Jump to content

BMW E46 Coupe

Robert M

Recommended Posts

Salut . Recent am achizitionat un e46 320 coupe din 2000. sunt mandru de el :) , dar am o problema . La relanti se aude un zgomot in plus fata de cel al motorului dar cand calc ambreiajul , zgomotul dispare . Puteti sa ma ajutai cu ceva sfaturi si pareri?. Multumesc anticipat :)

p.s. zgomotul il aud cand stau in masina si e enervant rau :))) dar in exterior nu se aude . probabil il acopera sunetul motorului.

• Downvote 2

Poate fi rulmentul de presiune, asa cum zicea colegul mai sus, sau un arc de pe disc. In ambele cazuri se impune un schimb de kit de ambreiaj. Da, zgomotul e pe fondul uzurii si nu ar fi indicat sa amani schimbul. Va tine fix pana cand va pica :)

As mai avea o nelamurire. am in bord check engin -ul aprins . pana sa schimb bateria nu era aprins. am zis ca este o eroare aparuta cu schimbarea bateriei. m-am dus la un prieten care mi-a resetat eroarea dar mi-a zis ca sunt ceva probleme la 2 injectoare . ma rog mi-a stins martorul din bord. dupa 50 de km a aparut iara . (motorul merge bine) daca erau probleme la injectoare , ma gandesc ca trebuia sa mearga intrerupt motorul. a mai patit cineva asa ? ce ar fii de facut ?

Eu zic sa nu te agiti prea tare cu zgomotul ambreiajului. Nu este neaparat sa fie rulmentul.

Iti dau un exemplu: tata are un golf 4 si de cand l-a cumparat (cu 5 ani in urma) are acelasi zgomot ca si tine si spre surprinderea noastra nu a inlocuit nici acum ambreiajul si a facut vreo 100k km si pot spune ca masina chiar a fost exploatata la maxim. Adica carat greutati si circulat pe drumuri imposibile numai cu treapta intai sau a doua.(o folosim cand mergem la pescuit)

Eu zic sa nu te agiti prea tare cu zgomotul ambreiajului. Nu este neaparat sa fie rulmentul.

Iti dau un exemplu: tata are un golf 4 si de cand l-a cumparat (cu 5 ani in urma) are acelasi zgomot ca si tine si spre surprinderea noastra nu a inlocuit nici acum ambreiajul si a facut vreo 100k km si pot spune ca masina chiar a fost exploatata la maxim. Adica carat greutati si circulat pe drumuri imposibile numai cu treapta intai sau a doua.(o folosim cand mergem la pescuit)

Inteleg ce spui ... dar probabil ca , cauza sunetului difera de la caz la caz si nu pot sa il ignor :D probabil se cere un schimb de ambreiaj .