Jump to content

KIT Presa pt bucse fuzeta spate

AndreiXXL

Recommended Posts

Are cineva pe forum asemenea kit? Sau ar mai fi careva interesat de el?

Eu m-am lovit de o problema cu treaba asta, ca la noi la service pt a schimba o banala bucsa trebuie sa dea jos fuzeta si sa mai strice ceva ca altfel nu se poate... Anume bucsa de pe sasiu cea ieftina de 35 lei, la mine e rupta și daca da jos fuzeta se strica si celelalte 2 care le-am schimbat acum 2 ani dupa spusele lor, ceea ce mi se pare ca abereaza numai sa nu se apuce de treaba, cum ca e prea mult de munca pt 200 lei manopera... Sa-si cumpere scule nu schimb eu bucse aiurea de dragul lor

Caut sa inchiriez un kit ca cel din video pt a schimba bucsele, sau poate ne strangem mai multi care avem nevoie si comandam, 140 $ din america si 100$ transportul sau mai e o varianta din china cu 180 dar nu stiu transportul cat e, la noi nu exista kit doar presa pt o singura bicsa care ajunge 490 lei...

Edited by X X L

Eu am inlocuit la un E46 toate bucsele pe spate, iti recomand sa faci la fel, toate in acelasi moment, deoarece manopera este destul de mare, trebuie refacuta geometria dupa interventie.

Dezavantajul atunci cand schimbi cate una este ca platesti manopera mare pentru o piese mica. Eu am incercat acasa si am renuntat, am avut 2 prese care s-au deformat inainte sa scot macar o bucsa (era foarte multa rugina). Cei de la service au lucrat la 8 bucse 2 zile si au avut presa de 20 to forta. Eu iti recomand sa mergi in service, daca nu ai echipament!

Si eu am făcut la fel acum 2 ani am schimbat toate bucsele pe spate , dar sapt asta am schimbat caseta de directie cu bielete si capete de bara, fulie motor costand peste 1600 lei , si anul asta am bagat peste 4000 lei in piese deci sunt satul de investit bani intro vechitura care la revanzare nu valoreaza prea mult... Gata sa dus cu piesele schimbate preventiv de acum va vedea schimb de piesa dupa ce va ceda total piesele vechi, ce rost are sa cumpar celelalte 2 bucse care stanga + dreapta sare de 400 lei daca ele sunt in stare buna... Hai sa aruncam cu banii ca la noi asa e la moda ca Dorel de la service nu stie sau nu vrea sa schimbe o bucsa sau nu are sculele necesare Edited by AndreiXXL

Probabil erau fabricate de mult iar cauciucul fiind imbatranit, eu conduc destul de tare si la limita de aderenta pe curbe, acele bucse fiind cele mai solicitate au cedat la o solicitare mai intensa, am facut un viraj brusc in loc, si banui ca atunci sa rupt una iar cealaltă are un joc destul de mare, din cauza asta nu pot face nici directia Edited by AndreiXXL

cum spunea si dragos mai sus doar la reprezentanta cred ca se gasesc sculele necesare , nu cred ca tine asa ceva la Unix presa de etrieri sunt pe toate drumurile are si vecinul meu ... , sau chestii de genul presa de arcuri am si eu , chestii mai uzuale/universale sigur au la unix .

pana la iasi ( reprezentanta ) nu pot ajunge din cauza serviciului si nu cred ca o termina in timp util si va trebui sa o las acolo si posibil sa ajunga manopera cat KIT-ul special , apoi dute/vino cu buzul ... mai bine lasa.

intre timp am mers din service in service si am gasit niste mecanici de treaba si cu chef de munca care incearca sa vada pe partea unde e rupta daca reusesc , am programare pe joi , daca merge treaba se baga si la a doua .

totusi ma asteptam sa aibe careva asemenea kit pe forum avand in vedere numarul predominant de E46