Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

"tacanit" CD player - E90 lci

mihaimariuscatalin

Recommended Posts

Salut,

saptamana trecuta, dupa ce am oprit masina am auzit un ticait/tacanit venind din bord cu o frecventa de 2 secunde aprox. Dupa foarte multa bataie de cap si ascultat peste tot am desoperit ca venea de la CD Player. Cum am scos CD-ul nu mai face nici un zgomot.

Problema e ca imediat dupa, la primul CD inserat, mi-a dat cd Error si nu mai citeste absolul nici un format de CD.

Am cumparat un CD de curatare si nu a avut nici un efect.

Are cineva vreo idee in afara dea-mi lua altul nou? :)

Si oricum, daca e sa-l schimb, ma bate gandul la ceva de genul - http://olx.ro/oferta/vand-navigatie-bmw-e90-e92-e93-2din-cu-climatronic-ID4122c.html#846600f848

doar ca exemplu, nu chiar cea din link

Salut,

saptamana trecuta, dupa ce am oprit masina am auzit un ticait/tacanit venind din bord cu o frecventa de 2 secunde aprox. Dupa foarte multa bataie de cap si ascultat peste tot am desoperit ca venea de la CD Player. Cum am scos CD-ul nu mai face nici un zgomot.

Problema e ca imediat dupa, la primul CD inserat, mi-a dat cd Error si nu mai citeste absolul nici un format de CD.

Am cumparat un CD de curatare si nu a avut nici un efect.

Ce-l mai probabil zgomotul il facea "capul" de citire al CDului care face o miscare de dute-vini catre centru CD-ului rotit in acelasi timp.. lucur care se intampla de cateva ori in incercarea de a citi datele de pe CD-ul respectiv.

Banuiesc ca ai incercat mai multe CD-uri cu diferite "date", mp3, wav.., CD audio. si cu nici unul nu a rectionat pozitiv.

Probabil celula laser constituita dintr-o mica oglinda-lupa de focusare a laserului e prafuita.. fie inautru fie deasupra; un fir(foarte putin) de praf pe prisma si e cam gata... (din pacate) trebuie demontat, si unitatea aceea chiar e complicata...

(Sunt curios daca vreunul din CD-urile de "curatare" a avut vreodata vreun efect..)