Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Gaze la itp e46 fl n42

mb 316i

Recommended Posts

Salut !

AstĂŁzi am fost la itp și nu au ieșit noxele.

Masina are 100000 km reali.

Am tot citit pe forum dar nu știu unde sa caut problema.

De ceva vreme buna consuma cam mult și câteodatĂŁ miroase a benzina dupĂŁ ea.

Am avut ceva probleme cu traseul tobei și l-am sudat. DacĂŁ verific uleiul miroase a bezina.

Intre schimburi mãnâncã cam un litru de ulei. Unde sa caut problema ?

Daca miroase a benzina si consuma mai mult, posibil amestecul este prea bogat, poate ai sondele lambda nefunctionale/defecte(poate si in urma sudurii traseului tobelor), sau o problema in ceea ce priveste injectia de benzina(de unde si mirosul de benzina din ulei).

Nu se rezolva problema pe forum. Mergi la un service, fa o diagnoza sa fii sigur, cum a spus si colegul, pot fii sondele lambda, debitmetrul etc.

Pe tester am pus o dar nu apare nimic asta e partea nasoala. Am inpa și dis dar nu apare nimic.

Salut !

AstĂŁzi am fost la itp și nu au ieșit noxele.

Masina are 100000 km reali.

Am tot citit pe forum dar nu știu unde sa caut problema.

De ceva vreme buna consuma cam mult și câteodatĂŁ miroase a benzina dupĂŁ ea.

Am avut ceva probleme cu traseul tobei și l-am sudat. DacĂŁ verific uleiul miroase a bezina.

Intre schimburi mãnâncã cam un litru de ulei. Unde sa caut problema ?

Simeringurile de supape necesita inlocuire. Mai mult ca sigur nu a trecut la HC. Am avut exact acceasi problema. Dupa inlocuire simeringuri dispare si consumul de ulei...asta daca segmentii sunt ok .

Daca inlocuiesti simeringurile, ia in calcul si distributia daca nu a fost schimbata niciodata.

cunosc un e46 ca al tau care mananc 1 litru la mie si nu da cine stie ce fum :). 2 litrii la 10 mii nu este chiar ingrijorator. plus ca masina este in germania si a trecut inspectia fara probleme.

Acum are ĂŽn ea 10w40 și nu a mai mâncat deloc dar cu 5w40 mĂŁnâncĂŁ.

E ok sa o las cu ĂŁsta ?

Cu gazele stai linistit nici masinile noi nu corespund dupa standardele lor , motorul merge rotund? si cat iti consuma in oras/afara ? Oricum e mai bine sa ai un motor mai mare 1.8 ca ala mic trage mai greu si in multe situatii cosuma mai mult ca ala umpic mai mare(De exemplu cand e plina masina) plus ca trage foarte greu fata de 1.8

Cu gazele stai linistit nici masinile noi nu corespund dupa standardele lor , motorul merge rotund? si cat iti consuma in oras/afara ? Oricum e mai bine sa ai un motor mai mare 1.8 ca ala mic trage mai greu si in multe situatii cosuma mai mult ca ala umpic mai mare(De exemplu cand e plina masina) plus ca trage foarte greu fata de 1.8

In oraș consuma 11 - 12 l . Cam mult zic eu . O sa ĂŽi schimb uleiul și pun 5w40.