Jump to content

�nmatriculare pe firmã sau nu ?

AWU

Recommended Posts

Salut !

Scuze dacĂŁ postez ĂŽn secĂžiunea necorespunzĂŁtoare subiectului, rog un moderator sĂŁ mute topicul dacĂŁ nu e bine.

IntenĂžionez sĂŁ achiziĂžionez un BMW 320Ci E46 Facelift Âşi aÂş dori sĂŁ achiziĂžionez maÂşina pe firmĂŁ nu pe persoanĂŁ fizicĂŁ, ĂŽntrebarea mea e dacĂŁ se meritĂŁ sau nu Âşi ce avantaje/dezavantaje am dacĂŁ o pun pe persoanĂŁ juridicĂŁ Âşi nu pe persoanĂŁ fizicĂŁ.

Care sunt toate etapele ?

Care sunt toate costurile ?

Este mai ieftin pe persoanã juridicã decât pe persoanã fizicã ? Mã refer la taxele anuale. Pe persoanã fizicã pe numele unui pensionar de 75 de ani maºina care intenÞionez eu s-o cumpãr are o asigurare pe 6 luni de 300 RON, pe persoanã juridicã cat la ce sumã ar ajunge ?

Impozitul anual se reduce ? Am auzit cĂŁ dacĂŁ maÂşina e pe firmĂŁ impozitul se calculeazĂŁ din profitul pe an al firmei, dar nu prea aÂş crede...

Ăn rest rovigneta Âşi ITP rĂŁmân neschimbate sau se aplicĂŁ modificĂŁri Âşi la aceste capitole ?

De ce pe firmĂŁ sau de ce pe persoanĂŁ fizicĂŁ ?

ªi scuze pentru off-topic, este oare BMW 320Ci E46 Facelift an '04-'05 cea mai bunã alegere la maxim 5500 Euro ca maºinã pe benzinã ºi coupe ? Nu sunt destul de lãmurit cu consumul, ce am auzit cã ar fi cam 12 oraº ºi 8 extra-urban, pânã la urmã cât este cu adevãrat ? La ce sã mã uit când cumpãr maºina ? Ce se stricã des la acest model ? Am auzit doar vorbe de laudã despre motorul M54B22 cu care este echipatã, este aºa ?

MulĂžumesc anticipat celor ce mĂŁ vor ajuta !

Numai bine tuturor !

Pe firma te ajuta sa deduci TVA-ul (ceea ce nu cred ca se mai aplica in cazul tau, fiind o masina veche dpdv contabil) si sa deduci cheltuieli cu benzina, intretinerea, etc. .

Din ce stiu eu, impozitul e la fel, RCA-ul creste considerabil (calculeaza si tu online cat iese la masina in cauza). ITP la fel, doar la cele de transport marfa se face anual.

Personal, avand in vedere masina pe care vrei sa o cumperi, cash, nu m-as complica. Daca era vorba de alta masina si leasing, da.

Depinde si ce nivel de cheltuieli o sa ai cu masina si daca iti e mai usor sa platesti in baza facturii, direct din firma, sau dai cash din buzunarul propriu.

cresc considerabil taxele, incepand de la RCA, impozit, etc

Impozitul nu creste, am pe firma si ii la fel ca si pe persoana fizica.. Iar Rca, nu-i chiar asa de mare pe firma la motor de 3 litri, mai ales daca pe persoana fizica ai sub 30 ani clar pe firma se merita.