Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

taiere alimentare

ownage16

Recommended Posts

Salutare , mergand pe AutoBahn in Germania (unde nu exista limita de viteza) am vrut sa vad cat duce si masinuta mea ( 318d e46, 115cp ) .

Am avut ceva probleme cu puterea masinii si dupa ce mi-am schimbat furtunele de vacuum tragea foarte bine. Am ajuns pe autostrada, am dus-o la 160km/h (3500 rpm) si inca tragea cand, deodata, consumul instant scade la 14% la 8% si pedala de acceleratie nu mai avea niciun efect. Incet, incet a ajuns la 140km/h la 3000 rpm si consum instant de 8% si oricat apasam pedala mai mult de atat nu voia sa urce. Am mai mers 1-2 km dupa care am vazut ca iarasi incepea sa traga si tot pe la 160km/h, consumul instant scadea la 8% si masina mergea din inertie pana la 140km/h care devenea limita superioara de viteza.

Pana la 140km/h treceam in toate treptele de 3500 rpm si nu aveam niciun fel de problema. Toate acestea se intamplau numai in viteza a 5a. Nu am mai intampinat problema asta deoarece n-am mers cu mai mult de 130km/h.

A mai intampinat cineva o astfel de problema ? Mi se taie alimentarea, cedeaza turbina sau ce alta cauza ar putea fi ?

Edited by ownage16

are 5 trepte

Se pare ca atat o duc pistoanele....ai facut segmentare?? Pierde si ulei? Daca da..e timpul pt o segmentare reparatia 1.La viteza 5 creste si alimentarea si presiunea asupra pistoanelor si probabil scapa pe undeva..de asta si scade la 140 singura.Pana una alta baga un aditiv conform motorizarii..benzina sau diesel.Pt benzina am gasit chiar la carefour un aditiv f fain,AMCO sau asa ceva,ca o cutie de bere mica,ceva american.este ca o miere groasa,trebuie putin incalzit dar nu la flacara,in palme,pe masina,sa fie mai lichida.Se baga la orificiul pt ulei.Este si pe la penny..costa cam aprox 15..18 lei? Oricum am ulei full sinthetic.Se va inbunatati simtitor.Daca bagi aditiv de ulei,,s-ar putea sa apara pe dop ca o margarina,e condens,nu e nimic patologic.Se amesteca cu condensul si se depune usor pe dop sau joja. e f ok.Smecheria asta mai imbraca pistonulil lubrefiaza si nu mai are pierderi,si merge mai fain masina.

Edited by Janee
  • Like 1
  • Downvote 1

Salutare. Am pus testerul pe masina sa vad ce erori au aparut si am atasat pozele. Ce reprezinta radiator louvers (mentionez ca nu am probleme cu incalzirea apei din sistemul de racire si nici nu trece niciodata de temperatura optima) ?

2. charge air pressure control presupun ca e electrovalva egr, nu ?

3. am si o diferenta la masa de aer masurata fata de cea necesara. de la ce ar putea fi ?

Multumesc.

post-34223-0-72698200-1432927713_thumb.png

post-34223-0-61110600-1432927758_thumb.png