Jump to content

Probabil alternatorul nu mai incarca

paul

Recommended Posts

In seara asta, la cateva minute dupa ce am plecat cu masina s-a aprins indicatorul de incarcare al acumulatorului.

In scurt timp masina a luat-o razna. S-au mai aprins indicatorul de ABS, Airbag si a aparut un mesaj de eroare referitor la cutia steptronic.

Am stins farurile, am oprit toti consumatorii si am reusit din fericire sa ajung cu masina acasa.

Cureaua este in regula asa ca banuiesc ca s-a stricat regulatorul de incarcare.

Am patit si eu o data asa. Am schimbat o piesa mica, cred ca regulatorul de incarcare de care spui tu, avea niste perii in el si venea prins in doua suruburi pe alternator. Masina era Audi A6 si am pus ceva regulator de BMW si s-a potrivit, ma gandesc ca e universal, era Bosch.

Verifica si siguranta de la alternator,nr 15 daca nu ma insel.

224603[/snapback]

Am verificat-o. Din pacate este buna :blink:.

224629[/snapback]

nr. 15 parca era de la "Diagnosestecker" (stecher cuplare diagnoza) , citez ce scrie intr-un manual de e39 "The battery is not being charged.The alternator V-belt is defective or there is a fault in the alternator charging circuit."...daca nu e de vina cureaua , de vina tot alternatoru este :)

In seara asta, la cateva minute dupa ce am plecat cu masina s-a aprins indicatorul de incarcare al acumulatorului.

In scurt timp masina a luat-o razna. S-au mai aprins indicatorul de ABS, Airbag si a aparut un mesaj de eroare referitor la cutia steptronic.

Am stins farurile, am oprit toti consumatorii si am reusit din fericire sa ajung cu masina acasa.

Cureaua este in regula asa ca banuiesc ca s-a stricat regulatorul de incarcare.

224602[/snapback]

e cu siguranta releul regulator.Daca alternatorul e Valeo,ia releu regulator

de Passat.E identic si mult mai ieftin.

Am rezolvat masina. Era defect releul de incarcare. Alternatorul este Bosch de 120 A.

Regulatorul BMW original la AB costa 390 lei, livrare 5 zile :blink:. Am gasit in final la 120 lei facut de Huko sau ceva de genul acesta. L-am pus si totul merge perfect acum.

Daca tot am umblat la alternator am schimbat si rulmentii. Si am inlocuit si curelele si rolele de intindere.

• 4 months later...
Am rezolvat masina. Era defect releul de incarcare. Alternatorul este Bosch de 120 A.

Regulatorul BMW original la AB costa 390 lei, livrare 5 zile :blink:. Am gasit in final la 120 lei facut de Huko sau ceva de genul acesta. L-am pus si totul merge perfect acum.

Daca tot am umblat la alternator am schimbat si rulmentii. Si am inlocuit si curelele si rolele de intindere.

225436[/snapback]

Salut!!

de unde ai luat releul si rulmentii ca vreau sa le schimb si la mine.

nr. 15 parca era de la "Diagnosestecker" (stecher cuplare diagnoza) , citez ce scrie intr-un manual de e39 "The battery is not being charged.The alternator V-belt is defective or there is a fault in the alternator charging circuit."...daca nu e de vina cureaua , de vina tot alternatoru este :blink:

224665[/snapback]

Si eu cand am cumparat masina aveam becul de la bat. aprins, am fost saptamana trecuta cu ea in service sa imi verifice treaba asta si mi-a zis ca incarca perfect...14,ceva V. S-a uitat si ala ia facut o diagnosticare tot ce se putea face si verifica si nu i-a gasit nimik dar becul tot aprins e....

uite aici patanie cu alternatorul

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=20355

bineteles ca nu se merita sa le iei de pe net :)

asa ca altu :blink:

din pacate peria nu a respectat combinatia dintre cupru si grafit :)

cica la temeco (timisoara) ai posibilitatea de al da pe al tau si nu platesti carcasa celui "nou" adica "nou" = RMFD

dar ca sa fie totul frumos temeco = bosch nu accepta alternatorul meu (valeo) pt ca pe carcasa nu scrie codul din 10 cifre ci doar de 7 :) char daca in programul lor de replace a alternatoarelor mi-a gasit echivalentul :)

traim in romania :)

Tensiunea trebuie sa arate cam asa post-2935-1188305065_thumb.jpg

Edited by clauberty

Ei lasa uite daca te consoleaza cu ceva la mine la 540ul meu special cu altenator special necesita un releu de 850 ron pt ca u exista aftermarket pt el :blink: si va trebui sa l cumpar ca sa nu mi cada altele :) Edited by 540i

Ei lasa uite daca te consoleaza cu ceva la mine la 540ul meu special cu altenator  special necesita un releu de 850 ron pt ca u exista aftermarket pt el  :blink: si va trebui sa l cumpar ca sa nu mi cada altele :)

276473[/snapback]

pe bune nu ai gasit ? ce marca e alternatoru :) valeo ?

ai cautat dupa seria inscriptionata pe regulator pe net :)

pe bune nu ai gasit ?  ce marca e alternatoru :blink: valeo ?

ai cautat dupa seria inscriptionata pe regulator pe net :)

276877[/snapback]

E un bosch si ma bate gandul sa fac cum ai zis tu cu temeco, sa le dau alternatorul si sa mi dea unul nou. Dak e doar 13 mil ar fi mult mai bine ca l schimb cu totul. Astia au sediu in bucuresti, cum dau de ei?

E un bosch si ma bate gandul sa fac cum ai zis tu cu temeco, sa le dau alternatorul si sa mi dea unul nou. Dak e doar 13 mil ar fi mult mai bine ca l schimb cu totul. Astia au sediu in bucuresti, cum dau de ei?

277069[/snapback]

:blink: daca nu va puneti la "From" nimica :) io ce sa va fac va e frica :) glumesc

e din Timisoara dar ma indoiesc sa nu fie vre-o reprezentanta in capitala ca mie imi spuneau ca mi-l trimit la Bucuresti si sa vedem daca imi accepta Valeo pt Bosch

Eu zic sa cauti reprezentanta bosch piese auto pe la tine si sa vb cu ei.

bafta :)