Jump to content

Sfat resoftare 525i - E60

nelufurdui

Recommended Posts

Salutare,

Sunt posesor de 525i - E60, 192 cp, fabricat in 2004.

I-am facut la masina o resoftare in martie 2011 si ma intereseaza sa ii fac o noua resoftare pentru a mai scadea putin consumul.

Unde pot sa fac operatiunea respectiva si la ce rezultate sa ma astept?

Ms.

Cel mai bine e sa faci treaba asta la o reprezentanta BMW nu la coltu strazii!

• Downvote 4

Salutare,

I-am facut la masina o resoftare in martie 2011 si ma intereseaza sa ii fac o noua resoftare pentru a mai scadea putin consumul.

Ms.

nu iti scade nici un consum de la resoftare..daca te deranjeaza consumul si nu vrei sa o schimbi cu altceva mai economic pune-i gpl..

• Like 4
  • Downvote 2

Cu ce anume o sa-l ajute mersul la BMW? pe langa faptul ca-i vor lua banii pt a-i pune un soft 99% identic cu ce are el pe masina, care mai departe are sanse 99.99% sa nu rezolve problema?

Parerea mea e ca daca ai m54 si vrei sa mai tii masina, sa iti pui GPL. Chiar daca faci un mega hei rup si o resoftezi (desi zici ca ai mai facut-o) si iti schimbi radical sensul de mers, o sa vezi cat? 1 litru in minus, adica 10% din consum?

• Like 1
  • Downvote 1

urban o sa consume fix la fel orice resoftare ii face, iar extraurban daca merge ca o baba poate o idee mai putin, dar nimic dramatic..

am avut m50 de 2.5l si gpl e o alternativa ok, iesem in bani cu costuri similare de diesel 2.d gen.. dar dureaza ceva pana amortizezi instalatia, nu mai stiu cat a fost la 6l, vreo 1500 de euro parca...in bani ieseam cu consum urban 9-10 , extraurban 5-6...amortizarea la cat km faceam eu a durat mai putin de un an cam 7 luni.

Problema e autonomia foarte mic\ chiar si cu butelie mare de 85l.. maxim 550 de km extraurban, urban mult mai putin. Pierzi si loc in portbagaj.

• Like 1
  • Downvote 1

DOMI, nu cred ca m20 se compara ca si eficacitate si stare cu un m54 din 2004. Masina ta cred ca era de 2 ori mai batrana. Instalatia ai montat-o in romania? o instalatie Prins pt 6 cilindri e ~1000eur, iar spatiul din portbagaj poti sa-l pastrezi montand butelia in locul rotii de rezerva.
  • Like 1
  • Downvote 1

DOMI, nu cred ca m20 se compara ca si eficacitate si stare cu un m54 din 2004. Masina ta cred ca era de 2 ori mai batrana. Instalatia ai montat-o in romania? o instalatie Prins pt 6 cilindri e ~1000eur, iar spatiul din portbagaj poti sa-l pastrezi montand butelia in locul rotii de rezerva.

KIT GPL Tomasetto Dedicat Bmw 525i - rezervor toroidal 53L - 4.468 lei

La cati km fac, se va amortiza in cca 8-10 luni.

Edited by nelufurdui
  • Like 2
  • Downvote 2

Cred totusi ca DOMI a avut M50B25. ;)

Wtf? Eu nu as pune gpl la masini,nu e normal asa cva, de ce nu ies din fabricĂŁ cu gpl?? Vinde mașina si ia un logan 1.5dci 😂 arĂŁtați cu degetu pe ĂŁia ce au mașini pe Bulgaria si voi nu vĂŁ permiteți nici mĂŁcar combustibilul. 😂😂

Zise un posesor de 2.0d :)

Ca fapt divers arunca un ochi aici. Si ca asta sunt multe altele.

• Like 2
  • Downvote 2

Eu am doua 3.0d alex,cea de 2.0d a ramas in familie. Dar eu nu ma plâng niciodata de consum😂 ce mi ai arĂŁtat tu tot tuner e,nu cred ca scoate bmw masini pe gaz,eu nu sunt de acord cu asta. Si postul meu era pt nelu asta ca și el tot flame a fĂŁcut și la postĂŁrile mele. Edited by Bmwm5power
  • Like 1
  • Downvote 2

Wtf? Eu nu as pune gpl la masini,nu e normal asa cva, de ce nu ies din fabricĂŁ cu gpl?? Vinde mașina si ia un logan 1.5dci 😂 arĂŁtați cu degetu pe ĂŁia ce au mașini pe Bulgaria si voi nu vĂŁ permiteți nici mĂŁcar combustibilul. 😂😂

Daca Otto avea in 1850 GPL in loc de benzina, probabil ca acuma mergeai pe GPL. Toti sunt mai catolici decat papa cand e vorba de banii altora, dar cand e vorba de masina lor pun piese aftermarket si ii fac schimbul de ulei in curte.(era o chestie generala, nu ma refer la tine )

• Like 3
  • Downvote 1

Salutare,

Ms.

Despre ce consum vorbim aici ... Cat consuma si in ce conditii?

