si ai masina lipita pe pamant, decat cu o garda de peste 200 mm...

Momentan mai strang bani pt ca la anu sa pasez X3-ul sotiei si sa ma reorientez.

Pana atunci vedem ce mai apare, pt ca in acest moment ordinea dorintei este:

- Audi Q7 V12 TDI

- Mercedes ML 400 CDI

- BMW X5 3.0 SD sau 4.5d :0

Edited by Courage

2. Lipsa suspensiei pneumatice si a gardei la sol reglabile, care aduce atat confort ridicat, dar mai ales stabilitate in curbe.

E altceva cand gonesti cu 200 km/h si ai masina lipita pe pamant, decat cu o garda de peste 200 mm...

218878[/snapback]

Pai stai un pic.

X5 are Adaptive Drive,un sistem nou care conecteaza ARS,stablizatoarele active,cu

VDC,amortizoare cu reglaj variabil.

Pe langa asta are perne de aer pe spate,iar toate sistemele care asigura stabilitatea masinii transfera informatii cu ajutorul celui mai rapid sistem pentru transmisie de date folosit vreodata pe o masina,FlexRay.

Nu cred ca la asta sta rau noul X5 :blink:

Felicitari si sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Asteptam poze :blink:

Imi place noul X5, insa desi sunt fan BMW, totusi la cat costa tind catre noi alternative.. diesel.

Am inteles ca in toamna ar aparea motorul de pe 535d pt ca ff. multa lume comenteaza ca actualul 3.0d e puturos. (comparativ cu greutatea masinii)

See: AUDI Q7 500 CP V12 TDI...

Am inteles ca a fost o emisiune in care seful echipei de proiectare de la X5 a fost pus la zid pt ca in 2007 nu au fost in stare sa puna suspensie pneumatica pt un model ce se doreste a acoperi tot 8-10 ani !

218874[/snapback]

sa stii ca nu e puturos deloc...crede-ma am mers cu el si chiar mi se pare alegerea optima pt masina asta...te joci cu el in depasiri

iar despre stabilitatea lui in curbe am mai zis-o in primele posturi

Edited by dadogus

Adaptive drive nu are nimic de-a face cu suspensia.

In Quattroroute din aprilie 2007 cei de la BMW spun ca NU au pus suspensia pneumatica pt ca.. ingreunau masina cu 100 Kg !!!!

Si dau exemplu RangeRover TDV6 care are 2800 Kg...

Reprezentantul BMW declara ca concurentul lor direct este Porche (pe care declara ca vor s ail detroneze pe sosea), insa dinc ate stiu.. nici un motor de la BMW nu se apropie de Cayenne Turbo, iar Cayenne are si suspensie pneumatica si propria versiune de Adaptive drive.

In ceea ce priveste motorizarea.. cel de 4.8l benzina este OK, dar dieselul este bataie de joc cu 0-100 Km/h in 8.3s.

X3-ul meu cu 218 CP (NU este SD) prinde suta in 7.7s.

Consider (sper) ca partea diesel a fost special neglijata pt a avea un atu in 2008, cand tot sper ca vor scoate SD sau 4.5d de pe seria 7.

Pana acum am auzit de la BMW 2 variante:

- vor pune 3.0 SD pt ca motorul de 4.5l d este prea greu pt caroserie

- NU vor pune 3.0 SD pt ca deja motorul este "tunat" si nu va fi fiabil.