Jump to content

Boxe BMW e 90

klauyo89

Recommended Posts

Recent am cumparat un bmw e90 din 2006 .... navigatie mare ... in regula ... dar boxele sunt critice .... vreau sa cumpar ceva boxe bune ... m-am orientat catre hertz .... am fost foarte multumit de ele pe vechea masina ... insa boxele originale de pe e 90 sunt de 10` ( pe spate ) ... am observat ca spatiul de sub acea rama protectoare este ceva mai mare .... vreau sa stiu cam ce marimi as putea monta si daca tai ... este nevoie de modificari si la " tabla " masinii ...
  • Like 1

smr.andrei: Ca sa faci cat de cat ceva calumea, nu e asa usor sa schimbi difuzoarele si sa pui un amplificator, trebuie si un procesor de sunet, iar unul de calitate costa foarte mult, de aceea e mai recomandat sa faci upgrade la logic7 sau individual, scapi mult mai ieftin si ai procesor de sunet incorporat in amplificator.

Boxele la E90 sunt foarte mici, la fel si wooferele, iar ceva de calitate costa.

• Like 2

Salut, eu momentan am sistem harman kardon pe un e90 din 2011... are super claritate si se aude tare... Dar, sunt unele melodii care parca nu au bass si as vrea sa incerc sa pun un woofer suplimentar dar imi este cam frica sa nu se duca claritatea dupa :s deci nu stiu cat de mult s ar merita sa pui sistem profesional pe ea ca mie parca de ceva vreme si imi distorsioneaza o boxa din spate.

Salut, eu momentan am sistem harman kardon pe un e90 din 2011... are super claritate si se aude tare... Dar, sunt unele melodii care parca nu au bass si as vrea sa incerc sa pun un woofer suplimentar dar imi este cam frica sa nu se duca claritatea dupa :s deci nu stiu cat de mult s ar merita sa pui sistem profesional pe ea ca mie parca de ceva vreme si imi distorsioneaza o boxa din spate.

Mai toate sistemele audio au protectie la volum mai mare (un fel da "Load"), astfel incat curentul necesar basului (subwofer) este diminuat pentru a nu se distruge difuzorul ... supra incalzire a bobinei sau deformare fizica in timp a

membranei, suspensiei sale.

In privinta difuzorului care distorsioneaza, ai doua variante de aflat. Fie cauti unul bun, nou... fie incerci sa inversezi firele stanga cu dreapta, si asa afli daca e difuzor sau final...

Edited by bimmer90f30

• 11 months later...

Nici eu nu cred ca sunetul s-ar imbunatati doar daca ai schimba difuzoarele, cel putin la Logic 7 sunt ok-ish..

Sunetul de fapt este corectat destul de mult inca din preamplificare pentru fiecare canal ca sa se mai poata calitatea mare lucru doar prin schimbarea difuzoarelor.

Si ca sa faca lucrurile si mai dificile.. daca vrei sa schimbi pentru ca nu iti mai place cum suna... HU la Logic 7 comunica optic cu amplificatorul din portbagaj si nu are alta iesire analogica; cel putin asta imi amintesc cand am citit vrand sa inteleg mai mult..

HU professional are iesire analogica, dar nu este balansata ci (din nou) destul de corectata in frecventa pentru difuzoarele atasate.. deci cam trebuie schimbat destule..

faci codare la hi-fi - obtii semnal curat si neamplificat - poti monta orice amplificator si orice boxe vrei.

Codarea de care vorbesti se poate numai la Logic 7 sau se poate si la Professional-ul "clasic" 6 difuzoare?

Si, ce soft poate sa faca asta?

Multumesc.

Edited by bimmer90f30

nu e problema ca livreaza si in ro , si pe mine ma bate un gand :D oricum problema e ca nu am locasul de tweeter in masca aia ... oare livreaza cu tot cu alea ? nu prea cred, oricum tot ce citesc despre bavsound e ok si se pare ca sunt si onesti cu diferentele. daca e sa te uiti la cateva reviewuri ai sa vezi printre altele si diferenta de magnet pe fiecare boxa si ai sa ramai uimit. Oricum in general degeaba avem boxe super daca emitem cu radio pe baterii intelegi ce vreau sa spun. Sunt curios daca o sa gasim pe cineca care a comandat de la ei si ce pareri are :)