Daca Otto avea in 1850 GPL in loc de benzina, probabil ca acuma mergeai pe GPL. Toti sunt mai catolici decat papa cand e vorba de banii altora, dar cand e vorba de masina lor pun piese aftermarket si ii fac schimbul de ulei in curte.(era o chestie generala, nu ma refer la tine )

Deci daca iti faci schimbul de ulei in curte inseamna ca nu ai bani sa iti intretii masina :)))) Doamne ce gandire au unii ! La Unii pur si simplu le face placere sa lucreze la masina lor , sunt pasionati , zilnic desfac cate un surub la ea (chiar daca nu e nevoie ) , etc .

• Like 6
  • Downvote 1

Deci daca iti faci schimbul de ulei in curte inseamna ca nu ai bani sa iti intretii masina :)))) Doamne ce gandire au unii ! La Unii pur si simplu le face placere sa lucreze la masina lor , sunt pasionati , zilnic desfac cate un surub la ea (chiar daca nu e nevoie ) , etc .

+1

m45 e o versiune mai usoara si dublu vanos, fata vanos doar pe admisie la m50tu. este o evolutie directa din m50.

Putera e aceasi, cuplu ceva mai bun si mai de jos la m54 consumul ceva mai mic cam 10%. dar nu sunt niste motoare asa de diferite.

instalatia gpl care am avut-o era secventiala si mergea inclusiv la m54. de fapt orice motor euro2-4..

nu ai alta alternativa reala sa iti scazi costurile cu combustibilul decat sa schimbi masina cu ceca ce iti permiti sau o instalatie gpl pe asta actuala..

Tu decizi, stii cat ai de cand sa tii masina cati km faci si pe unde sa iti calculezi ce amortizezi si in cat timp.

Sfatul meu e sa nu o tii daca nu iti permiti sa mergi cu ea, mai mult te enervezi. ori gpl ori ii faci vant si cauti ceva mai economic.

Nici in vest nu mai merge nici dracul cu asa ceva decat o mana de oameni.. cine nu vrea diesel acum isi cumpara motare mici turbo..

Edited by DOMI
  • Like 1
  • Downvote 1

m45 e o versiune mai usoara si dublu vanos, fata vanos doar pe admisie la m50tu. este o evolutie directa din m50.

Putera e aceasi, cuplu ceva mai bun si mai de jos la m54 consumul ceva mai mic cam 10%. dar nu sunt niste motoare asa de diferite.

instalatia gpl care am avut-o era secventiala si mergea inclusiv la m54. de fapt orice motor euro2-4..

nu ai alta alternativa reala sa iti scazi costurile cu combustibilul decat sa schimbi masina cu ceca ce iti permiti sau o instalatie gpl pe asta actuala..

Tu decizi, stii cat ai de cand sa tii masina cati km faci si pe unde sa iti calculezi ce amortizezi si in cat timp.

Sfatul meu e sa nu o tii daca nu iti permiti sa mergi cu ea, mai mult te enervezi. ori gpl ori ii faci vant si cauti ceva mai economic.

Nici in vest nu mai merge nici dracul cu asa ceva decat o mana de oameni.. cine nu vrea diesel acum isi cumpara motare mici turbo..

Multumesc de sfaturi,

Am deschis topicul dorind sa cer o parere despre resoftarea masinii pentru a-i imbunatati parametri si daca se poate si de a-i scadea consumul.

Masina o am din 2009 si probabil o voi mai tine 2 ani, fac in jur de 20.000 km pe an. In tot acest timp mi-am permis sa o intretin si sa circul pe ea.

Parerile unor frustrati nu ma intereseaza, sa fie sanatosi.

• Like 2
  • Downvote 2

Nu la aceia ma refeream.Si Acero isi spala masina la selfwash si nu cred ca din cauza ca nu are 10 lei in buzunar. Daca urmaresti forumul, ai sa vezi o gramada care comanda piese pentru BMW_ul lor, si ,,uita " sa le plateasca desi e piesa de 50 de lei dar ei au BMW sau altii care merg sa faca drivetest cu masini puse la vanzare cu motoare mari desi nu au nici o intentie sa le cumpere ( vezi topic pharmacistu) si iti mai dau 100 de exemple.

Faptul ca stai pe forum BMW nu e ca si cum ai fi membru intr-un club select de yahting in care intrii doar cu recomandare si faci clubul de rusine daca iti pui gpl pe Yaht :)

Aceeasi probabil care dau minusuri cand unii care au X5 isi pun instalatie de gas pentru ca asa pot economisi 1000 Ron pe luna, sau altii care il cearta pe Mofo ca dc nu si-a luat 335i sau M3,dar el se uita la masini pe autovit de 10 ani si 250k km +. ( Vezi topicul cu 325xi_Ul de vanzare)

Edited by pku82
  • Like 2
  • Downvote 3

Poate scadea consumul daca micsorezi cantitatea de benzina injectata si/sau timpii de injectie.Poti sa te astepti la o scadere intre 0,5 si 1 litru la suta. Dar masina va merge ceva mai lent.

Poti insa sa faci ca masina sa consume mai putin pana la sa zicem 3500 rpm si o incarcare de 50% iar peste aceasta valoare sa consume normal ca inainte sau sa consume ceva mai mult,dar sa fie si mai sprintena. Depinde ce doresti de la masina.