Jump to content

Alegere corectĂŁ autoturism !


AWU

Recommended Posts

Nu exista masina noua :) Intreaba-l ce si cum a schimbat pe la ea pana acum mai bine.In 115.00 km de Romania la mine s-au schimbat eu avaand masina din 2008 si pana atunci nimeni nu a schimbat nimic la ea,masina e 2001 fabricatie

-role intinzator pompa apa pe la 60.000km cand am luat masina

-discuri fata si spate tot atunci,pe la 100.000 inca un rand discuri placute fata

-piesa cu tepi pe la 95.000 km

-amortizoare arcuri flanse la 60.000 -un amortizor fata dreapta era spart-fostul proprietar luase o groapa pe partea aia

-bucse bascula la 60.000 la achizitie

-senzor ax came pe la 75.000 km

-garnitura capac culbutori pe la 95.0000 km poate mai ducea dar mentenanta preventiva mai mult

-bujii la 80.000 km

-platicul ornament parbriz- crapat imbatrint

-actuator usa sofer

-volanta+ambreiaj -patina de pe la 60.000 daca era "alergata" la 85.000 a crapat mai ducea 5-10.000 daca se mergea cu grija

-radiator+vas expansiune- nu a deschis busonul de la vasul de expansiune a facut "burta" si a mai mers asa 30.000km

Pe duca -in curs de schimbare

-bascule fata-sunt cele originale uluitor cum mai rezista stanga are o mica bataie pe linii tramvai

-capete bara inca merg dar ..cele originale

-pompa servo-aut a fost desfacuta garniturile sunt beton

-tampon toba spate-s-a rupt

-role +curele

-caseta servo are joc sus/jos cu motorul oprit?dispare daca se porneste motorul aici unii zic ca e normal altii ca nu e normal

In urma mai multor incidente din trafic am ajuns sa revopsesc masina integral,fata stanga am spart un un far si indoit capota,spate a fost lovita de un Pajero,dreapta stearsa prin parcare etc.

Poate am fost si ghinionist dar sa ai in vedere un buget de intretinere de macar 400 eur pe an.Altfel ranjesc de fiecare data cand ma sui in cazan :)

Mda, nu ai fost tu ghinionist, poate cĂŁ prin asta au trecut mulĂži alĂži posesori, e ceva normal la maÂşinile cu vĂŁrstĂŁ mai mare, dar nici cele noi nu sunt chiar fĂŁrĂŁ defecte.

Important este cĂŁ se gĂŁsesc foarte multe E46 la dezmembrĂŁri unde piesele sunt chiar la 1/2 sau chiar un sfert din preĂžul pieselor noi.

SĂŁ sperĂŁm cĂŁ nu vor apĂŁrea probleme majore.

Link to comment
Share on other sites

indierent ce iti iei si cat de bine o verifici, fie ca e bmw sau altceva, daca e sh si mai are si vreo 10 ani, nu iei masina de toti banii.. adica daca ai 5k toti banii, iei una de cel mult 4500 si restul sa ai de reparatii, pentru ca nu gasesti masina de varsta aia sa nu aibe nevoie de ceva..

asa ca daca tu speri ca exista vreun model de bmw vechi de 8-10 ani si sa il cumperi si sa nu ai nici o problema 6 luni. ca ala are motor m54 si trebuie sa schimbi smeringurile, ca ala e diesel, si crapa turbina, etc. etc... . o sa ai mult tare de cautat si o sa fii tare dezamagit..

 

stiu ca ai generalizat si sunt de acord cu ideea ca e loterie masina sh, asta e realitatea, dar sa stii ca mai sunt si exceptii. De ex eu mi-am vandut masina(e46) si inca mai tin legatura cu cumparatorul si pana acum(1 an) omul nu a bagat absolut niciun ban in masina. si nu pt ca a lasat-o de paragina, ci pt ca nu avea pt ce, schimbasem tot ce era defect sau urma sa se defecteze, i-am dat omului 2 seturi de anvelope noi cumparate de mine, chiar aveam impresia ca bateria o sa faca figuri peste iarna(am vandut-o vara tarziu) si i-am dat omului la cuparare bani sa isi cumpere baterie. Si culmea e ca si eu la randul meu la toate masinile cumparate in familie tot de astfel de vanzatori am dat, de buna credinta. sper sa dau tot de astfel de oameni

