Jump to content

F10 525d

InSidE

Recommended Posts

• 1 month later...

Ce ziceti? sa-l pun in locul volanului normal? Este imbracat volanul, dar oricum pielea la BMW este cea mai ieftina si de proasta calitate..

Nu stiu alcantara, daca rezista in timp, se face urata? care ati mai avut..

http://s23.postimg.org/s0ez78opz/20160409_140342.jpg

http://s23.postimg.org/6pctp8h7r/20160409_140348.jpg

http://s23.postimg.org/g7ckpa2w7/20160409_140353.jpg

http://s23.postimg.org/7dlo86fxj/20160409_140400.jpg

Edited by InSidE

Am vazut chiar astazi un volan de range rover retapitat acum 2 ani cu alcantara, in 30.000km era cam pe duca, scamosat in draci. Nu stiu ce calitate avea alcantara folosita, dar mi se pare ca a tinut cam putin..nu arata ca si cum un barbierit ar fi suficient.

Am un prieten care lucreaza la multico care face volane pentru diferite marci: audi , vw , bmw , etc, si el mi-a zis ca pielea folosita la volanele BMW este cea mai ieftina... Am vazut si eu cateva volane din 2013 2014, deja sunt lucioase...
  • Downvote 1

Am un prieten care lucreaza la multico care face volane pentru diferite marci: audi , vw , bmw , etc, si el mi-a zis ca pielea folosita la volanele BMW este cea mai ieftina... Am vazut si eu cateva volane din 2013 2014, deja sunt lucioase...

ai dreptate. al meu e din 2013 si masina are 37 de mii km. partea de sus deja luceste

• Downvote 2

Pai lucioase da...dar or fi folosite gen +100k km. La mine dupa vreo 6 luni e cam la fel , mat. Depinde si de utilizator, ca-s unii care freaca de volanele alea de le ia naiba.

VUV tu folosesti un volan de 6 luni si ne spui ce rezistent si de calitate este?:)))

• Like 3

Deci sa va explic eu cum sta treaba cu volanele bmw de pe masini, majoritatea volanelor se fac in Romania, bmw in parteneriat cu trw, mai nou si zf, la mine aici in orasul alaturat Lupeni se produc zilnic mii de volane, exact ce gasiti pe masinile de productie din EU, modele best, sport, cu incalzire sau fara, persoanl am avut ocazia sa vad cum se face totul, pielea in general este de calitate, dar difera de furnizori, unori este mai tare alteori mai moale si se intinde ca naiba, si de acolo si problemele, mai conteaza si mana pozitionerilor care pun pielea o lipesc, uni neavand o experienta foarte mare, sau alti din graba deoarce se cere un target imposibil, la inceput ai targhet pe zi 5 volane pe urma 10 si tot asa ajungand ca cei buni cu experienta sa faca in 8ore de lucru 60/100 volane, si cum ziceam daca ai noroc ca volanul de pe masina ta sa fie facut de un priceput atunci pielea nu este foarte intinsa, astfel neavand aceea textura lucioasa, lipita bine, in general se aplica pe tot "roligul" volanul din cauciuc, insa uni nu stau sa aplice ok, si cu timpul ea se umfla dezlipeste...
  • Like 2

• 4 months later...

cu toate ca mi-am zis ca nu ma mai indrept spre retrofituri, asta arata prea bine :)) mai ales la pachet cu 6WB

daca nu e deranj mare, imi poti spune ce implica retrofitul? ca si piese si costuri. e ok si prin pm. mersi

m-ar interesa in special pt carplay si eventual daca se imbunatateste calitatea sunetului fata de cic

cu toate ca mi-am zis ca nu ma mai indrept spre retrofituri, asta arata prea bine :)) mai ales la pachet cu 6WB

daca nu e deranj mare, imi poti spune ce implica retrofitul? ca si piese si costuri. e ok si prin pm. mersi

m-ar interesa in special pt carplay si eventual daca se imbunatateste calitatea sunetului fata de cic

harsh: eu am logic7, sunetul vine de la amplificator la mine nu a fost nici o diferena, probabil are amplificarea mai buna decat CIC , pentru montaj vb cu neo_andersson, depinde de fiecare masina in parte :)

Edited by InSidE
  • Like 1
  • Downvote 1

stiu ce ai. eu am 677, deci acelasi principiu. pt montaj oricum doar la neo cred ca se poate pt ca trebuie emulatorul lui, dar eu ma refeream la unitate. ce unitate trebuie, de unde si cu cat.

doar la neo :)) unitate de EVO , sa fie de F , se incarca softul de G30

• Like 1
  • Downvote 1