Jump to content

530xd sau 530d ?

GLI

Recommended Posts

Dragi colegi, așa cum se menționa anterior, avem darul de a ne "scoate ochii" intre noi. Firește ca la modul "simpatic" și ne protejam unul pe celĂŁlalt daca "ne ataca" un "boboc" :D. Nu e pĂŁcat sa ne certam/ironizam ĂŽn loc sa argumentam/explicam? Hai ca putem mai mult de atât.
  • Like 1

Si de cite ori pe an esti intr-o situatie din asta :)

Parere personala:Din punct de vedere al fiabilitatii NU lua 530XD E60,macar nu una veche sau cu kilometrii multi,una din probleme este un mecanism din material plastic din sistemul xdrive care costa destul de mult si pica des.Daca nu le ai cu RWD si intretinerea nu e o problema mergi pe xDrive,mai ales daca frecventezi muntele iarna.

Am E60 RWD automat si nu am avut probleme in 10 ani cu el sa raman undeva,dar nici nu frecventez iarna muntele.

PS.amuzant cum face cite unu account,posteaza o intrebare,sarim vreo 5-10 sa raspundem, ne mai si incindem intre noi, si poate creatorul topicului nici nu se mai logheaza :) seamana cu aia cu scosu pietrei din lac :)

Din cate am auzit, X Drive-ul e mai greu de intretinut si asta m-a interesat sa aflu. Nu am probleme cu RWD, am mai avut un seria 3. Mie imi place modelul de seria 5 si motorul de 3.0 am inteles ca se intretine cel mai usor din punctul de vedere al pieselor de schimb. Daca tot imi iau motor de 3.0, voiam sa stiu daca se merita sau nu sa iau X Drive. Multumesc pentru raspunsuri!

X drive = pierdere inutila de putere + inca vreo 80 kg adaugate masinii

+ consum marit

530d ii da fum lui 530xd dupa 100 la ora cu plecare de pe loc garantat testat de mine

Am recuperat ce a castigat el la plecarea de pe loc si i-am si luat-o inainte

x drive ai nevoie ori daca te duci la munte la schi in fiecare weekend iarna la ranca ori daca traiesti la munte

• Like 4
  • Downvote 1

100% merita XDrive.

Consumul este ok, performantele sunt ok, nu sunt mari diferente..oamenii tind sa exagereze

Pierderile in transmisie sunt undeva la 15% la RWD, 20% la Xdrive, deci...nu e ceva care sa conteze chiar atat de mult.

Suspensia de pe XDrive este foarte misto, nu prea iti vine sa crezi cum poate sa intre intr-o curba..fara sa lase macar impresia ca fortezi.

Oricum 530D E60 nu este o masina cu care sa te dai...majoritatea avand cutie automata.

Sunt masini tari amandoua.Dar iarna..alea 2-3 luni cat sunt la noi, intr-adevar te misti si cu RWD, dar chinuit.Am avut si E60 tractiune spate si nu era de mers iarna!!Altceva e cand mergi cum ai tu chef, fara batai de cap, lopata, impins...mai ales fiind BMW, renumit ca nu poate iarna.

Eu nu am avut probleme cu RWD avand cauciucuri bune. Asa cum mentiona anterior un coleg, am lasat patinand multe FWD. Plus ca senzatia la accelerare (botul in aer) este fantastica. Am spus, daca stii sa te joci cu RWD e superb. Eu mi-as lua XDrive din motive de stabilitate si cam atat... dar mi-as lua. Cu XDrive aloemus drift :D (pentru cei care fac-nu este cazul meu). Totusi,asa cum au zis colegii, un drive test poate da multe raspunsuri.

Ma gandesc la tractiune integrala pentru momentele de "Doamne fereste", cand prezenta ei ajuta mai mult decat RWD, nu pentru exploatare in forta. Este doar un plan de viitor. Pentru moment ma bucur de RWD ;). Edited by MCO