 

on topic: la ficare masina am facut astfel incat sa testez masina cateva zile la rand, nu doar sa o conduc 30min si gata. eu zic ca daca iti permite timpul si circumstantele, e ideal sa poti testa o masina si sa iei decizia in decurs de cateva zile. in rest bafta

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

intodeauna apare ceva. chiar daca sunt doar consumabile

acum ceva vreme am luat un saab 9-3 1.8t automat sh, cu garantie de la dealer la motor si cutie de un. an.

si tot am bagat bani in el.

Depinde mult ce inteleg unii prin "masina ok", ce standard au, ce sunt dispusi sa cheltuie etc..

Sunt foarte multe persoane pentru care daca se invarte roata cand apesi acceleratia, e suficient si masina e buna. Si chiar cred si sustin cu tarie asta, daca le spui adevarul ca masina aia e o toroaba pericol public se supara rau si cred ca esti nebun.

Altii pur si simplu nici macar nu au idee cum ar trebui sa mearga si sa functioneze un model similar dar in mintile lui, si chiar cred ca maisna lor e in stare ok si sustin cu tarie si mandri ca ei au masina de 3 ani si nu bagat un leu...

 

Se poate intampla si cu masini noi. iti dau un exemplu din experienta personala.

 

In ianuarie am cumparat o mazda 6 noua, 0 km , un 2.2D AT.

 

printre altele are si un sistem i-eloop care recupereaza energia de la franare si o baga intr-un condesator, si apoi e folosita pe unde e nevoie.

normal am indicator in bord care imi arata cand se incarca si stadiul de incarcare. Cand bateria e descarcata mai mult decat de obicei, energia aia e folosita la incarcarea bateriei mai intai si apoi la restul..

DAr din ce observam parca nu incarca tot timpul, sau imi aparea charge, dar gradul de incarcare nu crestea..

ma gandeam ca poate ca e iarna, si dureaza mult sa incarce intai bateria.. poate asa merge el.

De fapt intr-o zi in care a murit masina complet, au descoperit la service ca bateria avea defect de fabricatie, un element bulit, si din cauza asta incarcarea se facea extrem de greu si sistemul ala de i-eloop nu a functionat normal nici macar o secunda de cand masina avea 0 km.. el tot incerca sa incarce bateria prima data si nu reusea..

Apoi am vaziut ca sistemul practic opera normal imediat ce motorul era cald, chiar si mai devreme, si la stilul de trafic urban, condesatorul ala era incarcat mai tot timpul, nu numai la franri de la 160 la 40...

 

 

Daca nu crapa bateria cu totul, eu mergeam cu ea asa si o si vindeam peste 5 ani convins ca masina e in stare perfecta..

Si am condus una in mintile ei la drive test dar nu am fost atent la i-eloop ala..

Deci nu aveam cu ce sa compar si chiar nu am avut idee ca mergeam cu o masina defecta..

 

 

ASta e o mica istoria doar ca exemplu.. eu ti spun din experienta ca nu exista masina de 10 ani sa nu trebuiasca sa bagi bani in ea..

CA e mult de bagat, ca e putin daca ai noroc, ca e urgent, sau nu, ca e absolut necesar sau nu.. e discutabil.. dar sa crezi ca cumperi o masina de 10 ani si mergi cu ea asa cu anii de zile fara nimic in afara de gume-consumabile e utopie..

Edited by DOMI
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

din lista mea puteai lua si probabil ca unii chiar cumpara

-senzor ax cu came ,actuator usa(de altfel l-am si luat sh) arcuri amortizoare ,radiator ,pompa servo.

Personal am preferat sa pun piese noi chiar daca pe producator decat sh,de multe ori pretul pt sh era apropiat de cel nou.

Am uitat sa pun un hit E46 compact-motoras stergator spate 2 bucati :) - sh bineinteles - am reusit sa "bricolez" ceva din ele pana la urma,ambele erau praf.asta ca si idee legata de piesele luate sh.

@Service- parca 170 lei a fost.

