Jump to content

Problema ciudata cu o roata

Recommended Posts

Problema este urmatoarea...Astazi in timp ce mergeam prin oras dupa ce am dat intr-o groapa mica, normala, s-a auzit un zgomot mult mai puternic pe dreapta spate...am zis cine stie o fi fost mai mare groapa, dar pe parcurs a inceput sa se auda tot mai des la tot felu de gropi mici si mi-am dat seama ca ceva este in neregula. Apoi am lasat geamu jos si am auzit sunet de harscait placute pe disc tot la aceeasi roata din spate dreapta. Am oprit si am observat ca discul deja se incinsese tare iar cauciucul pe margine era atins de aripa cate un cm pe marginea interioara si un cm pe marginea dinspre coama cauciucului. Mi-am dat seama ca de acolo se auzea zdupanitura de la gropi dar care sa fie coincidenta si cu roata infranata. M-am gandit ca poate e rupt arcu sau telescopul si s-a inclinat roata cumva si deasta ar si atinge o placuta pe disc dar am miscat de masina si parea in regula pe suspensie. Am mers putin mai departe iar intr-o intersectie unde am virat la stanga si s-a lasat pe partea dreapta a masinii a zdupanit dintr-o data in spate si s-a aplecat mult intr-o parte de am crezut ca s-a rupt roata si deasta troznea asa. Zdupanitura a fost ceva de genu cum ai simti in pedala cand intra abs-ul dar numai ca se auzea si se simtea tare. In fine am incercat sa plec in fata sa eliberez intersectia dar nu se clintea dupa loc oricat de tare acceleram pana am bagat-o in marsarier si s-a deblocat. Dupa treaba asta m-am gandit ca ar putea fi ceva pe la grup. Vazand ca nu e de joaca am luat-o usor spre casa iar in fata blocului am o vulcanizare, am zis sa dau roata jos sa ma uit sa vad daca pare ceva in neregula dar toate bratele, telescoipul si arcul ereau ok. Pana la urma am ajuns la concluzia ca este din cauza franei, deasta si atingea in aripa pt ca atunci cand tragi frana de mana de exemplu se lasa caroseria pe spate. Dar nu inteleg ce a fost cu socul ala intamplat in intersectie...mentionez si ca acum cateva luni am schimbat si lichidul de frana care nu este original de bmw. placutele pe spate sunt cam la 30 40 % . Voi ce parere aveti ? Sa fie doar etrier blocat? Orice sugestie este binevenita. multumesc Edited by thegame