Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Stie cineva?

More

Recommended Posts

Stie cineva cum se numeste furtunul care face legatura dintre bebitmetru si turbo.model e 90 320 d.imi trage aer fals pe acolo si vreau sa l comand dar nu stiu cum se numeste?!!!!

Nu poti sa mergi la dealer?

E departe de tine?

Acolo trebuie sa aiba calculator in care au un soft care are componentele de pe toate modelele de BMW si Mini.. iar tu poti sa le arati exact pe ecran ce furtun ai gasit spart. Ei iti gasesc codul piesei, ti-l comanda si gata.

Nimeni nu stie denumirea specifica, poate doar proiectantii stiu, a unui furtun de legatura intre doua sau mai multe componente.

Intre timp "antreneaza-te" pe site-ul asta.

Pozele la care ajungi sunt similare cu, ce apare pe PC la dealer :console:

Eventual... daca vor sa iti dea e-mailul lor, poti sa le pui un Screen Capture si piesa incercuita (in Paint..) si atunci nu mai trebuie sa mergi la ei decat sa iti iei furtunul. ..sau doar codul piesei de pe site-ul de mai sus, dar e un risc..

Sau poate o poza a furtunul dupa cum e pe masina.. dar si asta e un risc...

Eu as merge pe prima varianta; dealerul o sa te intrebe de VIN (cred ca ultimile 7 litere/numere) masinii.

Edited by bimmer90f30

E posibil ca sa nu traga masina cumv ar trebuii din cauza acelui furtun...are un joc jos unde intra in turbo si am gasit ulei pe langa garnitura!

Si la mine e ulei si joc acolo, pentru ca probabil turbo "haleste" uleiul (joaca si axul..).. dar nu ma plang ca nu ar trage motorul. Nu consuma ulei decat cand "trag" de motor - accelerari cu pedala aproape de podea, adica condus sporti/competitiv.

Schimba teava aia daca joaca prea tare daca iese.. din gatul acela, sau e sparta(!) vezi asa si daca va trage mai bine..

vezi ca in poza aceea e si o garnitura de cauciuc care adapteaza gatul metalic de la turbo cu plasticul tevii.. ala e sigur e mai ieftin.. daca pierzi ulei pe acolo, adica iese afara... schimba garnitura aceea; numarul 6.

Edited by bimmer90f30