Jump to content

e46 Bubuitura schimbare din treapta 1 in 2

Recommended Posts

Salutare

Am si eu o mica problema la care stiu ca exista deja multe topicuri dar nicaieri un raspuns concret.

Cand schimb din treapta 1 in 2 se aude un bubuit/clancanit de parca s-ar rupe ceva in spate. Daca calc super incet si nu accelerez tare atunci pot schimba fara sunet. Dar daca calc normal relativ repete si schimb peste 2000 atunci face poc :)

Astazi a dat o tura mecanicul si a zis ca e totul ok dar mie nu prea mi se pare asa.

Care e cauza ? De ce face doar din 1 in 2 ?

Mersi anticipat.

Asta e ciudat ca multi au scris ca vor schimba flansa dar dupa schimbare nu a mai raspuns nimeni :))

La mine in frana de motor nu se aude. Si la faza cu marsarieru la mine nu se aude grav. Cel mai grav e cand schimb din treapta 1 in 2.

Daca ii dau si putin mai tare am senzatia ca raman acolo cu ceva :)

Pentru grup/planetare ar mai fi alte simptome ?

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Asta e ciudat ca multi au scris ca vor schimba flansa dar dupa schimbare nu a mai raspuns nimeni :))

La mine in frana de motor nu se aude. Si la faza cu marsarieru la mine nu se aude grav. Cel mai grav e cand schimb din treapta 1 in 2.

Daca ii dau si putin mai tare am senzatia ca raman acolo cu ceva :)

Pentru grup/planetare ar mai fi alte simptome ?

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Am schimbat flansa plus bucsa mare diferential......zgomotul (bubuitura) a ramas acolo. Bucsele de diferential au fost si ele schimbate recent.....acelasi 'bum'. Zgomotu' se aude in trepta 1 si marsarier. Am auzit ca trebuie schimbata crucea prindere cardan....cica in timp are face un mic joc si de acolo..........

Cert este ca m-am saturat de problemele BMW-eului. Mai nou cand apasam pedala de ambreiaj se auzea un scartait.....ca la carute :rolleyes: .....ma rog....toata lumea spunea ca trebuie schimbat cilindrul receptor ambreiaj. L-am schimbat (Sachs) si......'scartaitul' tot se aude. Nu fac rabat la bani.Am pus numai piese de calitate,dar.....se pare ca problemele acestei masini curg cum curge apa la robinet. Singura concluzie este ca BMW-eul nu mai este o masina de top. Poate au fost candva.....Acum.....BMW = Varza!

PS - sper sa nu sara nimeni cu gura ca BMW este cel mai ce.......

Edited by daniel000
  • Like 1

Am schimbat flansa plus bucsa mare diferential......zgomotul (bubuitura) a ramas acolo. Bucsele de diferential au fost si ele schimbate recent.....acelasi 'bum'. Zgomotu' se aude in trepta 1 si marsarier. Am auzit ca trebuie schimbata crucea prindere cardan....cica in timp are face un mic joc si de acolo..........

Cert este ca m-am saturat de problemele BMW-eului. Mai nou cand apasam pedala de ambreiaj se auzea un scartait.....ca la carute :rolleyes: .....ma rog....toata lumea spunea ca trebuie schimbat cilindrul receptor ambreiaj. L-am schimbat (Sachs) si......'scartaitul' tot se aude. Nu fac rabat la bani.Am pus numai piese de calitate,dar.....se pare ca problemele acestei masini curg cum curge apa la robinet. Singura concluzie este ca BMW-eul nu mai este o masina de top. Poate au fost candva.....Acum.....BMW = Varza!

Ori poate ca la o masina de 16 ani nu poti sa ai pretentii de "nu bate, nu troncane".

...BMW = Varza!

Dar nici " varza" nu poti sa spuithumbsup.png

De ce cand unul sau mai multi prieteni cand urca in masina mea primul lucru spun "wow"(si au masini mai noi decat a mea)

Si a mea face cate odata atunci cand ridic mai repede pedala de ambreajrolleyes.gif

P.S. poate asa fac toatelaugh1.giflaugh1.giflaugh1.gif

Edited by valy

de aia am si intrebat mai sus. cand cineva intreaba de bubuitura asta aproape toata lumea spune ca bucsa mare de la diferential sau flansa cardan.

dar in realitate cam nimeni nu a rezolvat schimband piesele alea. f probabil problema este ori din grup ori din planetare. era totusi un baiat pe aici care a schimbat chiar si cateva grupuri si tot degeaba (emitzu parca are userul).

si la mine face daca ridic pedala de la ambreiaj mai tare. daca ridic mai cu grija nu se aude(cu timpul m-am invatat si aproape intotdeauna evit zgomotul). insa intr-adevar se mai aude si in frana de motor cateodata. la marchearriere cred ca se aude orice i-as face. cred.

eu am pe langa "ragalia" de e46 si o masina luata de noua. cand ai sau ai avut o masina luata de noua te poate lua cu capul defectele mai mici sau mai mari de la un sh cu o asemenea vechime.

totusi daniel este putin rau cand generalizeaza si spune ca bmw nu mai sunt ce au fost sau chestii d-astea. daca iei o masina de noua, sau sa zicem o iei la 2-3 ani vechime si iti face multe probleme atunci este altceva. dar cand o iei la vechimea asta...nu mai conteaza cat de fiabila a fost, conteaza cum a fost intretinuta, conteaza pana la urma norocul! :)

nu poti lua o masina de asemea vechime si sa te "superi" ca va pica una alta de pe ea. sau sa te astepti sa nu se strice doar si doar pentru ca e bmw. faptul ca se va strica este un risc care trebuie asumat dinainte de cumparare.

cel putin eu asa vad realitatea din punctul meu de vedere.

Edited by CosminE46