Jump to content

320d(2003) vs. 320ci(2001)

Vlad_E30_E46

Recommended Posts

Salut! ati vazut din titlu dilema mea, in mare. Stiu ca ea pare ca s-ar rezuma la vesnica problema diesel vs. benzina, sau ca deja se compara un sedan cu un coupe. eu astept de la voi doar pareri pro sau contra una dintre ele, sau ambele sau orice legat de ele daca sunteti posesori, sau aveti prieteni. Nu-mi faceti alte sugestii ca doar dintre cele doua am de ales 320d-150cp-2003-dotari de bun simt(climatronic, jante....) sau 320ci-2171cm3-170cp-2001(max 2002)-piele,jante(oricum un pic mai sus la dotari)-numai E4 !!! Mentionez ca am un 318d acum si stiu cat de economicos este dieselul, dar si ca ma incanta ideea de benzina-6 pistoane:) (desi ma sperie un pic diferenta la consum pe oras unde merg 80% din timp).

Chiar am nevoie de multe pareri avizate(legate de consum, intretinere, orice) din care eu sa-mi sustrag ce ma intereseaza pt a ma putea hotari!

multumesc mult!

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut! ati vazut din titlu dilema mea, in mare. Stiu ca ea pare ca s-ar rezuma la vesnica problema diesel vs. benzina, sau ca deja se compara un sedan cu un coupe. eu astept de la voi doar pareri pro sau contra una dintre ele, sau ambele sau orice legat de ele daca sunteti posesori, sau aveti prieteni. Nu-mi faceti alte sugestii ca doar dintre cele doua am de ales 320d-150cp-2003-dotari de bun simt(climatronic, jante....) sau 320ci-2171cm3-170cp-2001(max 2002)-piele,jante(oricum un pic mai sus la dotari)-numai E4 !!! Mentionez ca am un 318d acum si stiu cat de economicos este dieselul, dar si ca ma incanta ideea de benzina-6 pistoane:) (desi ma sperie un pic diferenta la consum pe oras unde merg 80% din timp).

Chiar am nevoie de multe pareri avizate(legate de consum, intretinere, orice) din care eu sa-mi sustrag ce ma intereseaza pt a ma putea hotari!

multumesc mult!

225716[/snapback]

Daca sint la aceiasi bani eu as cumpara masina mai noua. De aici decurg o multime de avantaje. In plus 320d de 150 cai e o masina foarte buna.

am incercat sa dau cat mai multe date despre situatia mea si tot n-am reusit. adaug: 80% din timp merg singur sau cu maxim inca o persoana! km facuti pe an sunt undeva in jur de 25-30-maxim 40mii, deci undeva la 30mii pe an cel mai sigur(la un calcul simplu facut de mine du 4% diferentza de consum , vin cumva vreo 30-40 milioane/an diferentza la carburant(sper totusi sa fie exagerat calculul meu)).

eu intelg ca-s pareri subiective dar astept si putin argumente din care sa-mi iau eu ce cred de cuviinta!

merci de raspunsuri si astept cat de multe!

il dau si pentru sportivitate, stiu ca-s tot la 4 pistoane, d-aia am si zis ca la coupe e senzatia de 6 pistoane. cam de unde rezulta diferenta de intretinere la benzinare? ca mecaniaca(bucsaraie,directie si alte treburi) sunt identice, si intreb din ce componente legate de motorizare provine diferenta asta de intretinere?(intreb interesat nu cu vreo tenta ironica).

iar legat de avantajele masinii mai noi, poate pretul la revanzare, caci altceva........oricum masina va fi testata si paratestata inainte de cumparare, deci cumparata fara bube, sper:) .

il dau si pentru sportivitate, stiu ca-s tot la 4 pistoane, d-aia am si zis ca la coupe e senzatia de 6 pistoane. cam de unde rezulta diferenta de intretinere la benzinare? ca mecaniaca(bucsaraie,directie si alte treburi) sunt identice, si intreb din ce componente legate de motorizare provine diferenta asta de intretinere?(intreb interesat nu cu vreo tenta ironica).

iar legat de avantajele masinii mai noi, poate pretul la revanzare, caci altceva........oricum masina va fi testata si paratestata inainte de cumparare, deci cumparata fara bube, sper:) .

225734[/snapback]

Diferenta la intretinere rezulta din costurile consumabilelor care din ceea ce stiu eu sunt mai mari la diesel. Asta ca sa nu pomenim la diesel esti predispus la 2 probleme pe care nu le intanlesti la benzina- turbina si ambreiaj.(problemele ambreiajului sunt o consecinta a cuplului imens al dieselului in comparatie cu benzina). Tot de la voci autorizate am inteles ca la diesel mai apar si probleme la injectoare(fff scumpe).

diesel vs. benzina,

multumesc mult!

225716[/snapback]

Daca iti iei masina noua poate ar merita diesel,la mana a 2-a nu merita clar.''Economia" pe care o faci din pretul motorinei si consumul masinii se spulbera dupa ce schimbi o turbina si cateva injectoare...

eu cred si cam stiu(Doamne fereste) cam ce presupune o schimbare de turbina, sau ceva injectoare sau ambreiaj, dar acum pe cazuri reale din 100% 320 diesel, cate au asemenea probleme, mai ales daca a fost intretinuta masina? sincer, nu-s vreun magnat si pt mine conteaza mult de cate ori stau cu pompa in mana:) pe luna! cam de asta mi-e un pic teama!

plus ca , cu un diesel te duci de placere intr-un concediu in grecia sa zic, pe cand cu benzinarul te gandesti de cateva ori inainte cu ce sa pleci! nu fac autopropaganda pt diesel acum, dar pun o problema reala: curse externe, sau lungi pe tara, unde iar se vede considerabil diferenta cred eu!

