Jump to content

Timbru de mediu e60 520i 2004 automata. Info urgent.

okee60

Recommended Posts

Buna ziua,

As dorii sa inmatriculez un e60 520i 2004, cutie automata, timbrul de mediu fiind neachitat. Imi puteti spune cam cat ar costa inmatricularea?

Va rog nu raspundeti doar sa va dati cu parerea. Nici sa imi calculati timbrul de mediu pe site-ul ANAF sau alte site-uri. Raspundeti va rog doar daca ati inmatriculat o masina identica in 2015. Nu ma intereseaza cat a costat anul trecut sau in alti ani timbrul de mediu.. ma intereseaza cat costa anul asta 2015.. Am auzit ca unii au platit 400 euro, 500, 600, dar si 1200. Ma intereseaza sa stiu exact pretul.

Multumesc.

PS. Ulterior, imi puteti spune daca mai exista asa ceva, daca se mai poate evita timbrul de mediu in 2015.

Edited by okee60
  • Like 1
  • Downvote 6

Daca este motorul de 2171 cm3 si 170 CP si iti scrie in cartea masinii ca are CO2-ul ≈ 219 g/km, in cel mai bun caz este 1207 euro daca este inainte de luna a 6-a 2004. Daca este dupa luna a 6-a este 1552 euro.

(Asta cu luna a 6-a este pentru ca in luna a 6-a suntem. Daca o inmatriculezi peste 2 luni atunci ce am zis este valabil cu luna a 8-a pentru ca este in functie de vechimea ca ani a masinii)

Edited by Valentin_

Nu te lua dupa ce zic altii la emisii...tu uitate pe cartea de identitate cate grame de CO2 emite si assa calculezi...Eu am patit-o cu taxa ca toata lumea mi-a spus ca e in jur de 900 de euro si cand am platit a fost 1250 de euro pt ca este cutie automata si emisiile de CO2 sunt mai mari. Ce este scris pe carte de catre RAR este sfant.

Nu te lua dupa ce zic altii la emisii...tu uitate pe cartea de identitate cate grame de CO2 emite si assa calculezi...Eu am patit-o cu taxa ca toata lumea mi-a spus ca e in jur de 900 de euro si cand am platit a fost 1250 de euro pt ca este cutie automata si emisiile de CO2 sunt mai mari. Ce este scris pe carte de catre RAR este sfant.

Si tu tot e60 520i automat din 2004 ai inmatriculat?

Este adusa de afara nu are CO2 trecut in carte dar din cate stiu CO2-ul ar fii 219. Se poate face ceva pe la RAR sa iasa undeva la 170, 180? Sau nu poate sa iasa mai putin decat ce e dat din fabrica.. adica 219?

Edited by okee60
  • Downvote 4

Nu poate fi mai mica de 1200 de euro, iar daca masina nu a implinit 11 ani vechime taxa este aprox 1550 daca intr-adevar emisia este de 219 grame/km. Am observat ca unele au si 237g/km ceea ce face sa creasca taxa cu aprox 100 de euro. Daca vrei sa stii exact aflii de la finante doar dupa ce ai cartea de identitate completata cu emisiile de co2.

Eu am inmatriculat 320 ...spune-i vanzatorului sa faca RAR-ul...din cate stiu eu la RAR iti trece valoarea data de fabrica daca nu sunt diferente mari intre masuratori si valoarea nominala.

La RAR nu se masoara emisia de CO2, ei doar mentioneaza in cartea de identitate emisiile de CO2 specifice masinii respective (motor, caroserie, cutie de viteze), valori care sunt extrase dintr-o baza de date ce contine valorile certificate de catre producatori.

• Like 1