Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

e36-325i vs 328i-care e mai bun

Recommended Posts

Salut! Vine vara si as vrea sa imi achizitionez un e36. Acum problema e:328i sau 325i?

La ce probleme mai trebuie sa fiu atent cand o cumpar? Am inteles ca sa fiu atent la rugina. La altceva?(pe parte mecanica si pe parte vizuala)

Care ar fi problemele in timp la aceste 2 motoare?

Salut! Vine vara si as vrea sa imi achizitionez un e36. Acum problema e:328i sau 325i?

La ce probleme mai trebuie sa fiu atent cand o cumpar? Am inteles ca sa fiu atent la rugina. La altceva?(pe parte mecanica si pe parte vizuala)

Care ar fi problemele in timp la aceste 2 motoare?

in principiu, vorbim de masini de aproape 20 de ani, si de motoare destul de puternice. E logic sa gandim ca nu au fost folosite pentru a merge cu ele la piata, si nici ca au fost conduse de batrani cu situatie materiala buna, care le-au servisat la zi. Deci pe langa rugina , accidente si proasta intretinere, mai pot sa apara tot felu de surprize. Cred ca un exemplar in stare buna se gaseste greu si foarte scump.

E clar ca masini in stare buna si cu multe dotari se gasesc mai greu si la bani mai multi. 325i si 328i erau aproape de varfurile de echipare, totusi. Din ce inteleg de la initiator, vrea masina de vara, deci rugina nu e un factor prea important, atat timp cat nu a afectat structura de rezistenta sau nu e foarte evidenta. Ia una sa ii placa la pret bun, iar la sfarsitul verii o da la dezmembrat si mai scoate ceva din parleala. Edited by MuciX

Nu ma gandeam neaparat sa scap de ea vara asta. Ma gandeam mai mult sa ramana ca o a doua masina. Ideea e ca am gasit ceva masini dar nu stiu la ce sa fiu atent(adica problemele lor de baza, ce pica de obicei la ele)

una dintre astea as vrea sa o cumpar: http://olx.ro/oferta/bmw-328i-e36-ID3XJe0.html#61c2b8ded5;promoted

http://olx.ro/oferta/bmw-e36-coupe-m-packet-motor-3-0-ID2H6In.html#55c3cabcbb

http://olx.ro/oferta/bmw-e36-ID45RQv.html#c525638e93

http://olx.ro/oferta/bmw-e36-cabrio-taxa-platita-si-nerecuperata-ID3XJdu.html#55c3cabcbb - asta ar fi de vis dar e cam scumpa

Prima ar fi cea albastra mata, dar la aripa fata parca e o folie desprinsa si tind sa zic ca e infoliata peste rugina. In acelasi timp la fel ma atrage cat de cat cea de 2.5 ridicata la 3.0

328i si 325i au generatii de motoare diferite, tot cu motor de 2500cmc este si 323i.

328i are motor m52b28 cu 193cp si cuplu 280Nm la 3950rpm

325i are motor m50b25 cu 192cp si cuplu 245Nm la 4200rpm cel cu vanos si 4700rpm cel fara vanos

323i are motor m52b25 cu 170cp si cuplu 245Nm la 3950rpm

Motoarele m52 toate au VANOS si s-au pus pe e36 incepand cu 1995.

Evita masinile vechi si cu combinatii in acte. La un e36(nu doar) e destul de important sa nu ai probleme grave de rugina.

Motoarele sunt destul de fiabile daca au fost/sunt intretinute corespunzator.

• Like 2

Te-as sfatui sa iei o masina cat mai "curata", daca vrei sa o tii, o modifici dupa cum vrei tu. Nu stii cum s-a umblat la celelalte. Si da, bazat epe experiente personale recente, neaparat ridicata masina si inspectata caroseria/structura de rezistenta, asa ca 1up Dan.

dap, la masini vechi e cam invers. nu spune ca nu conteaza rugina, din contra, probleme mecanice la modelele astea sunt extrem de simplu de rezolvat si ieftin, in schimb fix cu interiorul si rugina e mult mai greu.

sa vopsesti un e36 sau un e60 costa cam la fel.. :) si cu vopsitul asta nu e simplu, de loc, sunt patit pe pielea mea cu un e34.. de bine ce a fost vopsit a iesit rugina prin el in 6 luni..

• Like 1

Am avut si eu dilema asta cand imi cautam e36, am mers cu vreo 2-3 2.5i dar nimic spectaculos.

E, 2.8i e altceva, trage de jos, dezvolta puterea maxima la turatie mai mica... pe mine m-a convins.

2.8i pe e36 trage superb,se simte in special cuplul la turatii joase (sub 4 k rpm).100km/h la 2200 rpm(nu are lag sau ceva de genul).Fata de 320i care la 100km/h are 3k rpm pe putin.

325i nu am condus...dar am inteles ca se misca de la 3k rpm in sus.

Pe forumuri posesorii de M3 si 328i spun ca sunt similare (sau mici diferente) la un condus normal ( commuting, etc.)

Edited by calinbmw2000
  • Like 1
  • Downvote 1

:laugh:

Intradevar nu am avut parte de "avioane" ,herghelia de pe 328i face treaba pt mine.

Referitor la postul de mai sus m-am referit strict la condusul in oras, (la munca, treburi "casnice") al celor doua masini.Cei care detin ambele modele spun ca diferenta nu este imensa.

Ok daca apesi pedala se schimba treaba radical..Cei 100cp diferenta se simt in ture mari, cand lucrezi motorul.

325i are motor m50b25 cu 192cp si cuplu 245Nm la 4200rpm cel cu vanos si 4700rpm cel fara vanos

Motoarele m52 toate au VANOS si s-au pus pe e36 incepand cu 1995.

Pe 325 poate exista vanos de fabrica? In anuntul pe care l-am postat, ultimul dintrele, cel cu 325-ul de iasi spune ca e vanos de fabrica

De ce sunteti rai :p , Calin doar vroia sa sublinieze faptul ca si motoarele m52 trag de jos si o fac destul de bine.