Jump to content

Pompa apa e90 320d 2005

lucian_e90

Recommended Posts

Salut

De curand a inceput sa imi vajaie o rola la motor. Am fost la service la revizie, si au constatat ca e pompa de apa.

La service-ul respectiv mi-au dat cateva variante de pret, dar am zis ca mai caut si pe net.

Am gasit pe un site pompa Hepu, am comandato, mi-a venit acasa, am mers la un alt service decat unde se facuse constatarea, si imi zic ca nu se potriveste pompa. Pompa fusese luata de pe seria de caroserie. Imi zic ca nu se potriveste, ca e posibil sa se fi montat mai multe modele de pompa pe seria respectiva. Imi cauta ei pompa si imi gasesc la pret dublu fata decat o cumparasem eu. Trimit pompa retur, primesc banii inapoi, si incep sa caut pompa. Ajung la un alt service, imi cauta pompa, un pret mai mare decat o luasem eu, dar acelasi model cu cea pe care o comandasem si eu. Omu imi zice ca sunt intradevar doua modele de pompa, dar una pentru cutie manuala si una pentru automata. Si ca pentru masina mea exista un singur model de pompa. Si ca poate cei de la service au vazut pe motor pompa montata si cu termostatul pe ea, si de asta sa fi zis ca nu se potriveste.

Stie cineva cumva daca exista mai multe modele de pompa? Sau cei de la serviceul la care am fost sunt chiar atat de prosti incat nu au vazut o pompa de BMW in viata lor.

Si imi poate recomanda cineva un service bun in bucuresti unde sa schimb pompa?

Multumesc

• 2 weeks later...

Deocamdata nu am cum sa o dau eu jos, pentru ca nu sunt atat de priceput intr-ale mecanicii..

Am vorbit la un service, au comandat pompa dupa codul de piesa de mai sus, si cand am ajuns la service, pompa nu se potrivea. E un model de pompa, pe care vine montat termostatul. Mi se pare putin ciudat, pentru ca dupa seria masinii termostatul a venit perfect, montat pe pompa. De ce dupa aceasi serie termostatul vine, dar pompa nu.

Ma poate ajuta cineva cu un cod de piesa pentru pompa care imi trebuie? Sau un sfat?

Atasez si o poza cu pompa montata pe masina.

Multumesc

https://www.dropbox.com/s/mtjpwjyx53v6eah/20150428_145936.jpg?dl=0

20150428_145936.jpg?dl=0

Edited by lucian_e90

Hepu P466 pt cutie automata

Hepu P487 pt cutie manuala

Ambele pt motorul de 150 cai

Hepu P421 pt cutie automata

Hepu P466 pt cutie automata

Hepu P487 pt cutie manuala

Toate 3 pt modelul de 163 cai

Hepu P421 iese din discutie la tine pentru ca are altfel fulia curelei,mai raman doar 2 varianta in functie de ce cutie ai pe masina.

Edited by GABIVVX1

E un model de pompa, pe care vine montat termostatul. Mi se pare putin ciudat, pentru ca dupa seria masinii termostatul a venit perfect, montat pe pompa. De ce dupa aceasi serie termostatul vine, dar pompa nu.

Ma poate ajuta cineva cu un cod de piesa pentru pompa care imi trebuie? Sau un sfat?

Atasez si o poza cu pompa montata pe masina.

Multumesc

20150428_145936.jpg?dl=0

Dupa ce o comazi/schimbi sa se potriveasca, nu uita sa treci pe aici si sa imi spui si mie cel putin ce model de pompa ai ca si a mea are termostatul montat pe ea...

Multumesc.