Eu am un 320dA si l-am luat de la o reprezentata BMW din Germania cu garantie (6 luni) si verificari facute in reprezentanta de unde am luat-o... am facut ~ 30.000 km intr-un an, in care am schimbat turbina (~1.500 €) + tampoane motor/cutie (la diesel se duc f. repede) si evident schimburile de consumabile+directie care dupa parerea mea nu trebuie luate in calcul pt. ca nu este asa mare diferenta de pret de la diesel la benzina...

La un calcul sumar, diferenta de pret pt. combustibil este in favoarea dieselului cu ~ 1.000 € dar calculand costurile de intretinere (turbina sau injectoare) care reprezinta o problema cam la aprox. 70% dintre modelele 320d, rezulta ca este mai rentabil motorul pe benzina...

@b16juv

Esti de apreciat in felul in care recunosti problemele pe care le-ai avut. Eu am prieteni care se duceau si schimbau turbina pe ascuns ca nu cumva ca creada lumea ca masina lui e proasta. Un BMW 320d e cat se poate de bun pentru o masina cu motorul asta diesel.

@Vlad_E30_E46 iti recomand sa mai dai o privire asupra topicului cu comentarii diesel vs. benzina inainte sa iei o decizie finala.

Si o mai spun pentru ultima data cu toate ca poate suna a cliseu: BMW e remarcabila pentru motoarele aspirate cu 6 cilindri in linie.

PS: acum 30 minute m-am tras cu un 320d de 150 de cai pe cca.400m si i-am cam dat 3 m in fata.

:blink: i-ai dat 3m in fata, in limbajul asta inseamna ca i-ai dat avantaj de 3m dupa care l-ai facut poate, dar eu am inteles ce ai vrut sa zici: ca pe 400m l-ai batut, lasandu-l cu 3m in spate,nu?

daca ai sau are cineva pune link-ul cu versusul ala desi stiu ca m-am mai uitat de zeci de ori pe el si eu voiam stric pe comparatia mea!

mai e un amanunt:nici maybach sa fie la mine nu sta mai mult de 2-3 ani! pe perioada asta fac eu comparatia respectiva!

merci!

:blink: i-ai dat 3m in fata, in limbajul asta inseamna ca i-ai dat avantaj de 3m dupa care l-ai facut poate, dar eu am inteles ce ai vrut sa zici: ca pe 400m l-ai batut, lasandu-l cu 3m in spate,nu?

daca ai sau are cineva pune link-ul cu versusul ala desi stiu ca m-am mai uitat de zeci de ori pe el si eu voiam stric pe comparatia mea!

mai e un amanunt:nici maybach sa fie la mine nu sta mai mult de 2-3 ani! pe perioada asta fac eu comparatia respectiva!

merci!

226011[/snapback]

Iote aici: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=86

Am uitat sa precizez: consum noaptea in Bucuresti, 10.2

tare consumul dar pe noapte~ cu in afara localitatii aproape, exagerez un pic!

apropo sa-mi zici si mie cat faci in afara localitatii, sau drumul de germania -romania cat a fost media? asta legat de concediile in afara de care vb mai devreme.

si zi-mi consumuri pe orice tronson consideri ca-i demn de stiut!

merci pt tot!

tare consumul dar pe noapte~ cu in afara localitatii aproape, exagerez un pic!

apropo sa-mi zici si mie cat faci in afara localitatii, sau drumul de germania -romania cat a fost media? asta legat de concediile in afara de care vb mai devreme.

si zi-mi consumuri pe orice tronson consideri ca-i demn de stiut!

merci pt tot!

226014[/snapback]

Da-mi un buzz pe mess. e mai lejer. acelasi ID ca si aici.

atept si pareri ale celorlalti posesori de ci-uri si toata lumea care are ceva de zis!!!!

225981[/snapback]

diesel sau benzina eu zic ca e tot una in ceea ce priveste bani bagati in "curul" ei...

insa daca esti maniac de viteza...ia-ti benzina categoric sound-ul creat de benzina e unic.. :) :) :blink:

PS: acum 30 minute m-am tras cu un 320d de 150 de cai pe cca.400m si i-am cam dat 3 m in fata.

226010[/snapback]

nu ai cum sa te dai cu un diesel deoarece cursa de 1-a la diesel e de toata "stima"..

te ajuta cat sa te misti dupa loc, pe cand la benzina e altceva...

insa daca ai fi in cuplu cu masina in a-2-a si ar fi startul de-acolo atunci se schimba problema... :blink: :) :)

sau daca esti la 100 de km si masina ta in fata unui diesel ,iar diesel-ul doreste sa te depaseasca o face fara prea mari probleme chiar daca tu te hotarasti sa accelerezi in momentul ala..

...mentionez e valabil pt 320i vs. 320d....adica aceleasi motoare ca si capacitate