Jump to content

Discuri Zimmermann ovalizate dupa 2000 km

Scorpio 82

Recommended Posts

Eu am facut 60 000km cu discuri frana bosch fara probleme,catalogate tot slab calitativ,stau si ma gandesc ori aveti ghinion ori chiar nu menajati masina deloc. :frantics:

M-am uitat la pretul discurilor BOSCH (305 lei bucata) deci nu sunt chiar extrem de ieftine (256 sunt ATE,233 Brembo) . In concluzie nu cred sa fie chiar foarte slabe si deci nu sunt chiar foarte mirat ca ai facut 60k cu ele :)

Edited by Scorpio 82

eu zic ca aici intervine si stilul de condus, cel putin cateva sute de km pana se pasuie franele

Am un stil de condus destul de calm, fara franari cu 10-15 m inainte de semafor la 80km/h, deci exclud din start ca acesta ar fi motivul ovalizarii :) As pune discuri , placute noi altele , dar oare exista vre-un producatoar care ti le schimba discurile in cazul in care se ovalizaeaza prematur? Mi se pare o loterie cu discurile daca ai garantie dar de fapt nu ai ...

Stai putin, deci ai verificat cu comparatorul si erau ovalizate? Platesti constatarea, iti dau o hartie cum ca sunt ovalizate si te duci inapoi la magazin si le schimbi

Sau te duci la reprezentanta

Sau pui discuri intarite OEM

Edited by BOASKA

nu stiu de zimerman dar TRW sunt praf la placute , la mine calcau aiurea pe disc , am avut mare noroc nu au afectat discul original . Stati departe de ele , la discuri evident ca original e cea mai buna varianta , e o piesa prea importanta Edited by Myx

Stai putin, deci ai verificat cu comparatorul si erau ovalizate? Platesti constatarea, iti dau o hartie cum ca sunt ovalizate si te duci inapoi la magazin si le schimbi

Sau te duci la reprezentanta

Sau pui discuri intarite OEM

Am si aruncat factura (daca e cazul mi-ar da copie) deoarece sunt cumparate de mai mult de 1 an cred si dupa cate tin eu minte aveau garantie 1 an :( Plus ca dupa cate am discutat cu cei care vand discuri, ziceau ca daca sunt ovalizate, sansele sa le schimbe sunt spre zero.

Edited by Scorpio 82

Am un stil de condus destul de calm, fara franari cu 10-15 m inainte de semafor la 80km/h, deci exclud din start ca acesta ar fi motivul ovalizarii :) As pune discuri , placute noi altele , dar oare exista vre-un producatoar care ti le schimba discurile in cazul in care se ovalizaeaza prematur? Mi se pare o loterie cu discurile daca ai garantie dar de fapt nu ai ...

doar ti se pare

nu prea exista service-uri care respetcta coditiile de montaj + incalzire frana pe stand ( nu prea exista la noi )

vezi cazul mecanucului tau care a zis ca e ok cu placute vechi la discuri noi

dupa cum a spus un coleg mai sus,cu frinele nu te joci,nu face rabat la calitate,e viata ta la mijloc si a altora,baga niste discuri bune,brembo sau tarox si sigur nu o sa le schimbi in 60k km

Problema e ca nu stiu ce marca as putea lua incat sa nu am probleme cu ele, nu era vorba ca as vrea eu cele mai ieftine. Zimmermann teoretic ar trebui sa fie in clasa de mijloc si totusi au tinut cat au tinut. Daca nu e de ales iau si originale , dar sa am si siguranta ca garantia chiar e pe bune garantie. Si deci pana la urma daca se ovalizeaza in perioada de garantie sunt sau nu schimbate discurile?

BĂŁi,puneti discuri originale,nu cĂŁcaturi...

Cu frânele nu te joci..

+1 , mai stiu pe cineva care a schimbat jumatate din masina pt aceasta problema si cand a montat discuri oe a rezolvat, in momentul in care BMW stanteaza discul, fii sigur de efectuarea controlului calitatii, celelalte firme pot fi contrafaceri!!!