Jump to content

Folie parbriz

CodrinMarius

Recommended Posts

Salut,

Am vazut pe la stiri ca s-ar putea pune folie pe parbriz, gen 73% cum se da certificat RAR pentru geamurile fata?

S-a bagat cineva, se vede ok sau se reflecta cu bordul?

am eu e ok, nu se reflecta cu nimic, cine zice prostii destea vorbesc din filme si nu din experienta. Daca o pune cine trebuie nu iti trebuie nici-o autorizatie pentru ca nici o politie nu isi da seama ca ai folie pusa(daca pui 73%).

• Like 1
  • Downvote 1

Gemuri si luneta fumurii din fabrica - da.

Parbrize - nu.

Ma indoiesc ca daca vei pune folie fumurie pe parbriz, indiferent de transparenta, nu vei avea probleme de vizibilitate.

Ideea legii a plecat de la faptul ca unele parbrize sunt heliomate sau au o nuanta de verzui. Insa nu comparati ionizarea sau procesele de intunecare din fabricatie cu folia basicata montata la noi...

Edited by DB77AAA

Ma gandeam si eu la un Llumar de 73, un model mai de calitate. Imi puneam intrebari legate de reflexii, sa nu cumva sa se vada bordul in parbriz.

Pe luneta si geamuri spate am llumar de 7 si pe geamurile fata de 73.

Oricum, cu 73 se vede diferenta. Mai au si de 80, aia intr-adevar e insesizabila.

Cred ca am sa imi pun.

• Like 1
  • Downvote 1

Cu mentiunea ca transparenta e cea a ansamblului geam + folie.

Daca pui folie cu transparenta egala cu limita admisa, ansamblul va depasi limita deci "esti pe barba ta" .

Nu se face nimic la ochi. Cel care iti pune folia trebuie sa iti verifice cu un aparat transparenta care o are deja geamul, apoi iti pune folia. Cel putin asa se face la Sibiu.

• 8 years later...

As vrea sa pun folie de protecție solara pe parbriz, cea mai transparenta posibil. Mi-a spus un prieten ca nu mai șterg ștergătoarele cum trebuie dar cel unde pun eu mi-a spus ca se montează pe interior, deci nu ar fi problema. Știți cumva dacă afectează in vreun fel HUD?

Recent am fost cu un amic sa-si infolieze "bijuteria" de BMW la o firma de profil (da, acreditata, omologata si alea)

Din start domnita de la birou a intrebat (pentru geamurile spate si luneta) ..."daca cu protectie termica sau fara".

Da, in ambele cazuri pentru spate, folia era le fel de inchisa la culoare (omologata si autorizata) doar ca cea FARA protectie termica avea un pret si cea CU, avea un pret mai mare. Am intrebat in ce consta mai exact diferenta si ni sa spus ca folia spate FARA protectie termica, da, va oferi cumva un sentiment de umbrire pasagerilor din spate dar tot vor resimtii din plin caldura soarelui.

Apoi sa nascut intrebarea tampita catre domnita - "si daca vrem folie si pe geamurile fata si parbriz ?"

Ni sa prezentat un "celofan" absolut transparent incat nu cred sa fi sesizat cineva ca o geam fata are aplicata acea folie sau nu.

Am intrebat si despre aplicarea parasolarelor pe parbriz si nu sa raspuns ca nu mai au voie sa aplice sub nici o forma si dimensiune ...dar ca o putem face acasa pe raspunderea noastra.

Ca si riscuri daca "sari calu' " ?

Pai depinde peste cine dai in trafic dar oricum, e vorba de amenda si retinerea certificatului + prezentarea la RAR ca ai geamurile ok si apoi recuperat certificatul (talonul) de la Politie.

Anul trecut am fost oprit cu "o coaja" (nu BMW) infoliata (in curte) ...si d-ul politist ma pus sa dau jos folia de pe geamurile fata cat si parasolarul generos, in fata lui ...sau imi retine talonul.

N-am reusit sa o dau jos decat cateva fașii dar chiar și asa a fost suficient sa imi lase talonul si sa-mi spuna ..."valea, mergi si curata geamurile".

Edited by zallo

Inseamna ca nu ai folie la masina ta.

Nu scade nici o vizibilitate, daca ar fi asa folia ar fi total interzisa.

Chiar daca din exterior doar din anumite unghiuri reusesti sa vezi in interiorul masinii, din interior, chiar pe vreme nefavorabila (noros, intuneric, ploaie) folia parca "deschide" luminozitatea. Si cine are, stie asta. Vorbim de folie certificata RAR, nu aia din targ pusa cu liniarul si apa cu sapun.

De cand ma stiu am avut doar masini cu "spatele" infoliat si nici o clipa nu am avut sentimentul de nesiguranta si ne-vizibilitate pe geamurile spate.

• Like 1

35 minutes ago, zallo said:

@zallo inainte de a(-mi) spune ceva care sa aiba relevanta si validitate vino cu argumente solide si daca se poate cu referire la legi; adica ce iti permite si cat iti permite LEGEA RUTIERA sa iti acoperi geamurile.

Ai vreo idee in aceasta privinta sau caut eu pentru tine!?

ASTA ca sa nu te mai puna alt politist sa iti dai foliile jos din nou de rusine ca nu stiai.. sau, nu ai stiut din nou..

Edited by bimmer90f30

2 hours ago, zallo said:

Inseamna ca nu ai folie la masina ta.

Chiar daca din exterior doar din anumite unghiuri reusesti sa vezi in interiorul masinii, din interior, chiar pe vreme nefavorabila (noros, intuneric, ploaie) folia parca "deschide" luminozitatea. Si cine are, stie asta. Vorbim de folie certificata RAR, nu aia din targ pusa cu liniarul si apa cu sapun.

De cand ma stiu am avut doar masini cu "spatele" infoliat si nici o clipa nu am avut sentimentul de nesiguranta si ne-vizibilitate pe geamurile spate.

Scade vizibilitatea. Eu am avut llumar air80 pe fata (transparenta) si odata cu venirea serii diferenta era sesizabila pentru mine. 

• Thanks 1
  • De acord! 1

Și eu am avut Air80 pe lateral fata la vechea masina si nu am sesizat vreo diferenta. O fi asa la nivel teoretic, pentru ca scade transmiterea luminii cu câteva procente, dar în real life nu am sesizat diferențe, poate depinde de ochiul de vultur al fiecăruia.