Jump to content

Problema Rupere Lant Distributie Motoare N47 2.0D

Recommended Posts

prin schimbul kitului de distributie, se rezolva problema complet sau poate reapare oricand?...sunt in cautare de 320d e90 (2009-2010) si ma gandeam ca daca o iau si imediat ii schimb kitul de distributie, voi putea sta linistit ca nu se mai intampla nimic macar 100.000km? :mellow: :frantics: Edited by Doryan

Salutare,

Am un F10 520d fabricatie 2010 120.000 km, am inceput de ieri sa aud zgomotul( care nu exista in trecut ) in spatele motorului, evident am dat fuga pe google si am ajung la voi.

Service regulat la 10000 km, ulei Mobil 1 5w-30

Intrebare:

Pot sa schimb doar kitul distributie preventiv?

Sfaturi?

Multumesc

Edited by fulpow

Salut BMW-ishtilor,

De cand mi-am cumparat BMW-ul (un X3 2008 automat n47) si asta s-a intamplat in decembrie 2013, am tot inceput sa citesc despre distributie. Am ramas uimit cand am vazut ce probleme pot aparea cu distributia la acest motor. Bineinteles fiind in panica am mers la cateva service-uri sa vad daca problema asta o am si eu.

Concluzie: "nu se aude nimic totul e OK, mergi omule acasa si cautati de nevoi". Mi-am cautat de nevoi pana ieri (28.03.2014) cand am iesit din curtea blocului, am facut vreo 300 metri si mi s-a aprins o spirala DDE pe bord si in acelasi timp a murit si proaspatul meu BeMeWeu importat din Italia acum 3 luni.

Am pus-o pe evacuator si am dus-o la service ca sa constate LANT RUPT. La primirea vestii mi s-a intunecat in fata ochilor dar na, asta e, conducem BMW-uri, rahaturile naibii.

REPET: Nu a dat nici un semn ca s-ar putea rupe.

Salutare Lume,

Hai sa va dau o veste.

Dupa cum v-am spus prina martie 2014 mi s-a rupt lantul de distributie. Am reparat mashina la un service BMW neoficial. M-a costat cam 1.5k Oiero

Cu cateva zile in urma am mers la dealer-ul oficial ca sa schimb discurile si placutele de frana. Dupa verificarea VIN-ului baiatul de la service se uita la mine si zice "dumneavoastra stiti ca mashina are recall in service pentru schimbarea distributiei gratis?".

Le-am zis "bine ma ca v-ati trezit si voi sa ma chemati dupa ce s-a rupt ! Bravo"

Se vede ca BMW tine la clienti si a inceput a re-chema mashinile cu probleme la distributie pentru a fixa problema.

Cele bune.

P.S Am inteles ca sunt chemate doar mashinile cu motoare N47 si care au lantul fabricat de un anumit producator.

520d 11.2008, 192.000 km, fara probleme.

am inteles ca nu toate lanturile au probleme, doar cele fabricate de un anumit producator.

Pentru motoarele N47 sunt mai multi producatori care fabrica lanturi de distributie.

Vezi postul meu de mai sus

Edited by jhonny1

Pai sa ne povesteasca jhonny1 la ce dealer iau spus de rechemare si sa sunam pentru confirmare.

La dealerul BMW AUTOSPACE din Chisinau http://www.bmw.md/md/en/

La dealerul BMW AUTOSPACE din Chisinau http://www.bmw.md/md/en/

Apropo guys, daca credeti ca va spun povesti, va pot da VIN-ul mashinii mele si puteti merge voi la orce reprezentanta BMW din Romania sa va asigurati ca intr-adevar este re-chemata pentru schimbarea distributiei

Edited by jhonny1

Interesant. Trebuie sa-mi fac un drum pana la Chisinau :wink:

Eu cred ca daca mergeam la oricare alt service autorizat imi zicea acelasi lucru ca doar nu AUTOSPACE Chisinau face recall-ul.

Masina nu e cumparata de la AUTOSPACE Chisinau. A fost adusa din Italia in decembroe 2013, dar a fost deservita in ITALIA doar la reprezentanta BMW

Edited by jhonny1

Pe net nu exista detalii despre niciun recall legat de lant. Omul probabil era in eroare.

