Jump to content

Motor M54B22 !

AWU

Recommended Posts

Salutare !

Ce pĂŁrere aveți despre motorul care a fost pus pe 320Ci E46 de 2.2 L6 Âşi anume M54B22 ?

Intenționez sĂŁ cumpĂŁr acest model de maÂşinĂŁ pentru cĂŁ ĂŽmi place de mult timp, iar acum am ocazia.

Am auzit de probleme grave la acest motor cum cĂŁ se stricĂŁ piese interne (Pistoane, segmenți, etc)...

DacĂŁ e adevĂŁrat cu acest motor ce altĂŁ alternativĂŁ aÂş avea ?

Cineva mi-a recomandat diesel, 320Cd dar Âşi aici am auzit cĂŁ motoarele nu sunt bune.

Ăntrebarea mea e urmĂŁtoarea, care sunt cele mai fiabile motoare BMW pânĂŁ ĂŽn 2500cc pe benzinĂŁ sau Âşi diesel ?

Mulțumesc anticipat !

Salut ! Am citit toate posturile din topicul postat de tine, am rãmas surprins cum un M54B22 poate sã ajungã ºi la 1L de ulei la 300 KM... Urât tare.

Habar-nam ce sã aleg, la un buget de maxim 5500 de Euro e cam singura maºinã care Îmi place, dar decât sã dau 5000+ pe ea ºi sã mai dau 1000+ pe swap sau segmentare mã lipsesc...

Cineva mi-a spus de M57 cĂŁ ar fi bune, 2.5 diesel, dar nu mĂŁ ĂŽmpac deloc cu idea de diesel, caut BMW pe benzinĂŁ, dar mai toți se vaitĂŁ de M54 Âşi cu atât mai mult de cele ĂŽn 4 cilindrii care au Valvetronic...

Ce sĂŁ aleg ? Caut BMW neapĂŁrat, iar 320Ci E46 ĂŽmi place cel mai mult, caut ceva de maxim 2.5 motor cĂŁ ce e peste usucĂŁ la impozit...

tata'miu are de 9 ani 525d e39 si masina asta pare fara moarte.Nicio problema la motor pana acum exceptand niste bujii incandescente,in urma cu cativa ani.Mi-as fi dorit si ca motoarele M54 pe care le-am avut pe cele 2 e46 sa fi fost la fel de fiabile.Cu toate acestea, eu fiind fan convins benzina, apreciez mai mult M54. Si eu ma confrunt cu consum destul de mare de ulei,o sa mai fac investigatii,pana in iarna sunt hotarat sa investesc masiv in batranul e46 325i.Dar, cu toate problemele pe care le-am intalnit pana acum cu masina asta,motorul trage la fel ca in urma cu 5 ani , atunci cand am si luat-o.Eu iti recomand modelul asta in defavoarea lui 2,2 desi nici acesta nu e rau.Inainte de 2,5 am avut doi ani jumate e46 cu 2,2. Edited by crtir

tata'miu are de 9 ani 525d e39 si masina asta pare fara moarte.Nicio problema la motor pana acum exceptand niste bujii incandescente,in urma cu cativa ani.Mi-as fi dorit si ca motoarele M54 pe care le-am avut pe cele 2 e46 sa fi fost la fel de fiabile.Cu toate acestea, eu fiind fan convins benzina, apreciez mai mult M54. Si eu ma confrunt cu consum destul de mare de ulei,o sa mai fac investigatii,pana in iarna sunt hotarat sa investesc masiv in batranul e46 325i.Dar, cu toate problemele pe care le-am intalnit pana acum cu masina asta,motorul trage la fel ca in urma cu 5 ani , atunci cand am si luat-o.Eu iti recomand modelul asta in defavoarea lui 2,2 desi nici acesta nu e rau.

Da, Âşi eu la fel, are fratele meu 525D E39 Âşi la motor nu a avut niciodatĂŁ probleme interne de genul segmenĂži... Singurele probleme la motor au fost senzorul pompei de ĂŽnaltĂŁ Âşi termoflotul, maÂşina are cam 400.000 KM Âşi ĂŽncĂŁ te bagĂŁ ĂŽn scaun la ce putere are.

Sã fie oare dieselul mai bun decât benzina, mã gândesc cã mai bine sã se strice componente externe, gen senzori sau orice altceva care sunt ieftini ºi se schimbã repede decât sã "pape" ulei ºi sã fie nevoie de resegmentare sau swap...

M-am uitat la BMW 320Cd Facelift, este bun motorul 4L turbodiesel ? A avut cineva ? Se meritã investiÞia sau sã rãmân la 320Ci M54 ?

MĂŁ documentez Âşi sunt precaut, nu vreau sĂŁ arunc banii aiurea, este vorba Âşi de sumĂŁ mare.