Jump to content

Problema Rupere Lant Distributie Motoare N47 2.0D

Recommended Posts

Traducerea e un pic aiurea ca ei folosesc nu stiu ce soft si cand printeaza din istoric automat traduce si ordoneaza altfel rubricile iar unele parti raman in engleza,germana sau romana. Dar se intelege foarte bine ca s-a schimbat motorul si restul de accesorii aferente. Edited by Andrei_VUV

E bine ca e mai nou si nu are multi km cu el. Totusi ramane dilema cu schimbatul...probabil s-o fi distrus din cauza distributiei...si soferul o fi gatuit masina la greu...nu prea se explica, intr-un an si ceva sa schimbi motorul...masina luata de noua :)

Masina de 53k euro noua,intr-un an sa schimbi motorul...bine,pe garantie.

E tot motorul...in afara de turbina,dpf..si alte accesorii...adica e motorul chior.

Uite aici codul 11002146544 : http://bmwfans.info/parts/catalog/E60N/Sedan/Europe/520d-N47/LHD/N/2008/november/browse/engine/short_engine/.

Au pus tot N47D20A , conform si softului ISPA, acelasi motor care a fost pe masina de la inceput.

Short engine e asa o denumire data de cei de la infoparts.

Instalarea lui a durat 138(din prima pag.) care inseama aprox. 11-12 ore, dupa cum mi-a explicat inginerul cu care am discutat ieri la BMW. Asta e manopera pentru instalarea noului motor.

Motor klappert de pe google rezulta ca e tacanit de tacheti gen, bataie metalica. Deci aia e problema, cu distributia.

La mine scrie ca e "huruit".

Iar Schleppfahrt inseamna "lent".

Edited by Andrei_VUV

Remanufactured inseamna ca motorul este reconditionat. Adica a fost instalat pe o masina, a fost demontat, trimis la BMW unde a fost reparat si repus in vanzare ca motor reconditionat. Reconditionarea se face de BMW, nu in service.

BMW solicita inapoi motoarele defecte in perioada de garantie. Ba uneori daca cumperi piesa noua obtii un discount daca o dai pe cea defecta. De aici provin motoarele care sunt reconditionate.

Service-ul primeste motorul gata reconditionat si doar il monteaza pe masina.

Edited by paul

Si eu am avut motorul schimbat pe la 130000km. Dar bineinteles ca n au rausit sa afle din ce motiv. Eu m-am gandit ca tot din cauza distributiei sa fi foat schimbat. Pe istoric am vazut ca au schimbat mai multe pe garantie, Gen: turbina, injectoare si pistoane...

Remanufactured inseamna ca nu a fost un motor nou ci unul reconditionat.

Short engine este tot motorul, insa fara accesorii.

Da, stiam ce e cu remanufactured, dar expresia short engine, aveam impresia ca se refera la blocul motor doar.

Si e posibil sa fie doar blocul motor complet, adica cu pistoane, biele, vibrochen etc., chiar daca acolo poza arata un motor cu tot cu chiulasa.

Pentru ca daca te uiti la engine block, arata doar blocul motor, dar eu cred ca e chel, adica doar blocul fara componentele interne.

Uite de pe wikipedia la ce se refera expresia short engine: http://en.wikipedia.org/wiki/Short_block

A short block is the portion of the engine block below the head gasket but above the oil pan

Sau: http://www.ehow.com/facts_6934642_short-block-engine_.html

Most simply put, a short block is the engine block and its internals only.

Edited by WLF