Jump to content

DIY: Fix ridicare coborare geam e36 coupe ( deschidere inchidere portiera)

OaKy

Recommended Posts

Salut !

Astazi am gasit pe internet un fix interesant la problema mea cu ridicarea si coborarea geamului cand este inchisa sau deschisa usa. Dupa ce am schimbat ambele swich-uri de pe stalp cu unele aproape noi , fixate cum trebuie sa fie usa la linie , am ajuns la concluzia ca am schimbat degeaba ca la gropi tot cobora geamul si se ridica de nebun . Dupa ce am analizat amanntit am vazut ca partea de metal care activeaza swich-ul era tocita exact unde nu trebuie . Am cautat rezolvare am gasit asta . Imi pare mult prea mult de munca sa ma apuc acum de treaba sa o fac caci ploua aici si tare rau este cand deschizi usa si vezi umpic de apa prin masina. Asa ca am gasit o rezolvare temporara pe net pe youtube mai exact daca o sa gasesc link-ul o sa il postez ( am vazut mai de mult si am bagat la cap ) crezand ca atunci cand schimb siwch-ul nu o sa am nevoie de asa ceva.

M-am trezit sa prezint si altora numai dupa ce am terminat treaba dar totusi cred ca pot explica destul de bine procesul.

Pentru a face asta avem nevoie de :

- Un soricel

- Un cleste de taiat cabluri * ( sau altceva ce taie bine )

- Poxipol *( se poate folosi si altceva care e rezistent in timp la uzura)

- 2 betigase de urechi

- 2 scobitori

- ceva degresant , personal am folosit umpic de benzina si un spray pe care scrie "Gresee Remover"

- ceva superglue ieftin

post-72003-0-98601800-1430413006_thumb.jpgpost-72003-0-55054000-1430412627_thumb.jpeg

Se taie o bucata mica din soricel iar pe partea neteda se lipeste scobitoare perpendicular pe el. Acest lucru ajuta atunci cand aplicati bucatica de soricel pe fier. Este loc mic si nu poti pune cu mana .

post-72003-0-41839400-1430413011_thumb.jpg

Se baga mana la incuietoare si se impinge de ea pana face click de 2 ori

post-72003-0-83321600-1430413013_thumb.jpg

Se degreseaza bine partea de acolo va puteti ajuta de betisoarele de urechi sa fie chiar curat pe acolo ( la mine pozele au fost facute dupa ce am terminat treaba )

post-72003-0-94191000-1430413015_thumb.jpg

Se prepara poxipol ( sau ce se foloseste ) se pune pe partea cu dinti , zimti si se foloseste scobitoarea pentru pozitionare.

post-72003-0-83143100-1430413314_thumb.jpg

Dupa aproximativ 5-10 minute se extrage cu grija scobitoarea ( ar trebuii sa se dea usor jos ). Eu am asteptat cam 1h pana sa inchid prima data usa.

Ce am retinut si mi se pare interesant din filmulet, este ca acea parte unde am lipit dupa ce s-a fixat ar trebui gresata sa evitam frecarea cat mai mult.

Cam asa arata final : post-72003-0-64079000-1430413317_thumb.jpg

P.S de retinut dupa ce s-a uscat poxipol ( solutia folosita ) se trage de maner sa revina la loc acea incuietoare , daca nu revine singura ajutati cu degetul .

Daca se considera ca nu este util sau adecvat va rog sa ma contactati sa sterg ( sa stearga un moderator ) topicul.

Edited by OaKy

Am si eu problema asta trebuie sa desfac sa imi bag nasul . Nu stiu care ar putea fi rezolvarea ( ce am vazut eu pe net se refereau majoritatea la lubrifiere fara mila ) dar daca ai facut asta sa nu fie cumva de la piesa cu dinti ( aia care ridica si coboara geamul ) sa aiba vreun defect ( dinte sau ceva sa scape cand nu trebuie ) . In filmuletul ce ai atasat tu se aude si un scartait deranjant probabil omul nu are lubrifiere deloc.

Cred ca asa ceva iti trebuie tie.Piesa de plastic macara geam e36 . Si am gasit si de unde o poti cumpara de aici sau aici .Cred ca asta ar fi rezolvarea , am aprofundat umpic si eu treaba cu macaraua si sunt care au problema cu plasticul asta. Mi se pare un pret degent pentru ce ofera. O sa vad daca si la mine este aceasi problema. Edited by OaKy

Da, asta pare a fi rezolvarea. Din cate vad sunt doua per usa. Nu reusesc insa sa imi dau seama cum si unde vin prinse. Le voi cumpara si voi vedea cand le montez ce si cum.

Cam mare diferenta de pret intre cele doua site-uri. Aici --> http://www.elen-mar.com/culisa-geam-bmw-e36-febi-23749-p-536.html e 8.00 lei, iar aici http://www.okazii.ro/caroserie/kit-reparatie-macara/kit-reparatie-macara-geam-actionat-electric-bmw-e34-e36-e85-e32-e92-e85-partea-stanga-fata-2-3-4-5-usi-a167230684 52 lei.

L.E. - m-am uitat intre timp mai atent pe site-urile de piese auto si sunt in jur de 9-10 lei/bucata si e cate una pe fiecare usa.

Edited by Alin KIR