Edited by alex230ro
Link to comment
Share on other sites

Eu m-am lecuit de masini luate din Ro. Am patit sa fac drumuri de 4-500 km ca sa vad masini dupa ce vorbisem la telefon cu vanzatorul ca vin atata drum si o iau daca e ok. Si cand ajungi, te trezesti cu niste cazane, estetic oricum neconforme cu pozele, dar mecanic mai ales.

Vanzatorii romani s-au obisnuit cu " daca merfe si asa si pun fraierii botul". Chestia asta cu " masina merge foarte bine" este atat de relativa.. pentru vanzator nu poti sti niciodata ce inseamna fraza asta. In 99% din cazuri pt mine a fost clar ca era diferita.

Eu in locul tau as cauta masini intr-o arie de 150-200 km si le-as testa personal. Nu fi naiv sa crezi ce zic vanzatorii, unii sunt de rea credinta, insa altii sunt doar putin redusi. Pentru unul " arata foarte bine si merge f bine" poate insemna ce pt mine inseamna " arata mediocru, iti faci treaba cu ea".

Din ce vad in anunt, daca masina are km aia reali..desi ma indoiesc, atunci face banii daca nu are probleme mecanice. Chiar daca e chelioasa, 4500 pt modelul rdspectiv cred ca e ok.

Totusi orice masina sh suge bani. Am luat masini de la cunostinte care in decurs de 3 ani au inghitit piese inca o data pretul lor. Si asta pt ca la oameni e relativa " merge foarte bine si e ingrijita".

Si asta se intampla in cazul in care nu pare coteț, ca daca pare si zdreanta interior, exterior, atunci sansele sa fie mecanic epava cresc.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mulţumesc mult tuturor pentru sfaturi.

Dacă nu o să fie această maşină cum spune vânzătorul că este o să mai caut şi altele că mai sunt destule, important este că majoritatea pieselor de pe E46 normal se potrivesc la coupe, iar la dezmembrări în zona mea sunt destule E46 pentru dezmembrat, majoritatea chiar aduse din Anglia special pentru a fi vândute pe piese aici.

Sper să am noroc să găsesc la maxim 5000 una bună care să nu aibe probleme grave, altă opţiune nu am, cum am mai spus poate dacă aveam cel puţin 10000 luam E92 2007+, dar dacă ăsta e bugetul meu, mă limitez aici, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să-mi cumpăr maşină dacă nu am bani de maşină mai nouă.

Să sperăm că vor fi toate bune !

Singura mea frică este să nu păţesc ca şi colegul Claudiu Vişan, că restul se fac indiferent că sunt piese SH sau noi, dar o resegmentare sau swap sunt destul de scumpe 500+ motor şi mai e şi manopera cam 200-300, deci... Dar dacă sunt cazuri rare nu are rost să generalizez că toate M54 sunt proaste şi "papă" ulei de la un anumit număr de kilometrii.

Dilema mea ar fi după ce achiziţionez maşina pe ce să o pun ? Pe persoană fizică (Pensionar 75 de ani) sau pe firmă, pe firmă am auzit că impozitul s-ar calcula în funcţie de profitul firmei, pe când pe persoană fizică este fix mereu, adică 780 RON la motor 2.2 -10% (Reducere pensionar). Asigurarea pe pensionar la 75 de ani este cam de 280 RON pe 6 luni, pe firmă am auzit că ar fi mare, chiar foarte mare.

Deci cum ar fi mai bine ?

Şi apropo, la 2.2 care este consumul exact într-un oraş cu trafic redus, dar în afara localităţii ? Mă refer la un stil de condus frumos, fără niciun fel de accelerări lungi sau frânări bruşte, mers normal.

Edited by AWU
Link to comment
Share on other sites

Eu nu iti recomand sa faci nu stiu cate sute de km pt o masina care arata bine in poze.

 

recent am patit-o cautand masina pt un prieten. In poze era foarte intretinuta, cand am ajuns praf si pulbere, o ghena de masina, cu furtune date cu banda, in interior parca era cotet pt porci, vai de mama ei masina. Proprietarul, mai era si cu tupeu cu replici de genul: Da ce, nu-i tot masina din poze? Iar la telefon m-a luat cu texte gen : iti platesc drumul daca vi jumatate de tara si masina nu corespunde descrierii si pozelor :)

 

Inainte de a vedea orice masina, trimite pe cineva din zona pt o prima parere sau cauta o masina pe forum ;)

Link to comment
Share on other sites

Eu nu iti recomand sa faci nu stiu cate sute de km pt o masina care arata bine in poze.

