Jump to content

ionizare geamuri -- unde?

teddy

Recommended Posts

Fiindca din pacate este singurul procedeu 100% legal acceptat de RAR.

Nu este chiar invechit si ar arata chiar foarte bine daca s-ar folosii si la noi alta tehnologie obtinandu-se un geam negru, fumuriu, nu oglinda cum ies cele executate in militari sau la Curtea de Arges...

Ca un exemplu, majoritatea dubitelor si jeep-urilor americane sau facute pt. america au geamurile ionozate dar pe negru si sunt super ok, ca design sunt identice cu fooliile noastre iar ca vizibilitate din interior spre exterior sunt mult mai ok ca foliile!

Nota: Nu spune ca a ioniza este demodat, spune ca ionizatul la noi este un kitch fiindca nu avem instalatie moderna ! ! !

ionizatul este super antic.. dar sa lipesti folii cauciucate pe geamuri este cutting edge :blink: oricum eu personal am renuntat la ambele idei, ca sunt burlac din nou si nu mai are importanta cine ma vede cu cine :)

de asta imi trebuia mie, masina o consider mai frumoasa cand ma vad si eu inauntru decat cand sunt geamurile negre :)

• 1 year later...
Ionizarea e un tratament antic de pe vremea cand Dacia 1310 sport coupe era cea mai smechera masina de tunat.

Pe forumul Dacia se pot citi toate experimentele legate de ionizare, nu stiu insa de ce se vorbeste pe forumul BMW de ceva atat de rudimentar.

subscriu , iar in legatura cu foliile fiecare "domn politist" aplica legea dupa starea de spirit si dupa fata celui oprit

Nu sunt adeptul geamurilor ionizate, asa am luat masina asta acum aproape 2 ani. Am avut inainte masina cu folii inchise pe geamuri (inclusiv laterale fata) si nu exista saptamana sa nu ma opreasca si sa ma tiganesc cu ei. De cand o am pe asta nu m-a oprit absolut niciodata, ba mai mult, am fost cu ea la RAR pt omologat motorul si tot acolo am facut si ITP-ul...

La lege scrie clar: .......montarea pe geamurile (laterale parbriz sau spate) de folii este interzisa ....... etc... :twoup:

:twoup: Nu scrie absolut nicaieri cum ca procesul de ionizare ar fi interzis, deci, "cap de creta" nu prea are ce-ti zice cand te va oprii pe strada, ideea este sa ai posibilitatea si sa stii cum sa-l iei...

P.S. Si ionizarea are proces reversibil, intr-adevar costa mai mult decat zmulgerea unei folii, dar, daca vrei, se poate!

• 1 month later...
Nu cred ca exista o firma care sa faca asa ceva.

SEND'92 Pitesti !

eu acolo mi-am ionizat geamurile si toata lumea crede ca asa sunt din fabrica...

secretul unei ionizari reusite este procentul cu care decizi sa limitezi vizibilitatea (al meu a fst 15% - fara efect oglinda), precum si gradul uniform de ionizare (si nu mai deschis pe fata, iar pe spate si luneta mai inchise)...

cine imi cunoaste masina stie la ce ma refer :twoup:

unul dintre marile avantaje al geamurilor ionizate ar mai fi ca, intradevar, pe timpul verii nu ti se bronzeaza mai mult stanga decat dreapta :twoup:... cica nu ar trece UV-urile prin geamul ionizat!

dezavantaje: se vede orice urma de degete sau palme, daca ti se "ia" de geamuri ionizate, nu ai alta varianta decat sa le schimbi cu totul! :D

Edited by b50xxl

Nu cred ca exista o firma care sa faca asa ceva.

SEND'92 Pitesti !

eu acolo mi-am ionizat geamurile si toata lumea crede ca asa sunt din fabrica...

secretul unei ionizari reusite este procentul cu care decizi sa limitezi vizibilitatea (al meu a fst 15% - fara efect oglinda), precum si gradul uniform de ionizare (si nu mai deschis pe fata, iar pe spate si luneta mai inchise)...

cine imi cunoaste masina stie la ce ma refer :twoup:

unul dintre marile avantaje al geamurilor ionizate ar mai fi ca, intradevar, pe timpul verii nu ti se bronzeaza mai mult stanga decat dreapta :twoup:... cica nu ar trece UV-urile prin geamul ionizat!

dezavantaje: se vede orice urma de degete sau palme, daca ti se "ia" de geamuri ionizate, nu ai alta varianta decat sa le schimbi cu totul! :D

sunt chiar curios cum arata. nu pui niste poze?