Jump to content

F13 640xd

neo_andersson

Recommended Posts

kafas2 este 190 euro pe ebay, pot sa il iau si mai ieftin de atat, dar nu iei in calcul umratoarele:

- am nevoie si de camera pentru kafas2 care trebuie obligatoriu sa fie de F12/F13 deoarece are electrical horizon fix

- kafas 2 are nevoie de cod FSC pentru SLI (aprox. 350 euro)

- kafas face si alte functii in masina printre care Collision Warning, la kafas2 s-a modificat comunicatia cu DSC-ul si ICM-ul pentru FCW deoarece BMW a trecut de la iBrake2 la iBrake3 deci dau in altele.

Deci un upgrade la kafas generatia 2 cu toate functiile active este extrem de scump asta daca reusesc sa fac Collision Warning sa mearga cu DSC-ul si ICM-ul existent pe masina altfel nu face sens.

mase: am zis ceva posturi in urma care e singura solutie posibila pentru CIC+KAFAS1 in Romania pana adauga BMW SLI data pe harta Premium.

SLI pe CIC+KAFAS1 nu merge deoarece CIC nu transmite SLI data catre kafas deoarece nu e pe harta. Eu pot genera pe can-id-ul respectiv o limita falsa (gen 5kmh), astfel vei vedea tot timpul 5kmh pana cand camera detecteaza alt semn de limita de viteza si il afiseaza pe ala.

Nu chiar, frame-urile pentru SLI de la CIC la NBT nu difera atat de mult.

Mai am putine "finisaje" de facut astazi daca am timp dar e 95% gata.

Am testat si varianta cu viteza fixa de la sistemul de navigatie si merge fara probleme, e o solutie ok pentru CIC+KAFAS1 pana BMW pune datele SLI pe harta Romaniei.

BMW motherfu.kers.......

Harta CIC Premium 2015-2 contine SLI data pentru Romania, doar ca BMW nu a platit licenta pentru Romania si cand CIC trimite "country code" catre KAFAS pentru Romania sistemul se dezactiveaza.

Noroc ca frame-ul respectiv se poate modifica, mai fac niste teste astazi dar sunt 99% sigur ca SLI va merge si in Romania in combinatia CIC-KAFAS1.

• Like 4

Putem desigur, trebuie sa montezi un modul langa cel de kafas, e destul de usor, necesita sa desfaci torpedoul mic din stanga soferului si sa conectezi 6 fire la el..... daca crezi ca te descurci iti pot trimite un modul de test. Singura problema e ca eu plec vineri in concediu si ma intorc pe 27 iulie deci pot sa iti trimit cand ma intorc.

• 2 weeks later...