Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Zgomot metalic undeva pe la turbo

ady_smith

Recommended Posts

Salutare! Sa va explic povestea mea si astept cateva sfaturi de la voi, poate s-a mai lovit cineva de aceasta situatie. Detin un bmw 320d e46 2002, 150 cp. De vreo luna de zile am schimbat turbo, cu una second (totala lipsa de inspiratie). Odata cu operatiunea s-au schimbat si filtre, ulei si ce mai trebuie pe acolo. Problema e ca se aude acum din zona turbo un sunet ascutit si metalic si scoate si mult fum negru la accelerari puternice. La un drum de exterior, cand fortezi putin turbina, patesc urmatorul necaz: de sub capota iasa un fum alb intepator. Am fost le mecanicul care mi-a pus turbo si a zis, dupa ce s-a uitat superficial, ca undeva pe la jumatatea turbinei intre compresor si partea de admisie nu e etansa turbina si ca pe acolo ar scoate fumul acela. Dar mi-a zis ca nu e o probl si sa mai merg asa o vreme. Problema e ca acum scoate si mai mult. Intrebarea mea este urmatoarea: s-a mai lovit cineva de astfel de problema? Mentionez ca masina trage bine, poate nu chiar la 100%, dar ma gandesc ca e ceva neetans pe acolo. Din ce am mai citit pe net, ar exista pe acolo o garnitura din cupru care ar putea fi vinovata de zgomotul metalic ce se aude de la turbina. Turbina NU suiera, ci face un zgomot metalic. Zgomotul se aude intre 2000 si 3000 de ture si mai ales cand trag putin de ea. Daca o las sa avanseze lin suieratul metalic se aude doar pe la 2900 de ture. Sper sa aveti rabdarea sa fi citit.

Stima

Edited by ady_smith

Clar turbina data jos si mecanicul care a puso tras la raspundere pentru montarea superficiala in cazul in care turbina a fost luata buna de unde ai achizitionat-o.

Eu in locul tau nu as fi cumparat o turbina second, m-as fi dus sa reconditionez turbina de pe masina.

Rupe-i mecanicului o mana si zi-i sa mai mearga o perioada asa ca nu-i o problema, abia apoi sa mearga la medic. Cum de nu-i bate nimeni pe astia !?! Sunetele metalice nu sunt date de ne-etanseitate (care ar fi suieraturi) ci de contact intre piese in miscare sau vibratii (ceva strans necorespunzator). Fumul alb este de la scurgeri de lichide pe suprafete incinse... Du-te si ia-l la omor apoi incearca in alta parte si pune-l sa plateasca reparatia la ce a stricat.

Recomandati vreun service anume pentru reconditionare? Am fost la un alt mecanic si a zis ca service-ul lor lucreaza cu unii de la Brasov si ca nu au avut probleme pana acum sa vina vreunul cu turbo stricat inapoi. Din cate m-am mai documentat pe net, am vazut ca exista foarte multi care se ocupa cu reconditionare turbo. Mi-au atras atentia cei de la avdturbo. Voi pe unde le reconditionati?

am reconditionat eu la avd. sunt multumit, masina merge ca inainte. Am facut vreo 3000 km, sper sa tina in continuare. Mi-au dat garantie un an. Oamenii s-au comportat profesionist, cum este si normal de altfel. Deci ii recomand. De asemenea, la indicatiile lor, mi-au schimbat si filtru epurator (nu fusese schimbat niciodata - 200000 km), furtune si nu mai stiu ce de pe traseul turbinei. Oricum, mi-au aratat fiecare piesa schimbata si se vedea pe ele ca erau imbatranite. Mentionez ca nu mi-au conditionat garantia de schimbul celorlalte piese dar mi-au zis ca, daca vreau sa fie treaba buna, sa le schimb ca tot e desfacuta masina. Si am acceptat. Tarifele de reconditionare au fost cele de pe site si pentru celelalte piese schimbate nu mi-au luat manopera. Dar le-am cumparat de la ei, nu am venit eu cu ele. Edited by baktuall

Revin cu noutati. Fumul ce iesea de sub capota, de fapt nu vine de la turbo ci de la rampa comuna. Una dintre tevile care duc motorina la intectoare pierde motorina pe la piulita cu care se prinde de corpul injector. Turbina inca face zgomot metalic. Va trebui cel mai probabil sa o reconditionez. Multam de sfaturi!

Am zis mai sus parerea mea. Cauta insa un mecanic priceput. Sa ne spui ce si cum ai rezolvat.Sa nu fie ceva si la palele geometriei variabile ... doar o parere. Edited by MCO