 

recent am patit-o cautand masina pt un prieten. In poze era foarte intretinuta, cand am ajuns praf si pulbere, o ghena de masina, cu furtune date cu banda, in interior parca era cotet pt porci, vai de mama ei masina. Proprietarul, mai era si cu tupeu cu replici de genul: Da ce, nu-i tot masina din poze? Iar la telefon m-a luat cu texte gen : iti platesc drumul daca vi jumatate de tara si masina nu corespunde descrierii si pozelor :)

 

Inainte de a vedea orice masina, trimite pe cineva din zona pt o prima parere sau cauta o masina pe forum ;)

Chestia e cĂŁ vânzĂŁtorul vrea sĂŁ vinĂŁ la mine, el vrea sĂŁ batĂŁ 550 KM doar ca sĂŁ cumpĂŁr maÂşina, iar pentru asta la prețul maÂşinii se mai adaugĂŁ 280 de lei, dacĂŁ nu corespunde sĂŁ se ĂŽntoarcĂŁ liniÂştit de unde a venit pentru cĂŁ eu drumul nu il voi plĂŁti dacĂŁ maÂşina nu e cum spune el Âşi nu aratĂŁ ca ĂŽn poze.

Link to comment
Share on other sites

Sper sã reuºesc sã iau maºina asta dacã e chiar cum spune vânzãtorul pentru cã maºina chiar Îmi place mult ºi dacã e chiar aºa cum se spune despre ea chiar meritã.

Doamne ajutĂŁ sĂŁ fie toate bune !

Link to comment
Share on other sites

In anunt scrie ca are xenon de fabrica dar din poze parca nu se vede spalatorul de la faruri. Ai verificat VIN -ul sa vezi cu ce dotari a iesit masina din fabrica?

 

Poti arunca un ochi si la asta : http://www.bmwclub.ro/forums/topic/164594-vand-bmw-e46-coupe-110kw-150cp-2005/page__st__40 chiar daca nu e M54

 

Din experienta iti spun ca nu e usor sa gasesti e46 coupe, FL, benzina si ok ca stare tehnica/optica. Sunt prea putine (in raport cu cele 4 usi de exemplu ) si nu ai de unde alege daca vrei o masina cat mai curata si dotata.

 

Consumul dat de LEOZRX intr-un oras ca Pitesti il atingi daca masina nu are probleme cu sondele, debitmetrul etc..

 

Bafta !

 

P.S. Cand vine tipul din MM cu masina ?

Edited by Omar
Link to comment
Share on other sites

In anunt scrie ca are xenon de fabrica dar din poze parca nu se vede spalatorul de la faruri. Ai verificat VIN -ul sa vezi cu ce dotari a iesit masina din fabrica?

 

Poti arunca un ochi si la asta : http://www.bmwclub.ro/forums/topic/164594-vand-bmw-e46-coupe-110kw-150cp-2005/page__st__40 chiar daca nu e M54

 

Din experienta iti spun ca nu e usor sa gasesti e46 coupe, FL, benzina si ok ca stare tehnica/optica. Sunt prea putine (in raport cu cele 4 usi de exemplu ) si nu ai de unde alege daca vrei o masina cat mai curata si dotata.

 

Consumul dat de LEOZRX intr-un oras ca Pitesti il atingi daca masina nu are probleme cu sondele, debitmetrul etc..

 

Bafta !

 

P.S. Cand vine tipul din MM cu masina ?

Când ajunge În România, pânã atunci aºtept.

IniĂžial am vrut sĂŁ-l cumpĂŁr pe cel care l-ai postat acum, dar nu sunt sigur de motor Âşi nici interiorul nu-mi place.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

daca nu vrei probleme, ia-ti una noua si fiabila.

Daca vrei confort, tinuta de drum faina, ia-ti e46, dar ca orice masina veche, o sa vrea intretinere.

Cu una noua nu mergi pe la serviceuri, cu una veche ai sa mergi, asta e singurul dezavantaj.

Edited by cristisad
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.