Poate omul era in eroare, poate nu e recall, poate asa l-a numit el recall, poate nu stiu ce.....

Dar cert este ca: este on inregistrare la reprezentanta BMW care spune ca l-a masina cu VIN-ul care corespunde EXACT cu al meu trebuie schimbata distributia gratis.

Dupa discutia cu el am convenit urmatorul lucru: sa ma decid eu daca doresc sa-mi schimbe din nou distributia, oferta fiind valabila chiar daca la mine s-a rupt si am schimbat-o deja.

Daca nu doresc sa o schimb trebuie sa semnez ca refuz.

Bala, daca doresti sa verifici asta la o reprezentanta BMW din RO, nu e o problema pentru mine sa-ti dau VIN-ul mashinii mele.

Edited by jhonny1

Daca nu doresc sa o schimb trebuie sa semnez ca refuz.

Asta este o alta poveste de gura sobei cum zicea Service Premium.

Nu exista sa te oblige cineva sa semnezi ceva. Hai ca am trecut multi prin recall-uri (eu 2 la E60) si nu exista asa ceva. Daca vrei sa-l faci bine, daca nu, nu. Nu te poate obliga nimeni sa semnezi ceva.

Te anunta si trec ca ai refuzat doar daca este ceva legat de siguranta si poti muri sau omori pe altii daca se manifesta problema. Aici nu este cazul.

La unul din recall-uri, de la anunt si pana sa fie disponibil in Romania, a trecut 2 luni. Daca este disponibil in Chisinau, sincer cred ca in Germania era in plina desfasurare ori nici vorba de asa ceva. Nici in De, Uk etc.

E o aberatie. Adica a ajuns recall-ul in Rep. Moldova, dar n-a ajuns in Europa de Vest. Probabil ca mecanicul ala habar nu avea ce vorbeste. Sigur e o neintelegere la mijloc.

Nu e vorba domnule ca a ajuns in Moldova sau nu stiu unde. Poate fi si in Africa - e reprezentanta BMW. Nu vreau sa intru cu voi in polemici, v-am zis despre ce am fost informat la reprezentanta BMW.

Mentionez, poate nu e un re-call (poate asa l-a numit ala), dar cert este ca mashina este asteptata in service pentru a i se inlocui distributia GRATUIT.

VIN: WBAPE11050WH50107

Edited by jhonny1

Pai tocmai aia e. Daca ajungea treaba asta in Moldova, in Germania era deja fumata. Cam greu de crezut ca prima informatie despre acest recall apare din Rep. Moldova.

Sigur e o neintelegere la mijloc, chiar n-are cum. Un recall pentru distributie s-ar fi facut de mult daca era sa se faca. Au mers pe burta cu problema asta si vor continua sa o faca.

Pai tocmai aia e. Daca ajungea treaba asta in Moldova, in Germania era deja fumata. Cam greu de crezut ca prima informatie despre acest recall apare din Rep. Moldova.

Sigur e o neintelegere la mijloc, chiar n-are cum. Un recall pentru distributie s-ar fi facut de mult daca era sa se faca. Au mers pe burta cu problema asta si vor continua sa o faca.

Hai sa nu-i mai zicem re-call. Poate s-a gresit omul. E o inregistarare la ei in baza ca la mashina mea trebuie schimbata distributia gratis din careva motive.

Si presupun ca aceasta informatie poate fi gasita la orce reprezentanta BMW din lume.

Acuma nu stiu daca informatia e contra plata.

Azi am schimbat si eu distributia la E91 318dA 2011 171k km. La bimmer 3200 lei. Foarte multumit de baieti, am prins un mecanic foarte serios, nu s-a dezlipit de masina mai bine de 8 ore. Si eu l-am asistat, adica am stat langa el de dimineata pana seara. A durat mai mult pt ca masina e automata si dureaza datul cutiei jos plus ca am mai facut si alte "reparatii" sa zic asa. Mai multe detalii pe topicul masinii mele. http://www.bmwclub.ro/forums/topic/149484-e91-318da-2011/page__st__300

http://i59.tinypic.com/dcg9pk.jpg[/img]"]http://i59.tinypic.com/dcg9pk.jpg

• Like 1
  • Downvote 1