Jump to content

ulei e 90 la 300000km

gj24costi

Recommended Posts

Am montat la 320d-ul meu un separator de ulei la furtunul ce iese din carterul superior si intra in tubulatura ce pleaca de la debitmetru spre tubina.Pot spune ca numai de acolo adun undeva la 50 ml de ulei dupa ce fac cel putin 500km in regim de oras.Am uitat sa mentionez ca am schimbat filtrul epurator ce era din pasla,cu unul tip vortex.Acest filtru tip vortex se stie ca nu separa asa de bine gazele de ulei,asta in regim de oras.Asa ca ai mai multe locuri pe unde uleiul este mancat:turbina,epurator,segmenti,simeringuri supape si micile scurgeri datorate imbatranirii garniturilor de etansare. Edited by botosanibmw

Cel mai bine ar fi sa ii faci un test de compresie la masina , asa vezi daca ai probleme cu segmentii .

consumul de ulei e putin marit , dar si motorul are un nr destul de km , nu ar strica sa faci un test .

Am vazut ca esti din GJ, daca vrei te ajut cu un nr de tel la baieti care se ocupa numai de BMW in tg jiu.

Sa nu deschid alt topic...stiti cumva ce diametru are capacul filtrului de ulei la e46 318i de ex. Sau mai bine zis ce cheie trebuie sa iau,de cati mm ? Mersi

Eu, la E90 folosesc, nu glumesc, o cheie reglabila MARE (din aceea cu rotita pe mijloc ei) pe hexagonul filtrului de ulei... cred ca cheaia isi dechide "falcile" pana la 36mm daca nu ma insel (ma uit maine si confirm). Dar la E46 poate diferi. Ideea ai inteles cred.

La mine "intra" la fix, in unghiul pe care il fac "falcile" cu bratul cheii e atat cat sa incapa, cheia fiind cu brat destul de zdravan (lat).

Eu, la E90 folosesc, nu glumesc, o cheie reglabila MARE (din aceea cu rotita pe mijloc ei) pe hexagonul filtrului de ulei... cred ca cheaia isi dechide "falcile" pana la 36mm daca nu ma insel (ma uit maine si confirm). Dar la E46 poate diferi. Ideea ai inteles cred.

La mine "intra" la fix, in unghiul pe care il fac "falcile" cu bratul cheii e atat cat sa incapa, cheia fiind cu brat destul de zdravan (lat).

Am inteles...cred ca te referi la un fel de mox...ce il au instalatorii pt tevi si alte chestii...asa ceva am folosit si eu pana acuma la schimburi dar e destul de greu de manevrat ca e spatiul limitat...mersi oricum ;)

Dar tare imi e ca e facut pe undeva prin suburbiile Chinei.

: offtopic :

Multi uita ca de fapt China fabrica de la ultimele MAC-uri si iPhone-uri pana la copii mai mult sau mai putin fidele de BMW.. masini carora doar sigla nu o au ... dar si fiabilitatea LASA DE DORIT.

Asa ca e bine sa va orientati dupa surse cu prestigiu (vechime...) fie de ulei fie de componente, adica care cer un "CTC" de calitate de la chinez.. Pentru ca sigur stiu sa il respecte DACA E NECESAR CLIENTULUI (sursei tale).

Edited by bimmer90f30

Atunci raman la castrol-ul din tara...oricum,am facut cu masina 40k km si am folosit doar castrol si sunt foarte multumit de cum merge si cum arata motorul inauntru...nu are nici un fel de depunere.. :) deci nu e chiar atat de "varza" uleiul acesta pe cum se aude pe forumuri ;)

Atunci raman la castrol-ul din tara...oricum,am facut cu masina 40k km si am folosit doar castrol si sunt foarte multumit de cum merge si cum arata motorul inauntru...nu are nici un fel de depunere.. :) deci nu e chiar atat de "varza" uleiul acesta pe cum se aude pe forumuri ;)

Asta este si "masura" mea de incredere!

Curatel sa fie motorul la interior; si ...nu schimb "sursa" decat rar.

... uzura nu prea se poate masura.. decat in numarul de km parcursi si cat de des trebuie sa completez intre schimburi! Asta e o alta "masura" a mea, sigur doar in timp lung de observat.